• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hic ucmayan kus

Cicik

Yeni Üye
Merhaba, kusum 5bucuk yasinda. Bebekken aldigimda, ilk birkac gun ucuyordu , daha sonra hicbir yere carpmamasina ragmen ucmamaya basladi ve 5bucuk yildir hic ucmuyor, yuruyor sadece. Veterinere goturup baktirmadim hic, kusum gayet mutlu, neseli , 24 saat disarda gezen, bize cok bagli , cok konuskan sosyal bir kus. Merak ediyorum sadece neden ucmadigini. Arkadan kanatlarinin fotografini atiyorum, sizce kanatlarinda bir sorun var mi? Tesekkurler

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Uçmuyordan kastınız nedir? Hiç mi uçmuyor yoksa belli bir yere konduktan sonra daha uçmayı mı bırakıyor?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun kanat tüyleri çekilip koparılmış mı hiç

Cicik

Yeni Üye
Ben bir sorun göremedim açıkçası
Daha once de gostermistim kus uretimu yapan, anlayan birine , o da sorun gormemisti kanat fotograflarinda. Acikcasi kusumuzun agrisi rahatsizligi yok gayet mutlu , aktif bir kus. Oyle olunca veterinere goturmedim. Neden ucmuyor kimse cozemiuor :)

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha once de gostermistim kus uretimu yapan, anlayan birine , o da sorun gormemisti kanat fotograflarinda. Acikcasi kusumuzun agrisi rahatsizligi yok gayet mutlu , aktif bir kus. Oyle olunca veterinere goturmedim. Neden ucmuyor kimse cozemiuor :)
Maşallah yavruya 🌸🤲 Yürüsün o da 🤣🤣

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanatlarda ve tüylerde sorun görünmüyor. Yorumum kanat kasları zayıf olabilir. Oda uçamamasına sebebiyet verir. Kalsiyum desteği sağlayın. Nekton msa sebzenin üstüne yada yiyorsa mamasinin üstüne biraz serpin. Haftada iki kez. Bt amin forte takviyesi yapın. Benim Pamuk oğlumda da aynı durum vardı. Yavruyken sahiplenmiştim ilk zamanlar uçabiliyordu sonra sonra hiç uçamamaya başladı. Kanatlı hekime götürdüğümde sebebini sordum kasları zayıf olduğunu söyledi. Kallsiyum desteği sağladım multivitamin vs ama bir yol katedemedik. Belki siz ederseniz. Olmazsa da varsın uçmasın sağlıklı olsun yeter 🙏🏻🌸

Cicik

Yeni Üye
Bu yastan sonra hic zannetmiyorum ben de fayda saglayacagini ama deneyecegim soylediklerinizi :) zaten ben de ucmasinj beklemiyorum ve istemiyorum artik ama merak ediyorum ara ara sadece. Cok tesekkurler

Cicik

Yeni Üye
Yazin da boyleymis. Ama ilk haftalar ucuyordu kucukken. Zamanla ucmamamya basladi.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlk attığınız fotoyla kıyaslama yapmıştım. Üstteki fotoda sorun görünmüyor. Siz yine gerekli takviyeleri sağlayın. Gerisi artık sağlıklı olması. Nice beş buçuk yaşlara 🌸🩷

Cicik

Yeni Üye
İlk attığınız fotoyla kıyaslama yapmıştım. Üstteki fotoda sorun görünmüyor. Siz yine gerekli takviyeleri sağlayın. Gerisi artık sağlıklı olması. Nice beş buçuk yaşlara 🌸🩷
Birkac gundur cok tuy dokuyor belki suan ondan dolayi az gorunuyor olabilir. Dedigim
Gibi, saglikli olsun da, ben ucmasinj beklemiyorum zaten:) tesekkur ederiz. Size de saglikli mutlu uzun yaslar :)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kanatlarinin fotografi arkadan gorunus
Merhaba, geçmiş olsun, sırt tüyleri yok, bu telekler uçuş için önemlidir, paraşüt görevi görür, malesef yoklar, bu yüzden uçmuyor, uçsa bile havada duramaz, çünkü rüzgar geçer içinden, bt amin forte takviyesi yapın haftada 2 defa
Ayrıca kanatları açıp kontrol edin ters tüy kökleri olabilir, ılık su ile parmak tımarı yapın mutlaka
Elinize alın avcunuza, uçma alimleri yapın, kanatlarını çırpsın, nasıl anlatsam ki😔hızlıca yürüyün evde uzun koridorda oda avucunuzda olsun, avcunuza açık kuş da içinde olsun siz uçuş dersi verin kısaca, inşallah anlatmışımdır😊🤲
Engelli kuşumu öyle alıştırdım ve suan kanatları var😊🥰🤲

Üst Alt