• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Hint bülbülümün 1 yavrusunun ayağı yamuk

Fatih34

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Tüneğe konamama
Hastalık Belirti Tarihi
23 Eyl 2024
Hint bülbüllerim 4 tane yavru yaptılar 1 tanesinin ayağı yamuk yere yamuk basıyor ne yapmam lazım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, geçmiş olsun, tek ayağı mı bu şekilde?
Büyük ihtimalle ezilmiş altta kalmış patel ayak olmuş, youtu.be de Süngerden yapılan, patel ayak için yapılış şekilleri var izleyin ve yapın lütfen,
Küçük olsa (10-15 günlük) kelepçe takılırdı, fakat şuan tüylenmiş olmaz hareket edemez,
Ayak hizasında süngeri iki taraftan deliyorsunuz, ayaklar içinden geçiyor ve hizaya geliyor, bu tedavide
BtAmin forte ve kanatlıoil d3 kullanın
Kemik yapısını destekler
Ben bu işlemi kalın lastik ile yaptım ve güzel sonuç aldım
Bacakları içinden geçirip ortadan bantladım, iki bacak arası yaklaşık 2-2,5 cm fakat benimki jumboydu, yemini yedi suyunu içti sıkıntı olmadı, sizde ister bu şekilde ister sünger yapın
Geçmiş olsun

Ekli dosyalar

Fatih34

Aktif Üye
@Demet bükay birde hep kafes altında duruyor üstüne dışkı yapmasınlar diye napmam lazım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@Demet bükay Bazen salıncağa çıkıyor oynuyor
Öncelikle ayağının düzelmesi gerekli, biran evvel toparlaması için lastik veya sünger ile işlem yapın, 10-15 gün kalsın, bacak kuvvetlenmeli, esneyen kaslar ve lifler, kemik yerine gelmeli, destek yapmalısınız, söylediğim gibi btAmin forte ve d3 ile
Büyüdükçe çıkar yürümesi kolaylaşır, tedavi edilmezse iyce esner ve açılır kasları çok zorlanır

Fatih34

Aktif Üye
@Demet bükay merhaba yorumlarınız benim için çok önemliydi size çok teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.

Fatih34

Aktif Üye
Merhaba, geçmiş olsun, tek ayağı mı bu şekilde?
Büyük ihtimalle ezilmiş altta kalmış patel ayak olmuş, youtu.be de Süngerden yapılan, patel ayak için yapılış şekilleri var izleyin ve yapın lütfen,
Küçük olsa (10-15 günlük) kelepçe takılırdı, fakat şuan tüylenmiş olmaz hareket edemez,
Ayak hizasında süngeri iki taraftan deliyorsunuz, ayaklar içinden geçiyor ve hizaya geliyor, bu tedavide
BtAmin forte ve kanatlıoil d3 kullanın
Kemik yapısını destekler
Ben bu işlemi kalın lastik ile yaptım ve güzel sonuç aldım
Bacakları içinden geçirip ortadan bantladım, iki bacak arası yaklaşık 2-2,5 cm fakat benimki jumboydu, yemini yedi suyunu içti sıkıntı olmadı, sizde ister bu şekilde ister sünger yapın
Geçmiş olsun
Birde birşey soracaktım parmakları yamuk ama genede aynı şey mi cahilliğimin kusuruna bakmayın lütfen

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Birde birşey soracaktım parmakları yamuk ama genede aynı şey mi cahilliğimin kusuruna bakmayın lütfen
Estağfurullah parmak yamuk değil bacak dönük bacağı düzeltirse parmaklar yana değil aşağı bakar, düzelir

Üst Alt