• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! İlaçlama sonrası fenalaşan kuşum

Cansu_kn

Yeni Üye
Herkese merhaba
Bu saate belki bir bilen yardımcı olur diye üyelik açtım.Jumbo muhabbet kuşum var bir hafta önce kafesinde böcek gördük.Kuşu aldığımız yerden pudra almıştık onu kullandık kanatlarına ve kafese 3-4 gün, geçmeyince geçtiğimiz pazar günü veterinere götürdük.Veteriner ornithonyus sylvlarum veya dermaysus gallinea akarlardan birinin olduğunu söyledi ensesine avisensid damlattı 3 günde bir bu damlayı damlatmamızı söyledi.kafasındaki telek görünümünden dolayı a vitamini eksikliği olduğunu söyleyip suyuna damlatmak üzere a vitamini verdi.biz 3 gündür kafesini düzenli yıkayıp a vitaminini damlatıyorduk.Kafes ve alan temizliği için de bugün Bayer K-othrine wg 250 kullandık.Kuş dışardayken kafesi ve bulunduğu bölgeyi ilaçladık.Bir kaç saat sonra kuşum kafasını sürekli sallama, sürekli kaşınma silkelenme ve kafesin içinde sağa sola kendini atmaya başladı.7 saattir aşırı huzursuz sürekli koşuyor kafesin içinde, tüyleri mahvoldu kendini harap etti yerinde duramıyor.Veterineri tekrar aradım zor bir süreç böyle geçecek diyor.Uyuyamıyor, o duramadıkça ben ağlıyorum çaresiz kaldım elimden bişey gelmiyor.ne yapabilirim neden böyle oldu bilen çıkar mı ?Ankarada kuş konusunda götürecek bir yer bulamadım

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafes içine akartox ensesine de ivermectin kullanın. Avicencid bu durumlar için yetersiz kalir

Cansu_kn

Yeni Üye
bit mi bilmiyorum veteriner bir akar türü olduğunu söyledi, kafes temizlerken yuvasını bulup her şeyi attık ama 3 gündür günde bir iki tane görmeye devam ettik.

Cansu_kn

Yeni Üye
Şuan duramıyor yerinde uyuyamazsa halsiz düşerse diye korkuyorum normalde bu saate çoktan uyurdu

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dediğim ilaçları edinin. Akartox u kafesin içine ince bir tabaka şeklinde serin. Ensesine de 1 damla ivermectin damlatin