• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! İlaç kullanan kuşun dışkı bozukluğu.

teks_winrer

Aktif Üye
Önceki konularımda bahsettiğim durumdan ötürü kuşum 2,5 haftaya yakındır antibiyotik ve ağız yoluyla aldığı bir vitamin kullanıyor. Antibiyotikten dolayı bağırsak florası bozuldu muhtemelen bu sebeple dışkısını genelde bozuk yapıyor ama normal veya normale yakın yaptığı da oluyor. Bağırsakları bozulmasın diye ilacından sonra darı veriyorum ve birazcık kesiyor ishalini. Kuşum muhtemelen birkaç hafta daha kullanacak ama bu durum karaciğerine ve böbreklerine fazla zarar vermez mi? İlaca bir iki günlüğüne ara vermeli miyim ya da en azından verdiğim vitamini bir iki gün kesip probiyotik versem mi?

teks_winrer

Aktif Üye
Dışkı fotoğrafı eklemeyi unutmuşum. Resimdeki en güncel dışkısı.
1753871961204.jpeg

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba elinizde hangi probiyotik var ☺

teks_winrer

Aktif Üye
Merhaba elinizde hangi probiyotik var ☺
Goldwings diar var. İlaç kullanımının ilk haftası kullanmıştım ve işe yaramıştı. Kullanayım mı? Zaten dışkısı antibiyotik alımından birkaç saat sonra biraz düzelmeye başlıyor. Resimdeki dışkı ilaç alımından yaklaşık yarım saat bir saat sonra yaptığı bir dışkı.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Goldwings diar var. İlaç kullanımının ilk haftası kullanmıştım ve işe yaramıştı. Kullanayım mı? Zaten dışkısı antibiyotik alımından birkaç saat sonra biraz düzelmeye başlıyor. Resimdeki dışkı ilaç alımından yaklaşık yarım saat bir saat sonra yaptığı bir dışkı.
İlaç bağırsak florasını bozar, ben probiyotik olarak entrobac öneririm eğer ilaç kullanmaya başladıysanız devam edin, keserseniz bakteriler daha çok artar ☺ Siz entrobac mutlaka temin edin, ilaç bitiminden sonra 3 gün üst üste tazeleyerek verin ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Veya kekik çayı demleyip verin haftada 2 kez destek olur, yeminde de yulaf ve aspur oranını biraz artırın ☺

teks_winrer

Aktif Üye
İlaç bağırsak florasını bozar, ben probiyotik olarak entrobac öneririm eğer ilaç kullanmaya başladıysanız devam edin, keserseniz bakteriler daha çok artar ☺ Siz entrobac mutlaka temin edin, ilaç bitiminden sonra 3 gün üst üste tazeleyerek verin ☺
Entrobac önericeğinizi zaten tahmin etmiştim ancak elimdekiler bitmeden bir şey alırsam ailem kızacaktır. İlaç kullanımını hiç kesmiyorum o zaman. Onun yerine vitamine 2 gün ara verip bir gün elimdeki probiyotikten versem nasıl olur? Aspur almayı bende düşünmüştüm ama yiyip yemediğinden emin olmadığım için daha almamıştım ufak bir paket varsa alıp denerim artık. Kekik çayı en işime yarayacak şey olacaktır, bünyesini de diğerleri kadar yormayacaktır muhtemelen.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Entrobac önericeğinizi zaten tahmin etmiştim ancak elimdekiler bitmeden bir şey alırsam ailem kızacaktır. İlaç kullanımını hiç kesmiyorum o zaman. Onun yerine vitamine 2 gün ara verip bir gün elimdeki probiyotikten versem nasıl olur? Aspur almayı bende düşünmüştüm ama yiyip yemediğinden emin olmadığım için daha almamıştım ufak bir paket varsa alıp denerim artık. Kekik çayı en işime yarayacak şey olacaktır, bünyesini de diğerleri kadar yormayacaktır muhtemelen.
Evet kekik çayı iyi gelecektir, dağ kekiği olursa daha iyi olur ☺ Probiyotik verebilirsiniz 🙏🌸

teks_winrer

Aktif Üye
Evet kekik çayı iyi gelecektir, dağ kekiği olursa daha iyi olur ☺ Probiyotik verebilirsiniz 🙏🌸
Yeni konu açmak istemediğim için buradan devam edeceğim. Kekik çayı gerçekten iyi geldi ama burun tıkanıklığı hala geçmedi ama enerjisi arttı hayvanın, öte yandan dışkısı hala bozuk. Bazen daha şekilli yapıyor ama rengi aşağı yukarı hep böyle. Ne yapabilirim? Yulaf ve aspur vermeye devam edeyim mi?
1755592726310.jpeg