• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hediye gelen sultan papağanı.

laye

Yeni Üye
IMG_20250218_220556.jpg

Arkadaşlar hayırlı akşamlar, keyifli hobiler dilerim..

Bu sultan bu gün bana hediye olarak kafesi ile geldi. Çok hırçın, elimi 3 yerden kanattı. :)
Gelir gelmez yem, vitamin takviyeli su, dal darı verdim. Kanadın da ufak bir yara var sanırım kanat patlatmış oraya da yara spreyi sıktım. Elde durmadığı için fotoğraf çekemedim. İlk defa sultan bakacağım. Bu kuş nasıl mutlu olur, neler sever? Erkek olduğunu söylediler ama emin de değillermiş tabi. Sultan papağanı hakkın da tecrübe sahipleri fikir ve bilgi verir ise çok sevinirim. Saygı ve selamlarımla...

mortsvivants

Tutkulu
Bugün geldiği için sizi tanımadığından ötürü saldırgan tavır sergileyebilir, birkaç gün dışarı çıkarmayıp sizi ve bulunduğu ortamı tanımasına izin verin. Sürekli yanında olup ilgilenin, konuşun, darıyı kafes içinden ona tutun. Zamanla korkusunu yenecek ve size güvenecektir.
Kanadındaki yaranın fotoğrafını atmanız iyi olur, eczaneden rif ampul alıp kullanmanız spreyden daha sağlıklı olacaktır.

laye

Yeni Üye
Bugün geldiği için sizi tanımadığından ötürü saldırgan tavır sergileyebilir, birkaç gün dışarı çıkarmayıp sizi ve bulunduğu ortamı tanımasına izin verin. Sürekli yanında olup ilgilenin, konuşun, darıyı kafes içinden ona tutun. Zamanla korkusunu yenecek ve size güvenecektir.
Kanadındaki yaranın fotoğrafını atmanız iyi olur, eczaneden rif ampul alıp kullanmanız spreyden daha sağlıklı olacaktır.

Evet, şuan hırçın olduğu için tedavi edemiyorum. Ama Rif bence de daha iyi olacak sanırım. Halamgil hediye etti ama onlara da saldırıyormuş. Eşi varmış ve çokta yumutlamış ama hep boş çıkıyormuş yumurtlar. Artık bakamayınca bana hediye ettiler. Umarım kısa sürede alışır.

mortsvivants

Tutkulu
Ek olarak sanıyorum kafesiniz bu kuş için oldukça küçük, mümkünse değiştirin ve boyasız yatay telli tercih edin. Çekirdek yemeyi çok sevdiklerinden ötürü size alışma konusunda ödül şeklinde çekirdek verebilirsiniz fazla kaçırmadan. Ayrıca sebze olarak maydanoz sapına da bayılırlar, kendi kuşum ilk geldiğinde bu sebzeyle alıştırmıştım kendime, tavsiye ederim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurtladığına göre dişi 🌸 Sultanlar sosyal kuşlardır. Rutin takviyelerini eksik etmeyin, yetişkin olduğu için de alışması bir tık zorlayabilir 🙏

laye

Yeni Üye
Ek olarak sanıyorum kafesiniz bu kuş için oldukça küçük, mümkünse değiştirin ve boyasız yatay telli tercih edin. Çekirdek yemeyi çok sevdiklerinden ötürü size alışma konusunda ödül şeklinde çekirdek verebilirsiniz fazla kaçırmadan. Ayrıca sebze olarak maydanoz sapına da bayılırlar, kendi kuşum ilk geldiğinde bu sebzeyle alıştırmıştım kendime, tavsiye ederim.
Evet, kafesi değiştireceğim taşımak için bunu kullandım. Bu arada çok çekirdek yemek yağlanma yapar mı?

laye

Yeni Üye
Diğer konuyu kilitledim burdan devam edin gerekli bilgiyi yazdım😊
Evet, çift konu açmanın yasak olduğunu bilmiyordum maalesef. Bilgiler için ise çok teşekkür ederim. O kuşun şuan bu 3 ağız yavrusu ayırmaya fırsat vermiyor ki makine gibi oldu :) bende dinlemediği için çıkacak sıkıntılardan endişe ediyorum. Bu yavru büyüsün ayıracağım dedim ama maalesef istediğim gibi olmadı.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet, çift konu açmanın yasak olduğunu bilmiyordum maalesef. Bilgiler için ise çok teşekkür ederim. O kuşun şuan bu 3 ağız yavrusu ayırmaya fırsat vermiyor ki makine gibi oldu :) bende dinlemediği için çıkacak sıkıntılardan endişe ediyorum. Bu yavru büyüsün ayıracağım dedim ama maalesef istediğim gibi olmadı.
3.kuluçka ise yumurtaları alın lütfen, çok risklidir

laye

Yeni Üye
Olmaz malesef kuluçkaya yatan başka çift varsa kaydırın onlara, başka türlü soğur ve inanın önce annenin sağlığı🤲
Tamamen yumurtlamasınımı bekleyeyim yoksa yumurtladıkça tek tek mi alayım? Hangisi daha sağlıklı bir yöntem olur. Ve anneyi 1 ay dinlerdirsem yeter mi? İnternette 2 hafta diyenleri de duydum. Uzun süre dinlenmesi daha iyi olur mu?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tamamen yumurtlamasınımı bekleyeyim yoksa yumurtladıkça tek tek mi alayım? Hangisi daha sağlıklı bir yöntem olur. Ve anneyi 1 ay dinlerdirsem yeter mi? İnternette 2 hafta diyenleri de duydum. Uzun süre dinlenmesi daha iyi olur mu?
En az 2 ay dinlenmeli😊