• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İki aydır geçmeyen ishal durumu.

hasankilinc

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, kuyruk atma, halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
12 Kas 2024
Kullanılan İlaç
Eritrotek
Merhaba arkadaşlar. Evimde beslediğim muhabbet kuşum bundan iki ay önce nefes alırken vik vik ses çıkarmasıyla maalesef serüven başladı.

İlk hastalık tarihi 12 Kasım 2024 tarihinde başladı 15 Kasım tarihinde veterinere görürdüm (tuzla). Bana ishal ya da solunum enfeksiyonu mu bilmediğimden bir ilaç verdi su ile karıştırdım ağzından beş gün kullandım toplar gibi oldu (eritrotek oral çözelti tozu)

Beş günün sonrasında normal su vererek devam ettim ancak bir hafta sonra tekrar ishal başladı veterinere tekrar götürdüğümde normal olduğunu söyledi fazla kaşınmasından dolayı ensesine vilmectin damlattı. Kuş iyice halsiz oldu. Bir kanadını sürekli kaldırıp indirmeye başladı ve bu durum hala yaşanıyor.

Yaklaşık bir hafta sonrasında Aralık 10 gibi 20 yıldır kuş üretimi yapan bir abiden destek istedim bana 10 gün boyunca aspur ve probiyotik vermem gerektiğini söyleyip bir karşım hazırladı (kahverengi su şeklinde oldu) bu 10 günlük süreçte kuş ilk iki üç gün ishal şeklinde idi daha sonrasında toparladı. 10 gün aspur + probiyotik sonrası toparladı. İshali çok az sulu geliyordu.

25 Aralık tarihinde durumu söylemek için gittiğimde etkisinin 10-15 gün sonra netleşeceğini söyledi o sırada kuşumun videosunu gösterdiğimde kuyruk atması olduğunu ve soluk yolunda enfeksiyon var demesi üzerine organik nane yagı ve okaliptus yağını tam dolu suluga ikişer damla damlatıp bir hafta kullanmamı söyledi. Bu bir haftada iki gün normal yem bir gün aspur şeklinde yemleri olsun dedi. Şu an bu aşamanın 6. Günündeyim.

kuşumun son durumu nane ve okaliptus yağlarından sonra normal dışkıya geçmişti ama son iki gündür ishal yine geri geldi.

Kuşta yemek yeme konusunda bir problem yok maşallahı var, suyu ilk baş kabul etmemişlerdi ancak şu an onu da içiyorlar. Hareketleri konusunda öylece bir köşede durup uyku pozisyonunda bekliyor sonrasında bir anda hareketleniyor konuşuyor bir saat sonra yine uyku moduna geçiyor.

Bu ishal durumu, solunumdaki enfeksiyon için artık ne yapabilirim. Can sıkıcı bir duruma döndü. İyileşmesi için her şeyi yapmaya hazırım..

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Veterinerinizi çok beğendiğini ve takdir ettiğimi söylemekle başlayacağım çünkü eritromisin içeren antibiyotik veren ve vilmectin damlatanı forumda ilk defa gördüm. Genelde baytril verip gönderirler çünkü. Suyuna da damlatması için verdiği çok iyi. Dışkı probiyotikle toparlanacak bir dışkı, probiyotik kullandınız mı? Bir de kuşunuzun yandan videosunu çekip streamble.com üzerinden paylaşabilir misiniz 🙏

hasankilinc

Yeni Üye
Bu arada aklıma şimdi geldi. Veterinere gittiğimde eritrotek oral çözeltisini solunum için, ishali içinde metamid hapının 1/6 bölerek bebe bisküvisi ile vermemi söylemişti onu yaptıktan sonra kanatlarını oynatmaya başladı

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada aklıma şimdi geldi. Veterinere gittiğimde eritrotek oral çözeltisini solunum için, ishali içinde metamid hapının 1/6 bölerek bebe bisküvisi ile vermemi söylemişti onu yaptıktan sonra kanatlarını oynatmaya başladı
Bebe bisküvisi ve metamidi vermeyin etkiliyor olabilir yem yemesi düzeldiyse, kusması yoksa gerek yok, bebe bisküvisi de vermeyin içindeki maddeler zarar veriyor veya alerji yapıyor olabilir ☺ Probiyotik kullandınız mı?

hasankilinc

Yeni Üye
Veterinerinizi çok beğendiğini ve takdir ettiğimi söylemekle başlayacağım çünkü eritromisin içeren antibiyotik veren ve vilmectin damlatanı forumda ilk defa gördüm. Genelde baytril verip gönderirler çünkü. Suyuna da damlatması için verdiği çok iyi. Dışkı probiyotikle toparlanacak bir dışkı, probiyotik kullandınız mı? Bir de kuşunuzun yandan videosunu çekip streamble.com üzerinden paylaşabilir misiniz 🙏
Watch unnamed | Streamable
Videosu böyle. Son dışkısını da ekledim

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotik kullanımı bittiyse 3 gün üst üste probiyotik verin, ense damlasının üzerinden kaç gün geçti? Ayrıca hava keseleri için bir şey dedi mi doktorunuzun?

hasankilinc

Yeni Üye
Bebe bisküvisi ve metamidi vermeyin etkiliyor olabilir yem yemesi düzeldiyse, kusması yoksa gerek yok, bebe bisküvisi de vermeyin içindeki maddeler zarar veriyor veya alerji yapıyor olabilir ☺ Probiyotik kullandınız mı?
probiyotik hangisi oluyor acaba. Kuşçu abi probiyotik hazırlayıp vermişti üç dört tane tozu ölçekli olarak karıştırdı kahverengi bir sıvı oldu ve 10 gün kullanmamı söylemişti. Vücut direnci artması için takviye demişti

Antibiyotik kullanımı bittiyse 3 gün üst üste probiyotik verin, ense damlasının üzerinden kaç gün geçti? Ayrıca hava keseleri için bir şey dedi mi doktorunuzun?
Antibiyotik sonrası Petshop işleten abinin hazırladığı 10 gün verdiği probiyotikti büyük ihtimal kokusu değişikti ve susuz kalmış gibi kana kana içmişti :)

Hava keseleri için maalesef bir şey demedi

ense damlası üzerinden bir ay geçti maalesef 1 ocakta gitmem gerekiyordu gidemedim. Ense damlası bu arada başın üstüne mi yapılıyor yoksa başın arka kısmına mı. Başının üstüne yapmıştı

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
probiyotik hangisi oluyor acaba. Kuşçu abi probiyotik hazırlayıp vermişti üç dört tane tozu ölçekli olarak karıştırdı kahverengi bir sıvı oldu ve 10 gün kullanmamı söylemişti. Vücut direnci artması için takviye demişti

Antibiyotik sonrası Petshop işleten abinin hazırladığı 10 gün verdiği probiyotikti büyük ihtimal kokusu değişikti ve susuz kalmış gibi kana kana içmişti :)

Hava keseleri için maalesef bir şey demedi

ense damlası üzerinden bir ay geçti maalesef 1 ocakta gitmem gerekiyordu gidemedim. Ense damlası bu arada başın üstüne mi yapılıyor yoksa başın arka kısmına mı. Başının üstüne yapmıştı
Ense kısmı var ya oranın tüylerini ayırın, ensesine derisine bir damla sadece masaj yaparak yedirin 🙏 Ben entrobac öneririm probiyotik olarak ☺

hasankilinc

Yeni Üye
Ense kısmı var ya oranın tüylerini ayırın, ensesine derisine bir damla sadece masaj yaparak yedirin 🙏 Ben entrobac öneririm probiyotik olarak ☺
Geçmesi için her şeyi yaparım. Çünkü çalışırken işte bile acaba nasıl oldu daha kötü oldu mu iyileşti mi düşünmekten insan kendisini alamıyor.

entrobac alırım bir iki Petshop dolanayım onlarda yoksa bile yönlendirirler beni. Başka bir şey yapabilir miyim antibiyotik olarak. Yoksa entrobac alıp 10-15 gün sonucunu mu bekleyeyim ?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Geçmesi için her şeyi yaparım. Çünkü çalışırken işte bile acaba nasıl oldu daha kötü oldu mu iyileşti mi düşünmekten insan kendisini alamıyor.

entrobac alırım bir iki Petshop dolanayım onlarda yoksa bile yönlendirirler beni. Başka bir şey yapabilir miyim antibiyotik olarak. Yoksa entrobac alıp 10-15 gün sonucunu mu bekleyeyim ?
Mamaist.comdan bölünmüş olarak alabilirsiniz ☺ Şöyle söyleyim size mamaist.com whatsapp hattından vilmectin ense damlası alıp bir damla kendiniz uygulayın, 3 gün üst üste de entrobac verin, dördüncü gün tekrar dışkılara ve durumuna bakalım ☺ Numarayı buraya bırakıyorum, entrobacı da online siteden bölünmüş olarak alabilirsiniz ☺

Ekli dosyalar

hasankilinc

Yeni Üye
Mamaist.comdan bölünmüş olarak alabilirsiniz ☺ Şöyle söyleyim size mamaist.com whatsapp hattından vilmectin ense damlası alıp bir damla kendiniz uygulayın, 3 gün üst üste de entrobac verin, dördüncü gün tekrar dışkılara ve durumuna bakalım ☺ Numarayı buraya bırakıyorum, entrobacı da online siteden bölünmüş olarak alabilirsiniz ☺
çok teşekkür ederim. Şimdi süreci başından beri takip ettiğimiz kuşçu abinin yanına gittim. Şu an hali hazırda okaliptus yagı ve nane yagı karışık şekilde bir hafta boyunca solunumu düzeltmeyi (kuyruk atması) takip ediyorduk. İshal kısmı da iki gün öncesine göre düzelmiş bir durumda idi.

Şimdi tekrar sulu bir şekilde çıkınca dışkılarını inceledi. Bagırsak kısmını kurtlar ele geçirmiş gibi ama yaglı bir su içtiği için bu da dışkı kısmında sulu olmasına sebep olabilir dedi. Bunun üzerine 2-3 gün normal su ve aspur ile devam edelim eğer toplamazsa Entrobac ya da Dac WormMix - WormStop probiyotiklerine başlarız dedi. Şu an 2 gün daha normal su + aspur şeklinde takip edeceğiz. Eğer Pazar-pazartesi gününe kadar durumda değişiklik olmazsa buradan ne kadar yararlı ürün varsa sipariş geçmeyi düşünüyorum.

Süreci gün gün buraya bildireceğim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
çok teşekkür ederim. Şimdi süreci başından beri takip ettiğimiz kuşçu abinin yanına gittim. Şu an hali hazırda okaliptus yagı ve nane yagı karışık şekilde bir hafta boyunca solunumu düzeltmeyi (kuyruk atması) takip ediyorduk. İshal kısmı da iki gün öncesine göre düzelmiş bir durumda idi.

Şimdi tekrar sulu bir şekilde çıkınca dışkılarını inceledi. Bagırsak kısmını kurtlar ele geçirmiş gibi ama yaglı bir su içtiği için bu da dışkı kısmında sulu olmasına sebep olabilir dedi. Bunun üzerine 2-3 gün normal su ve aspur ile devam edelim eğer toplamazsa Entrobac ya da Dac WormMix - WormStop probiyotiklerine başlarız dedi. Şu an 2 gün daha normal su + aspur şeklinde takip edeceğiz. Eğer Pazar-pazartesi gününe kadar durumda değişiklik olmazsa buradan ne kadar yararlı ürün varsa sipariş geçmeyi düşünüyorum.

Süreci gün gün buraya bildireceğim.
Parazit ele geçirmesi beklenmez. Kuşçu abinize saygım sonsuz ancak onun için de zeolit tozu lazım ki ben parazit olduğunu düşünmüyorum. Paraziti bekleyerek dökemez kurt da böyle olmaz ☺ Siz entrobac başlayın, mamaist whatsapp hattından da zeolit tozu temin edin

hasankilinc

Yeni Üye
Parazit ele geçirmesi beklenmez. Kuşçu abinize saygım sonsuz ancak onun için de zeolit tozu lazım ki ben parazit olduğunu düşünmüyorum. Paraziti bekleyerek dökemez kurt da böyle olmaz ☺ Siz entrobac başlayın, mamaist whatsapp hattından da zeolit tozu temin edin
Tamamdır bugün geç oldu benim için yarın için hem konuşayım hemde bir gün beklerim yarın yeni tedaviye başlarım :)

hasankilinc

Yeni Üye
Entrobac ı şu an temin ettim başlıyorum kullanmaya. Bir suluk içerisine çay kaşığı ucu kadar kullanıyorum doğru mudur

hasankilinc

Yeni Üye
Mercimek tanesi kadar işte evet ama tahta kaşık kullanın 😊
Valla plastik ölçü kaşığı kullandım. Yarın tahta kaşıktan devam edeyim :)

entrobac yanında

gervit multivitamin, wormex iç parazit tozu, bt amin forte, elektrolit, b18 pelet yemde aldım. Bunları nasıl ne şekilde kullanayım yardımcı olur musunuz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Valla plastik ölçü kaşığı kullandım. Yarın tahta kaşıktan devam edeyim :)

entrobac yanında

gervit multivitamin, wormex iç parazit tozu, bt amin forte, elektrolit, b18 pelet yemde aldım. Bunları nasıl ne şekilde kullanayım yardımcı olur musunuz
İç parazit için zeolit tozu öneririm, bence pelet yem yerine tohum yem kullanın daha sağlıklı 🙏 Versele laga yem öneririm 😊
Kendinize bu makaleye göre rutin oluşturabilirsiniz 😊

Üst Alt