• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Havaların Kuşlara Etkisi

rilish26

Müdavim
İyi günler bu tür havalar kuşların davranışı falan etkileyip yorar mı hava sürekli gri ve sürekli açıp kapıyor tam yat uyu dediğimiz hava var yani kuşumda genel olarak uyku modunda takılıyor kabarıyor yemesi içmesi her şey iyi bir tek dışkısı biraz büyüdü yapınca dışkıyı eklerim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Genelde tüy değişiminde wtkili olur ama psikolojilerini de bozabilir evet.
Siz kuşunuzun dışkısını ve videosunu atarsanız daha sağlıklı bilgi verebiliriz. :)

rilish26

Müdavim
Merhaba. Genelde tüy değişiminde wtkili olur ama psikolojilerini de bozabilir evet.
Siz kuşunuzun dışkısını ve videosunu atarsanız daha sağlıklı bilgi verebiliriz. :)
20230319_143210[1] altına peçete koydum dışkı için bekliyorum. Normalde öğlen uyuyor zaten 2-3 gibi ama bu 2-3 gündür baya bir uyumaya başladı gece anksiyetesi olduğunu düşünüyorum geceleri çünkü tellere yapışıyor ışıkları kapatınca ve sürekli bir tetik halinde kalıyor diğer kuşu bugün yanına koydum bakalım belki yanında türdeşi olursa daha az rahatsız hisseder diye. Yemesinde içmesinde bir sorun yok bugün yumurta günü verdim baya iştahlı yedi

rilish26

Müdavim
dışkı max bunu atabileceğim şimdi peçetenin altında durmuyor çünkü poposu dışkıları normal gibi ama bana bir tık büyük geldi yanına erkek geldiği içinde kabarık durma ihtimali var mı?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dışkı net görünmüyor ama kuş hasta olabilir. Yanındaki kuştan ayırın.
Gece kafes demirinde duruyorsa demek ki bulunduğu ortama güvenmiyor ya da kafeste korktuğu bir şey vardır ama uyumasının ve tüylerini kabartmasının onunla alakası olacağını sanmıyorum.
Erkekten dolayı olacağını sanmıyorum.

Cereyanda kaldı mı? Ya da bitki falan yedi mi?
Poposuna da bakın bir yumurta mı var diye.

rilish26

Müdavim
Kafeste korktuğu bir şey yok ışık açıkken gayet oynuyor takılıyor ışık kapanınca süt dökmüş kedi gibi bakıyor korkuyla etrafa. Daha kızgınlığa girmedi yumurta olduğunu sanmıyorum 7 aylık falan kuş. Cereyanda kalmadı bitki de yemez yeni bir şey denemekten korkuyor meyveyi sebzeyi bile ben zor alıştırdım bitkilere yaklaşmıyor bile tanımadığı için

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Havaların soğuk veya sıcak olması değil ısının sürekli değişmesi kuşlara uygun olmuyor anında hasta eder,sabit bir ısı olsun isterse 10 derece olsun 👍hasta kuşun daha net bir videosunu görebilirmiyim uzaktan değilde yandan karşınızdan çekiniz

rilish26

Müdavim
Havaların soğuk veya sıcak olması değil ısının sürekli değişmesi kuşlara uygun olmuyor anında hasta eder,sabit bir ısı olsun isterse 10 derece olsun 👍hasta kuşun daha net bir videosunu görebilirmiyim uzaktan değilde yandan karşınızdan çekiniz
20230319_211342[1] hasta değil aslında sanırsam bu aralar fazla uyukluyor yine akşama doğru hareketlendi yumurtasını yemini yeni1-2 diğer kuşla atıştılar şimdi dinlenme modundalar biraz.

rilish26

Müdavim
Sizce bir sorun var mı yok mu acaba? 1-2 gün daha böyle devam ederse veterinere götüreyim mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence bir sorun var çünkü kabarma var hareket yok uzmana götürme imkanınız varsa götürün derim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Net bir dışkı resmi görebilirsek iyi olur. Yemesi, içmesi iyiyse, kilo kaybı yoksa, havaların bir sıcak, bir soğuk, bir nemli, bir kuru olmasından tüye girmiş olabilir. Bu dengesiz havalar kuşlar için tehlikelidir. Dışkıları da görürsek, sizi biraz daha iyi yönlendirebiliriz. Bir de beslenmesinin iyi olup olmadığını yazınız lütfen

mberkinizm

Aktif Üye
Dışkı net görünmüyor ama kuş hasta olabilir. Yanındaki kuştan ayırın.
Gece kafes demirinde duruyorsa demek ki bulunduğu ortama güvenmiyor ya da kafeste korktuğu bir şey vardır ama uyumasının ve tüylerini kabartmasının onunla alakası olacağını sanmıyorum.
Erkekten dolayı olacağını sanmıyorum.

Cereyanda kaldı mı? Ya da bitki falan yedi mi?
Poposuna da bakın bir yumurta mı var diye.
gece kafes demirinde durmasında bir sorun olur mu benim kuşumda bazen demirde duruyor biraz sonra tüneğe geri atlıyor

rilish26

Müdavim
Bence bir sorun var çünkü kabarma var hareket yok uzmana götürme imkanınız varsa götürün derim.
Abi bugün veterinere götürdüm kursak mantarı için örnek aldı ve gövde kısmındaki kemiğin çıktığını kas kaybı olduğunu söyledi. Dışkıda ishale döndü bu aralar. Bu karındaki çıkıntı diğer kuşta da var aynı kafese koyduğum için diğerinden geçmiş olabilir dedi artık ayırma zaten kaptıysa dediler yarın tekrar edicek. Bu çıkıntı buna işaret olabilir mi senin de görmeden yorum yapman zor tabii. Gittiğim veteriner kanatlı veterineri bu arada

rilish26

Müdavim
Net bir dışkı resmi görebilirsek iyi olur. Yemesi, içmesi iyiyse, kilo kaybı yoksa, havaların bir sıcak, bir soğuk, bir nemli, bir kuru olmasından tüye girmiş olabilir. Bu dengesiz havalar kuşlar için tehlikelidir. Dışkıları da görürsek, sizi biraz daha iyi yönlendirebiliriz. Bir de beslenmesinin iyi olup olmadığını yazınız lütfen
Beslenmesi iyi dışkılar kahverengiye ve ishale dönmeye başladı bugün veterinere götürdüm dışkı ve kursak mantarı için örnek alındı. Veterinerin dediğine göre göğüsteki kemik çok çıkmış kursak mantarına bağlı kas kaybı olabilir dedi yarın sonuçları almak için gideceğim bakalım. Galiba yeni aldığım kuştan bulaştı ancak 1 haftada bu kadar hızlı göstermesi normal mi onu anlamadım tam olarak yine uyku modunda + olarak veteriner bir ilaç verdi 2 parmak suluğa yarısını şimdi yarısını da döküp akşam dökeceğim bakalım.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Beslenmesi iyi dışkılar kahverengiye ve ishale dönmeye başladı bugün veterinere götürdüm dışkı ve kursak mantarı için örnek alındı. Veterinerin dediğine göre göğüsteki kemik çok çıkmış kursak mantarına bağlı kas kaybı olabilir dedi yarın sonuçları almak için gideceğim bakalım. Galiba yeni aldığım kuştan bulaştı ancak 1 haftada bu kadar hızlı göstermesi normal mi onu anlamadım tam olarak yine uyku modunda + olarak veteriner bir ilaç verdi 2 parmak suluğa yarısını şimdi yarısını da döküp akşam dökeceğim bakalım.
Gelişmeleri paylaşırsanız seviniriz. Geçmiş olsun, inş iyi olacak bıdık

rilish26

Müdavim
Teşekkürler bakalım ben de bugün farkettim göğüs kemiği keskinleşti diğer aldığım yavrunun da öyle daha başlangıçta fark ettim sanırsam umarım bir sorun olmaz.

rilish26

Müdavim
Gelişmeleri paylaşırsanız seviniriz. Geçmiş olsun, inş iyi olacak bıdık
Kuşuma mantar teşhisi konuldu kuruma yani bakalım ilaçlarını aldım şu 10-15 günü iyi atlatırsa okey dedi veteriner ama elle ilaç verip beslemem lazım yemek yiyor ama yine de 4-5 damla vericem bakalım zor olucak ama yapabilecem hayatta tutmak için ne gerekiyorsa yapıcam.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşuma mantar teşhisi konuldu kuruma yani bakalım ilaçlarını aldım şu 10-15 günü iyi atlatırsa okey dedi veteriner ama elle ilaç verip beslemem lazım yemek yiyor ama yine de 4-5 damla vericem bakalım zor olucak ama yapabilecem hayatta tutmak için ne gerekiyorsa yapıcam.
Yem yemiyorsa İnternette kursaktan elle besleme videoları var. Elle besleme ucu no:2 ve elle besleme maması alıp besleyenilirsiniz.

rilish26

Müdavim
Yem yemiyorsa İnternette kursaktan elle besleme videoları var. Elle besleme ucu no:2 ve elle besleme maması alıp besleyenilirsiniz.
Yem yiyorlar ancak 5 kere damla halinde mama vermemi söyledi öyle yapıyorum boza kıvamına getirip zor oldu ilk deneme ama 3-4 damla damlattım 2 saat arayla bunu günde 3 kere de antibiyotik var onu yapıcam. Onun ucu sivri hemen kursağa basarım da mama vermenin ucu yuvarlak olunca dilleriyle itiyorlar.