• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İç parazit sultan papağanı

hrn

Yeni Üye
Veteriner hekime götürdüm zayıflığı sebebiyle.kanatlı uzmanı kendisi.Dışkısını inceledi iç parazit olduğunu söyledi.İki ilaç verdi.zayıflığını açıklayacak olursam aldığımdan beri göğüs kemiği sürekli sivri.ve hiç düzelmedi.İştahı normal.Aldığdan beri böyle.Kurumadan ve kursak mantarında şüpheleniyordum normalde ama durum farklıymış

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Verdiği ilaçlar nelerdir, kullandığınız takviyeler var mı, altına beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi ve durumunun gözükeceği kısa bir video eklermisiniz?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tarık hocamın istediklerini atarsanız sevinirim ek olarak iç parazit ise elle besleme maması temin edin içine mercimek tanesi kadar zeolit tozu koyup elle besleyin günde bir kez 😊

hrn

Yeni Üye
Verdiği ilaçlar nelerdir, kullandığınız takviyeler var mı, altına beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi ve durumunun gözükeceği kısa bir video eklermisiniz?
Suan video koyamıyorum evde olmadığımdan dolayı.Bu parazit aldıktan kısa bir süre sonra yerleşmiş sanırım.Çünkü dışkı solucan gibi oluyor kuluçka döneminde daha belirgin fark ediliyor.veterinerlerden aldığım vitamin takviyesini kullanıyordum.Bitmeden tarihi geçtiği için kullanmayı bıraktım

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Suan video koyamıyorum evde olmadığımdan dolayı.Bu parazit aldıktan kısa bir süre sonra yerleşmiş sanırım.Çünkü dışkı solucan gibi oluyor kuluçka döneminde daha belirgin fark ediliyor.veterinerlerden aldığım vitamin takviyesini kullanıyordum.Bitmeden tarihi geçtiği için kullanmayı bıraktım
Kuşunuz dişi ise hiç yumurta kanalına bakıldı mı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkısını inceledi veteriner sadece
Mutlaka röntgenle bakılmalı, iç parazit için de zeolit tozu öneririm doğal yoldan dökersiniz, her gün mercimek tanesi kadar yemine verebilirsiniz, sebzesine de serpebilirsiniz 😊 Mamaist.com whatsapp hattından alabilirsiniz 🙏

Ekli dosyalar

Üst Alt