• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hint bülbülü ilk yumurta.

laye

Yeni Üye
Merhaba dostlar.

Bu gün zebra ispinozlarımın 2 defa çifleştiğini gördüm. Bu canlardan yavru almayı aşırı çok istiyorum ve 1,5 ay sabır ile bekledim sonun da çifleştiler. Ama ilk yumurtaya yatmaz, bakmaz gibi söylemler duydum bunlar doğru mu? Ve kaç gün sonra yumurta verirler acaba?

Onun dışında yumurta kabuğu, kalamar kemiği, yumurta maması (haftada 1) arasıra daldarı ; sularına hafta da bir vitamin damlatıyorum.Arasıra başka besinler ile de takviye yapıyorum. Hergün de diğer kuşlarımla beraber evde 1 ila 2 saat salınık şekilde uçuruyorum. Eğer yumurta veya yavru verirlerse bunlar haricinde nasıl bir bakım yapmam lazım ? Yumurta maması ve vitamin takviyesini haftada bir değil de her gün versem olur mu? İnternette araştırmalarım kafa karıştırıyor aşırı vitaminden zehirlenir yazan da var, hergün verin yazan da. Bana,önerebileceğiniz takviyeler vs var ise, yazarsanız minnettar olurum. Ve artık bu çifti uçurmazsam daha mı iyi olur? Teşekkürler

Üst Alt