• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlaç kullanımı

Ssude

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun tüyü çıkarken sorun yaşamış ve aylarca oraya batmış veteriner onu çıkardı ama oranın enfeksiyon kaptığını söyledi ve çok küçük bir apse var. SULCİD adlı antibiyotik verdi beş gün kullanın dedi. Ama antibiyotik olması beni endişelendiriyor. Kullanmamızda sakınca olur mu?

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Başlığı düzenledim 👍 sadece bu ilacı mı verdi? Probiyotik, multivitamin karaciger koruma vs vermedi mi? ilacı nasıl kullanmanızı önerdi? Bölgenin resmini görebilir miyim

Grpet

Müdavim
Üretici
sulcid zaten iltihap giderici bir antibiyotik ki ki bu işte uzman bir veteriner size önermis kişilerden ziyade profesonelleri dinlemenizde fayda var

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Muhabbet kuşumun tüyü çıkarken sorun yaşamış ve aylarca oraya batmış veteriner onu çıkardı ama oranın enfeksiyon kaptığını söyledi ve çok küçük bir apse var. SULCİD adlı antibiyotik verdi beş gün kullanın dedi. Ama antibiyotik olması beni endişelendiriyor. Kullanmamızda sakınca olur mu?
Veterinerinizin dediği şekilde antibiyotiği kullanınız. Bu süre zarfında röhnfried entrobac (probiyotik) ve gerwit (multivitamin) temin ediniz. Antibiyotik tedavisi bitince 3 gün probiyotik, 1 gün multivitamin kullanmanız gerekli ki bağırsak florası düzelsin ve kuşun direnci artsın. Ürünleri mamaist den temin etmenizi tavsiye ederim. Sipariş vermişken grit kum da yoksa alınız. Ürünler geldiğinde yazarsanız kullanımı halkında bilgi veririz