• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! HAVA KESESİ AKARI MI?

azraboncuk

Yeni Üye
Merhabalar, 7 yaşında bir muhabbet kuşum var son 2-3 haftadır nefes alırken burnundan tık tık ses geliyor kuyruğunda atma var şiddetli olmamakla beraber sulu şekilde hapşırıyor sesinde kısılma var çok hafif neşesi yerinde ötüyor konuşuyor yem yiyor hareketli ama geceleri yatarken karanlıkta vik vik şeklinde ses çıkarıyor. bir sürü forum okudum ve solunum yolu enfeksiyonu ve hava kesesi akarı arasında kaldım. Öğrenci olduğum için maalesef veteriner imkanım yok sadece muayene için 1500 TL istendi. Vilmectin. İvomec gibi ilaçlar öneriliyor ama korkuyorum ve nereden temin edeceğimi bilmiyorum kuşum benim için çok kıymetli değerli büyüklerim bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar, 7 yaşında bir muhabbet kuşum var son 2-3 haftadır nefes alırken burnundan tık tık ses geliyor kuyruğunda atma var şiddetli olmamakla beraber sulu şekilde hapşırıyor sesinde kısılma var çok hafif neşesi yerinde ötüyor konuşuyor yem yiyor hareketli ama geceleri yatarken karanlıkta vik vik şeklinde ses çıkarıyor. bir sürü forum okudum ve solunum yolu enfeksiyonu ve hava kesesi akarı arasında kaldım. Öğrenci olduğum için maalesef veteriner imkanım yok sadece muayene için 1500 TL istendi. Vilmectin. İvomec gibi ilaçlar öneriliyor ama korkuyorum ve nereden temin edeceğimi bilmiyorum kuşum benim için çok kıymetli değerli büyüklerim bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
Dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır

Üşütmüş büyük ihtimalle
Kekik kaynatın burun deliklerine kulak pamuğu ile sürün yada damlatın
Suluğuna çaydan %50 su %50 karıştırıp verin toplam yarım suluk olsun 6/7 saat kalsın sonra kapalı şişe su ile değiştirin
Çeşme arıtma su kullanmayın

Üst Alt