• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hazırlamış olduğum bakım programımı geliştirmek için yardımcı olabilir misiniz ?

Ondercltp

Aktif Üye
Merhaba ,

İnternetteki ünlü yetiştiricilerin videolarını izleyerek hazırladığım bakım programını ekliyorum. Değiştirilmesi gereken yerler , hatalı olan noktaları konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Benim 5 tane muhabbet kuşum var. Kendi kuşlarım için ayarladığım bir program.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Program güzel ayarlamaları kuşlarınız durumuna göre guncelleyebilirsiniz. Tohum karışımını dozunda kullanin

Ondercltp

Aktif Üye
Program güzel ayarlamaları kuşlarınız durumuna göre guncelleyebilirsiniz. Tohum karışımını dozunda kullanin
Tohum karışımları önemliymiş evet. Aldığım yer sağolsun içine ne kadar kullanılması gerektiğini eklemiş. Ona göre ayarlayarak veriyorum.

Ondercltp

Aktif Üye
Bu zamana kadar hep aklıma estikçe bir şeyler yapıyordum ama bizlerin metabolizması nasıl saat gibi zamanlı çalışıyorsa kuşlarda da öyleymiş. Bu nedenle her şeylerinin de bir düzen içinde olması gerekiyormuş. Bu sayede ne zaman ne yapacaklarını biliyorlarmış. Bu nedenle bir program düzeninde beslenmeleri daha verimli oluyormuş.

erenunl

Müdavim
Bu zamana kadar hep aklıma estikçe bir şeyler yapıyordum ama bizlerin metabolizması nasıl saat gibi zamanlı çalışıyorsa kuşlarda da öyleymiş. Bu nedenle her şeylerinin de bir düzen içinde olması gerekiyormuş. Bu sayede ne zaman ne yapacaklarını biliyorlarmış. Bu nedenle bir program düzeninde beslenmeleri daha verimli oluyormuş.
Merhabalar aynı programı kendi kuşlarıma uygulamam bir sorun yaratır mı ? Tüm orada adı geçen takviyeleri alacağım sultan papağanı besliyorum belirli bir düzen de beslenmeleri onlar için iyi olacaktır diye düşündüm

Ondercltp

Aktif Üye
Merhabalar aynı programı kendi kuşlarıma uygulamam bir sorun yaratır mı ? Tüm orada adı geçen takviyeleri alacağım sultan papağanı besliyorum belirli bir düzen de beslenmeleri onlar için iyi olacaktır diye düşündüm
Tek kuşunuz varsa aynı şekilde uygulamayın bence. tobenfit e50 daha çok kızıştırıcı. Aşağısında ne işe yaradıklarını yazdım. Hepsini alıp kullanmanız gerekmeyebilir. Bilgili arkadaşlar yanıt verirse daha iyi olur

erenunl

Müdavim
Tek kuşunuz varsa aynı şekilde uygulamayın bence. tobenfit e50 daha çok kızıştırıcı. Aşağısında ne işe yaradıklarını yazdım. Hepsini alıp kullanmanız gerekmeyebilir. Bilgili arkadaşlar yanıt verirse daha iyi olur
Bir çift kuşum var tek kuşum yok

Ondercltp

Aktif Üye
Bir çift kuşum var tek kuşum yok
o zaman sıkıntı olacağını sanmıyorum. Kullanabilirsiniz. Bu vitaminlerin hepsini almanıza gerek yok. İçeriklerini okuyarak yerine az miktarda limon suyu , havuç vb ürünlerle de karşılayabilirsiniz.

İlkeruslu

Yeni Üye
Çizelgede 5 satır var onu anlayamadım neden
Ayrıca cuma günü tüm vitaminler bir anda nasıl veriliyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çizelgede 5 satır var onu anlayamadım neden
Ayrıca cuma günü tüm vitaminler bir anda nasıl veriliyor
Ben dosyayı açamadım dosyayı açık bir şekilde ekler misiniz bir bakayım fikrimi belirteyim👍 yukarda arkadaşlar çizelgeyi doğru bulmuşlarsa güvenirim..cuma günü vitamin gunuyse hepsini bir anda vermeyi ben önermiyorum mesela b vitamini bir başına bir vitamindir bu yüzden ayrı verilmesinden yanayım

İlkeruslu

Yeni Üye
Ben dosyayı açamadım dosyayı açık bir şekilde ekler misiniz bir bakayım fikrimi belirteyim👍 yukarda arkadaşlar çizelgeyi doğru bulmuşlarsa güvenirim..cuma günü vitamin gunuyse hepsini bir anda vermeyi ben önermiyorum mesela b vitamini bir başına bir vitamindir bu yüzden ayrı verilmesinden yanayım
Dosya en üstde pdf tıkladığınozda indiriyor direk

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Benim mi kafam almıyor yoksa benmi yanlış görmedim biri bana açıklasın pazartesi sadece su verecez 🙄 bide mamayla probiyotik hastalık haricinde aynı günde önermiyorum 👍 birde cuma gününden sonraki gün o kuşun bağırsağı olmak istemem 😅

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
abi düzende hata var ancak sanırım sooldan saga dogru haftanın yedi günü alt sıra 2.hafta ben öyle yorumladım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
abi düzende hata var ancak sanırım sooldan saga dogru haftanın yedi günü alt sıra 2.hafta ben öyle yorumladım
Olabilir kardeşim belkide ben yanlış anladım ama yinede cuma gününe taktım 😂

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
hazırlayan arkaadaş tabloda hata yapmış bence yoksa cuma günü kuş her ruh haline girecek

İlkeruslu

Yeni Üye
bu çizelgeyi örnek alacak olursak;
benim 2 hafta önce eşe attığım bir takım mevcut daha öncesinde 15 gün ayırma yöntemi yaptım
dün almış olduğum vitamin mama tohum vs.. ürünleri nasıl uygulayıp düzenli vermem gerek bilmiyorum
ürünler: Witte Molen Nemli Yumurtalı Ballı Kuş Maması
Versele Laga Oropharma Opti-Breed Üretim Artırıcı
Versele Laga Oropharma Calci-Lux Kalsiyum Takviyesi
Vitamino Aminoasit Takviyesi
Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi
Röhnfried Taubenfit E-50 Selenyum Kafes Kuşu Üreme Vitamini Takviyesi
Biotin Vitaz Soliter ( Tüy Problemi )
Özel Kızıştırıcı Ve Kondisyon Tohum Karışımı

Üst Alt