• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! İlaç sonrası kötüleşme lütfen yardım edin

melissahin.78

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uyuma, sallanma,ayak tutmama
Hastalık Belirti Tarihi
30 Nis 2026
Kullanılan İlaç
Doktorun verdi B vitamini ve antibiyotik ilaç
Merhabalar 3 yasinda bizim erkek bir kusumuz var .kusumuzun surekli ishalinden, diski garipliginden , ve bazen ayaklaei tutmuyor bilfigin bosluga dusuyor ve surkeli olarak titremesinden vetenire gittik. Bir isikla mantara bakti temiz cikti. Veteriner sedece b vitamini ve antibiyotik tedaviaine baslatti. B vitamini agizdan bir damla verecektik sonrada antibiyotikli su icircekdik. Ama B vitakini agizdan vermek icin kusumuzu elimize alip agzini acip verdigimiz icin zorlandi kuusmuz bize küstü gibi oldu bu B vitamini 5 gun kullanacaktik ama 3 gun kullandik cunku kuusmuz B vitamini kullandiktan sonra garip sekilde ayagi hissizlesiyir, bildiğin kafesine üstüne yatıyor pozisyona geçiyor,ucarken dengeisni sagliyamiyor, fazla konusmuyor durgunlasiyor, ama sabahina geviyrodu . Garip sekilde bugun B vitaminin vermeden ayagi bir garip ceke ceke yürüyor , yine yatar pozisyona geçiyor konuşmuyor ,neden oldu bilmiyorum. 2 veterine gittik hic kimse birsey diyemiyor artik ne yapacagim bilemiyorum lutfen yardimci olun. Bugünden videolarını da ekledim.

Ekli dosyalar

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhabalar 3 yasinda bizim erkek bir kusumuz var .kusumuzun surekli ishalinden, diski garipliginden , ve bazen ayaklaei tutmuyor bilfigin bosluga dusuyor ve surkeli olarak titremesinden vetenire gittik. Bir isikla mantara bakti temiz cikti. Veteriner sedece b vitamini ve antibiyotik tedaviaine baslatti. B vitamini agizdan bir damla verecektik sonrada antibiyotikli su icircekdik. Ama B vitakini agizdan vermek icin kusumuzu elimize alip agzini acip verdigimiz icin zorlandi kuusmuz bize küstü gibi oldu bu B vitamini 5 gun kullanacaktik ama 3 gun kullandik cunku kuusmuz B vitamini kullandiktan sonra garip sekilde ayagi hissizlesiyir, bildiğin kafesine üstüne yatıyor pozisyona geçiyor,ucarken dengeisni sagliyamiyor, fazla konusmuyor durgunlasiyor, ama sabahina geviyrodu . Garip sekilde bugun B vitaminin vermeden ayagi bir garip ceke ceke yürüyor , yine yatar pozisyona geçiyor konuşmuyor ,neden oldu bilmiyorum. 2 veterine gittik hic kimse birsey diyemiyor artik ne yapacagim bilemiyorum lutfen yardimci olun. Bugünden videolarını da ekledim.
@Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba b vitamininden sonra bu hareketler tesadüf etmiş olabilir mi. Çünkü b kompleks sinir sistemine de oldukça etkili bir destekleyicidir. Hangi antibiyotik kullandınız ismi nedir. Hekimin teşhisi ne oldu. Fotoğraflar bende açılmadı. Dosya ekle kısmından fotoğrafları yükler misiniz. Birde net şekilde kuşun videosunu görelim.

melissahin.78

Yeni Üye
Merhaba b vitamininden sonra bu hareketler tesadüf etmiş olabilir mi. Çünkü b kompleks sinir sistemine de oldukça etkili bir destekleyicidir. Hangi antibiyotik kullandınız ismi nedir. Hekimin teşhisi ne oldu. Fotoğraflar bende açılmadı. Dosya ekle kısmından fotoğrafları yükler misiniz. Birde net şekilde kuşun videosunu görelim.
Merhaba antibiyotiğin ismini bilmiyoruz orda veteriner kendisi şırınganın içine çekti verdi .Veteriner tam teşhis koyamadı o yüzden bilemiyoruz.Videolarını aşağıya koydum acaba gözüküyor mu

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hayır açılmıyor. Videoyu streamable.com üzerinden ekleyin orada çıkan linki kopyalayıp burada mesaj bölümünde paylaşın. Antibiyotige devam ediyor musunuz peki. Ediyorsanız kaçıncı günü.

melissahin.78

Yeni Üye
Hayır açılmıyor. Videoyu streamable.com üzerinden ekleyin orada çıkan linki kopyalayıp burada mesaj bölümünde paylaşın. Antibiyotige devam ediyor musunuz peki. Ediyorsanız kaçıncı günü.
Cuma günü başladık ikisine de b vitaminini bıraktık antibiyotiğe devam edip etmemek konusunda kararsızım yardımcı olun ona da lütfen

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Belirtiler nörolojik gibi duruyor ama vitamin yada mineral eksikliği de buna sebep olabilir. Bu gibi durumlarda b vitamini bizde öneririz. Bence sizin tesadüf olmuş doz aşımı olmadığı müddetçe bu tarz vakalarda b kompleks iyi bir destekleyicidir. Antibiyotiğin etken maddesi nedir ne değildir bildiğim için yorum yapamıcam. Ama cumayı da sayarsak bugün dördüncü günü antibiyotik etkisini göstermesi gerekirdi. Farklı bir kanatlı uzmandan dışkı analizi ve röntgen çekimi olması taraftarıyım.

melissahin.78

Yeni Üye
Belirtiler nörolojik gibi duruyor ama vitamin yada mineral eksikliği de buna sebep olabilir. Bu gibi durumlarda b vitamini bizde öneririz. Bence sizin tesadüf olmuş doz aşımı olmadığı müddetçe bu tarz vakalarda b kompleks iyi bir destekleyicidir. Antibiyotiğin etken maddesi nedir ne değildir bildiğim için yorum yapamıcam. Ama cumayı da sayarsak bugün dördüncü günü antibiyotik etkisini göstermesi gerekirdi. Farklı bir kanatlı uzmandan dışkı analizi ve röntgen çekimi olması taraftarıyım.
B vitamini bize kapsül şekilde verildi yani ağzını iğneyle diliyoruz o şekil veriyoruz.Bu vitamini kanatlı hayvanlarda kullanlıp kullanılmayacağını veteriner hekimder bilmiyordu arkadaşımı arayıp onay alıp verdi o yüzden mi böyle, dışkı tahsilini başka veterinere götürüdk sadece bakteri artışı dediler ve antibiyotik ve vitamin verip göndermişler onları düzenli kullanıdkk ama kuşumuzun dışkısı sürekli değiştiği için arkadaşımızın önerdiği bu veterinere götürdük.Bu veteriner e.coli yada nörolojik problemi var dedi ve bağırsak florası bozulmuş dedi. Birde B vitamini vermedik bugün antibiyotiği versek sorun olur mu birde antibiyotik ne gibi etki göstemrsi gerkiyordu acaba .Eğer hastalığı nörolojik ise ne yapmam gerekiyor evde çünkü öğrenciyim ve maddi gücüm daha iyi veterinere el vermiyor ailme bu veterinere bile zor ikna ettim o yüzden evde ne yapabilirim

B vitamini de bu şekilde

Birde ayağını böyle olmaıs neye bağlı acaba

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şurayı netletirelim. Siz sadece ishal için mi hekime gittiniz hekim b vitamini verdi ve kuşta denge kaybı vs olmaya başladı yoksa ishal zaten vardı ama nörolojik problemlerde eşlik ediyordu. Hangisi. Bu arada elinizdeki b vitamini vermeyi kesin. Daha hekim bile doğru düzgün bilmiyor kuşlara verileceğini. Beşeri bir b vitamini büyük ihtimalle. Ağır gelmiş olabilir. Onca kanatlılar için üretilmiş b vitamini varken bu kapsüllü vitamin hiç uygun değil.

melissahin.78

Yeni Üye
Şöyleki asıl gitme sebebim kuşumun dışkısını sürekli değişmesi ve sürekli hasta olup halsizleşip sonra düzelmesiydi yani çok sık yaşanıyordu bu durum bi de bir dönem çok kötü hastaydı veterinere götüremedik o dönem ve bu ayağı tutmama olayı asıl o zaman olmuştu hatta o dönem yem yemeyi bile kesmişti neredeyse ama sonra kuşçunun verdiği bi şeyle düzeldi ancak ayağındaki bu tutmama probleminide veterinere gittiğimde zaten söyledim hatta bu zamana kadar olan tüm şikayetlerimizi tek tek söyledim ama maalesef ki hala çözüm bulamadılar
Yani kısaca kuşum son zamanlarda çok sık rahatsızlanıp iyileşiyordu sonra baktık eski neşesi kalmadı ve ayağı hafiften tutmamaya başlayınca zaten direkt bu veterinere gittik ancak veterinerden sonra daha kötü oldu bugün iyice durgunlaştı ve tepkisizleşti en son bi de sizlere sormak istedim son çare olarak
Umarım açıklamam net olmuştur kafanızda hala soru işareti varsa sorun lütfen yeter ki kuşum iyileşsin
Birde antibiyotiği verelim mi bugün
Ve şunu eklemeyi unutmuşum b vitamini ve antibiyotik tedavisi bitince 21 gün boyunca probiyotik vermemizi söyledi sizce bu ne kadar mantıklı
Şurayı netletirelim. Siz sadece ishal için mi hekime gittiniz hekim b vitamini verdi ve kuşta denge kaybı vs olmaya başladı yoksa ishal zaten vardı ama nörolojik problemlerde eşlik ediyordu. Hangisi. Bu arada elinizdeki b vitamini vermeyi kesin. Daha hekim bile doğru düzgün bilmiyor kuşlara verileceğini. Beşeri bir b vitamini büyük ihtimalle. Ağır gelmiş olabilir. Onca kanatlılar için üretilmiş b vitamini varken bu kapsüllü vitamin hiç uygun değil.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Antibiyotik dört gün vermişsiniz büyük ihtimalle hekim beş yada yedi güne tamamla demiştir üç beş güne düzelme eğilimi göstermesi gerekirdi. Hiçbir şekilde düzelme eğilimi yoksa demekki hekimin verdiği ilaç bu bakteriye etki etmiyor. Antibiyotiğin olası etkilerini azaltmak florayı toparlamak için verdi probiyotiği ama 21 gün fazla. Daha kısa süreli tutun. Üç beş gün gibi. Eğer çocukta nörolojik bir problem varsa evde yapabileceğiniz imkanlar kısıtlı bizimde yönlendirmemiz kanatlı hekim olurdu.

melissahin.78

Yeni Üye
Antibiyotik dört gün vermişsiniz büyük ihtimalle hekim beş yada yedi güne tamamla demiştir üç beş güne düzelme eğilimi göstermesi gerekirdi. Hiçbir şekilde düzelme eğilimi yoksa demekki hekimin verdiği ilaç bu bakteriye etki etmiyordur. Antibiyotiğin olası etkilerini azaltmak florayı toparlamak için verdi probiyotiği ama 21 gün fazla. Daha kısa süreli tutun. Üç beş gün gibi. Eğer çocukta nörolojik bir problem varsa evde yapabileceğiniz imkanlar kısıtlı bizimde yönlendirmemiz kanatlı hekim olurdu.
Öncelikle antibiyotiğin 4.günüydü ve bugün kötü olunca vermedik verelim mi şuan ? Ayrıca imkanlarım el verse zaten götürmeyi bende çok istiyorum ama suan imkanım el vermiyor ne yazık ki. Birde ben şu konuyu hala anlayamadım ayağının böyle olması norolojik bir sikinti mi başka bir şey mi?birde az çok dışkısında düzelme var gibi dışkıladıgında suyu kahverengi degil yeşil gibi

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Öncelikle antibiyotiğin 4.günüydü ve bugün kötü olunca vermedik verelim mi şuan ? Ayrıca imkanlarım el verse zaten götürmeyi bende çok istiyorum ama suan imkanım el vermiyor ne yazık ki. Birde ben şu konuyu hala anlayamadım ayağının böyle olması norolojik bir sikinti mi başka bir şey mi?birde az çok dışkısında düzelme var gibi dışkıladıgında suyu kahverengi degil yeşil gibi
Normalde başlanılan antibiyotikler kesilmez kesilirse vücut ilaca karşı direnç gösterir. Ama antibiyotikle de pek düzelecek gibi durmuyor ama ilacı yazan hekiminize danışarak karar verin. Nörolojik mi yoksa vitamin mineral eksikliği mi yada başka bir bakteriyel problem mi bu durumunun bizde teşhisini koyamayız. Uzaktan analiz tahminleri yürütüyoruz. Gerekli tetkikler sonucunda teşhis konulur.

melissahin.78

Yeni Üye
Normalde başlanılan antibiyotikler kesilmez kesilirse vücut ilaca karşı direnç gösterir. Ama antibiyotikle de pek düzelecek gibi durmuyor ama ilacı yazan hekiminize danışarak karar verin. Nörolojik mi yoksa vitamin mineral eksikliği mi yada başka bir bakteriyel problem mi bu durumunun bizde teşhisini koyamayız. Uzaktan analiz tahminleri yürütüyoruz. Gerekli tetkikler sonucunda teşhis konulur.
Tamamdır teşekkürler