• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hint bulbulum kabiz mi ishal mi?

Penthe

Aktif Üye
Disinin poposunda ara ara diski oluyor. Dunku cok kotuydu kapatmisti tamamen kendim islatarak cikarmak zorunda kaldim. Ve cikarir cikarmaz diskiladi hayvancagiz:(. Arada sularina bi iki damla elma sirkesi de ekliyorum ama?
Bir de dun elime aldigimda disinin poposunun ustu tuysuz yer -fotografta isaretledim- hafif sis gibiydi yumurta mi var ya da herhangi bir sorun? Veterinere goturmem gerekir mi?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kabız olabilir ama Hint bülbüllerini pek bilmiyorum. Genelde bu tarz durumlar kabızlıkta oluyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz kuşunuzun sindirim sorunu var bu yüzden mineral tüketmesi iyi gelecektir..birde en çok yediği yem nedir?

MERVE

Paylaşımcı
Disinin poposunda ara ara diski oluyor. Dunku cok kotuydu kapatmisti tamamen kendim islatarak cikarmak zorunda kaldim. Ve cikarir cikarmaz diskiladi hayvancagiz:(. Arada sularina bi iki damla elma sirkesi de ekliyorum ama?
Bir de dun elime aldigimda disinin poposunun ustu tuysuz yer -fotografta isaretledim- hafif sis gibiydi yumurta mi var ya da herhangi bir sorun? Veterinere goturmem gerekir mi?
Merhabalar, arkadaşlarım gereken soruları size yöneltmiş. Benim dikkatimi çeken farklı bir detay ise tüyleri çok bakımsız duruyor. Düzenli olarak vitamin kullanıyor kullanıyor musunuz kuşunuza?

Penthe

Aktif Üye
Yemlerini pet shoptan almistim markasi yok 🙄ama buradan uygun degil dediler Versele laga tropical finchesi onermislerdi, onu alicam. Vitaminlerini paylastim haftada bir veriyorum. Onun haricinde haftada bir yumurta ve elma- havuc veriyorum. Simdi ispanak verdim.
meyve harici yesillik de haftada bir mi vermem gerek peki?
Bebe buskivisi emulgator icerdiginden zararli dedikleri icin biraktim. 2 haftadir sade yumurta vermeye baslamistim. Baska neyle mama yapabilirim?
Kafesleri yukseklik 33 genislik 37 derinlik 25. Her gun saliyorum ama ucuyorlar da . Kafesleri yetersiz mi daha buyuk mu almam gerek?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Merhabalar, arkadaşlarım gereken soruları size yöneltmiş. Benim dikkatimi çeken farklı bir detay ise tüyleri çok bakımsız duruyor. Düzenli olarak vitamin kullanıyor kullanıyor musunuz kuşunuza?
Katılıyorum ve düzenli banyo imkanı sağlamıyor musunuz?

Penthe

Aktif Üye
Tabii duzenli banyo da yapiyorlar ama gozlemledigim erkek cok yaparken disiyi pek gormedim sanki 🙄

Penthe

Aktif Üye
Temizlige de cok dikkat ediyorum kafesin tellerini tunekleri banyo ve su kaplarini hafta bir sirkeyle temizliyorum mutlaka.
Su ve banyo kaplarina arada bi iki damla elma sirkesi de ekliyorum.

Penthe

Aktif Üye
Tabana gazete koyuyordum ama boya zararli dedikleri icin a4 koymaya basladim. Onda bi problem yok di mi? Kagit isirmiyorlar.

Penthe

Aktif Üye
Ayrica Ucmasinda bir problem yok gayet seri atak. Yem galiba muhabbet kusu yemi😑 o yapmis olabilir mi?
Eger yaglanma varsa ne yapmam gerek. Cok urkekler ya veterinere goturmek istemiyorum eger buyuk problem yoksa :(

MERVE

Paylaşımcı
Yeşillik haftada bir yeterli olur. Yem konusunda da markalı ve kuşlarınıza uygun bir yem seçmeniz daha doğru olur. Yağlanma varsa sürekli uçması ve hareket halinde olması lazım. Onun dışında ilaç olarak Şehmus Bey size yardımcı olacaktır. @Sehmus BAKIR
Kafesle beraber resim yüklerseniz kafesin uygun olup olmadığını daha net anlarız.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Ayrica Ucmasinda bir problem yok gayet seri atak. Yem galiba muhabbet kusu yemi😑 o yapmis olabilir mi?
Eger yaglanma varsa ne yapmam gerek. Cok urkekler ya veterinere goturmek istemiyorum eger buyuk problem yoksa :(
Uçuşunda problem olmaması iyi. Ama ya kabız ya da yumurta sıkışması felan var.

Penthe

Aktif Üye
Kafesleri bu sekilde. Bu ara arada kavga da ettikleri icin -belki de rhaatsiz oldugu icin sinirli:( - kapilari surekli acik disi ucuyor odanin tamaminda gayet rahat.
Kafes kucuk derseniz daha buyuk olcusu nasil olsun

Penthe

Aktif Üye
Yeni Yemlerini yesinler yesilliklerine biraz daha dikkat edeyim. @Sehmus BAKIR sizden de ilac onerisi bekliyorum:(
Eger yine gecmez sislik devam ederse veterinere gotururum o halde.

Penthe

Aktif Üye
Bu arada cok tesekkkur ederim ilgiyle cevapliyor herkes. Cok tecrubesizim ve cok hassasim kuslarim konusunda. Nette surekli arastirma yapiyorum ama yeterli ya da dogru bilgiye pek ulasamadim. Burayi kesfetmem iyi oldu.

MERVE

Paylaşımcı
Kafesleri bu sekilde. Bu ara arada kavga da ettikleri icin -belki de rhaatsiz oldugu icin sinirli:( - kapilari surekli acik disi ucuyor odanin tamaminda gayet rahat.
Kafes kucuk derseniz daha buyuk olcusu nasil olsun
Bence kafes normal boyutta. Zaten ufak bir cins olduklarından yeteceğini düşünüyorum

MERVE

Paylaşımcı
Bu arada cok tesekkkur ederim ilgiyle cevapliyor herkes. Cok tecrubesizim ve cok hassasim kuslarim konusunda. Nette surekli arastirma yapiyorum ama yeterli ya da dogru bilgiye pek ulasamadim. Burayi kesfetmem iyi oldu.
Biz tesekkur
Rica ederiz, her konuda her zaman yardımcı olmaya çalışırız. 🙏🏻

Penthe

Aktif Üye
Kendileri giriyor zaten minnoslarim🥰 bir de cok heyecanli kuslar ya pek ellesmiyorum:)
kavga oldugu zaman kuslari ayirmak icin aliyorum kafesten yalnizca.
Peki Yumurta sikismasi varsa ne yapmam gerekir Corona surecinden oturu pek veteriner taraftari degilim acikcasi:(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ne için ilaç onereyim? nesi var kuşların ?ben bisey göremedim

Penthe

Aktif Üye
Disi de ara ara poposunda diski oluyor. Kendim cikartmak zorunda kaldim bir de Burasinda hafif sislik var. yaglanma ya da yumurta sikismasi olabilir dediler. Ama kusum gayet hareketli hasta gibi de degil. Haftada bir bu vitamini de veriyorum. Yeterli mi bu baska bir sey gerek mi takviye icin?

Üst Alt