• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlaç sonrası uyku

Halim

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uyku, halsizlik, tüy kabartma, kusma, huysuzluk
Hastalık Belirti Tarihi
23 Ağu 2024
Merhaba
İleri düzey kursak mantarı ve beraber seyreden başka hastalıklardan dolayı ölen bi kuştan evimdeki diğer 4 kuşa kursak mantarı bulaştı. Ağızdan damla tedavisine başladık. İlaçtan sonra hayvanlar daha bi uykulu oluyor hep beraber uyuyorlar. Elimde içmemek için cebelleştiğinden mi yoksa ilaçta uyku veren bi etken mi acaba? Günde iki defa vermem gerekiyormuş. Strese girmesinler diye sakinleştirici müzik açıyorum, oyuncaklarını çeşitlendirdim. Başka ne yapabilirim bilmiyorum

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz ☺öncelikle çok geçmiş olsun acaba durumu göreceğimiz video ve peçete üzerine yapmış olduğu dışkı resmi ekler misiniz 👍 ilaçların bazıları uyuşturabiliyor ama bu hastalığı ile ilgili de olabilir ne derecede olduğunu görmek lazım yani kilo kaybı var mı? Megabacter ilerlemiş mi?

Halim

Yeni Üye
Peçete üzerindeki gri renkli olanın. Diğerleri öbürlerine ait yani ona benziyor üç gündür daha dikkatli takip ediyorum. Gri olan her zaman böyle sıvı yapmıyor. Normal haki yeşil yapıyor bunu İlaçtan hemen sonra çektim. Maviliği gezinirken çektim kanat durumu belirgin göründü. İlginiz için teşekkür ederim ☺

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamam siz video da çekip ekler misiniz👍 tedaviyi anladığım kadarıyla hepsine uyguluyorsunuz? İlacın tam olarak ne olduğunu biliyor musunuz? Tek bir ilaç mı verdi? Herhangi bir röntgen veya tahlil yapıldı mı? Sorularıma tek tek cevap bekliyorum ve video için size aşağıya fotoğraf ekliyorum.
1725008567401.png

Halim

Yeni Üye
ilaçta Mantar ilacı+mentol+okaliptüs+antiseptik+kekik yağı varmış.
Videoları dün akşam çektim. Gri kuş beni biraz endişelendirdi. Dün akşam 22 de alt peçetelik yenilemiştim. Beyaz kakalar yapmış. Şimdi yeni yaptıkları resimdeki şekilde. Şu an gri hariç neşeliler. Ama ilaç sonrası yine uyuyacaklar muhtemelen. Tahlil/rötgen yapmadı. Hastalık öyküsünü önceden bildiği için “tahlile para harcama şimdi. Zaten bulaşmış olan hastalık şimdi ortaya çıkıyor” dedi. (Hasta olup bulaştıran kuş 8 Ağustos ta ölmüştü 🥹 2 ağustostan beri suluklarına her gün dönüşümlü olarak antiseptik damla ve güçlü bi vitamin veriyorum ) gri kuş diğerlerine göre iri ama göğüs bölgesi ele yağlı geliyor. Yürürken uçarken çabuk yoruluyor. 55 gr çıktı veterinerde. Dün ilaç içirirken kuyruğu koptu, çığlık attı. kontrol ettim, kan yok ama canı acıdı muhtemelen 😢

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Üst Alt