• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hint bulbulu cifti kavga

Penthe

Aktif Üye
merhaba 5 aydir hint bulbulu cifti bakiyorum. 2 haftadir disi erkegi isiriyor kovaliyor. Neden olabilir:(

Penthe

Aktif Üye
Kalamar kum hic eksik olmadi kafeslerinden haftada bir sularina vitamin koyuyorum yumurta ve sebze ya da meyve veriyorum.

Penthe

Aktif Üye
yuvayi kendileri ordu. Birisi yuva sert olursa yumurtlamayabilir disi demisti. 1 hafta oncesi Pamuk verdim biraz. Iplerin uzerine pamuk var.

Penthe

Aktif Üye
Banyolari var banyoda yapiyorlar . Ev sicak ve ruzgar almiyor. 2 aydir ayni yerdeler. Daha oncesinde balkondalardi. Kafesleri alcakta duruyor. Yukari mi almam gerek acaba? Bir de yuvanin ici nasil onu yorumlayabilir misiniz? Ne kadar oranda derin ya da yuksek olmali ? Bir de ip cesidi ne olmali?

Penthe

Aktif Üye
Ama iste pamuktan once kavga ediyorlardi acaba sert geliyor yumurtlayamiyor olabilir mi diye koymustum

Penthe

Aktif Üye
Bu arada cok tesekkur ederim. Kimseden bi bilgi alamamistim bu konuda.

Penthe

Aktif Üye
Elmayi rendeleyip suyunu cikariyorum. Sulu olursa ishal olabilirler diye okumustum. Nasil olmali sizce?

Penthe

Aktif Üye
Elma haftada bir veriyordum ikiye cikartabilirim. Yukseltme isini de halletmeye calisicam bir an once. Sizin de kutlu olsun. Cok tesekkurler

Penthe

Aktif Üye
Bir davranislari daha var . Bu ara yuvada cok vakit geciriyorlar ve hasir yuvayi isiriyorlar acaba ici yetersiz mi geliyor diyorum ama yeterince dolu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz
Taha gerekeni söylemiş ve size çok detaylı şekilde anlatmış sağolsun tüm dediklerine katılıyorum.. dişi henüz çok genç tavsiyem yuvayı bozun ve tekrar boş hâliyle köyün en az bir hafta ip koymayın sıva yapsınlar sonra ip koyun ama çok ip koymayın yuvayı biraz derin bıraksınlar

Penthe

Aktif Üye
Tamam tesekkurler. Oyle deneyeyim. Bir de disinin poposunda genelde diski birikiyor kaliyor. Bir sorun olabilir mi veterinere mi goturmem gerek?

Penthe

Aktif Üye
Popusunu temizlemek icin elime alinca gordum. isaretledigim yerde bir sislik var sanki veterinere mi goturmeliyim:(

Penthe

Aktif Üye
masallah daha da cok olsun😄 ama ben ille de yavrulari olsun demiyorum saglikla iyi gecinseler yeter:(

Penthe

Aktif Üye
Vereceğiniz bilgiler ışığından yeniden bir yorumda bulu

Benim aklıma gelen kuşlardan birinin kızgın olup diğerinin olmaması. Kalabalık kafeslerde ve hemcinslerde kavgalar görülebiliyor ancak sizin 2 kuşta görülmesi nadir bir durum. Ayrıca kuşlar streste de olabilir kafes yerini vs değiştirme olduysa. Benim tavsiyem yuvalığı kendileri örmedi ise içini boşaltıp kıl koymanız kafese. Kendileri örsünler. Ayrıca meşguliyet olduğu için kavgalar azalabilir. Bunun dışında bulundukları ortam sıcak ve rüzgar almıyorsa banyo yaptırın haftada 1-2 kez. Yine haftada 2 kezde elma verin.
Bugun yine kavga var gozlemim yumurta mamasi verdikten sonra oluyor sanki kavgalar
Dediginiz gibi biri kizgin digeri degil galiba

Üst Alt