• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et İlaç kullanimı

Limon-67

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşum icin levadoks %20 aldım. Ancak kullanimı hakkında farkli görüsler var ve kafam kariştı. Yarın başlamam lazım ilaca.
1- Ağızdan 1 damla olarak 12 saatte bir vermek karaciğeri çok yorar mı? Hatta bir yerde kuş tıkanabilir diye yazıyordu.
2- Sulukta vermek daha uygunsa 100ml suluk için kaç.damla ilaç olmalı?
3- Diger bir alternatif, ilk gün sabah aksam ağızdan, 4 gün suluktan verilmesi mi uygun olur?
Teşekkürler...

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba muhabbet kuşunuzun ne gibi bir rahatsızlığı var? Videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz ☺

Limon-67

Yeni Üye
Hızlı nefes alıp verme, uçmada solunum yüzünden sıkıntı, ses değisikti neftor kullandım bir tık düzeldi ama ötme yok, çok yakin mesafeden duydugum tık tık nefes sesi, hapşırırken burundan su sıçratma, uyurken tüyler kabarık, kuyruk aşağı yukarı, iştah akşam fena degildi. Kuş 7 yasinda ve daha once de hasta oldu ama nefes bu defa daha kötü. Sanirim kronikleşti.

NOT: 3-4 aydir bir iyi bir kötü. YaklasıK 20 gün once veteriner şırınga icinde antibiyotik ve vitamin verdi. Enteobac ve multivitamin devam ettim. Ardindan nefes açilsin diye mentofresh kullandim. Sonra kuş üretimi yapan birinden neftor aldim kullandım 2 gun oncesine kadar. Bugün de veteriner gezmelerim devam etti bilgi alabilmek icin ama nafile. Sonra netten arastirirken son care bu ilaci denemek istedim ki onu da zor buldum.