• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hava aşırı sıcak olduğu için her gün kuşuma su sıkıyorum

portakalyanaklimon

Yeni Üye
Merhabalar.
bu aralar hava aşırı sıcak olduğu için kuşuma her gün spreyleme yöntemiyle su sıkıyorum zararı olur mu acaba ?

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Gün aşırı olması sakıncalı olabilir hava akımına asla maruz kalmamalı biliyorsunuz banyo sonra dikkatli olmak gerekir. Kafesine banyoluk koyun içine yeşillik az miktar ekleyebilirsiniz ihtiyacı dahilinde kendi yıkanır hiç yıkanmaz ise o zaman haftada 1 2 uygundur. Yinede diğer arkadaşlarında yorumlarını bekleyebilirsiniz.

portakalyanaklimon

Yeni Üye
Teşekkür ederim cevabınız için 😊. Kuşlarıma her zaman dikkat ediyorum cereyanda kalmamaları için özellikle banyo sonrası.

Sultan papağanım yeşilliği çok sevdiği için ona neredeyse her gün salatalık yada marul veriyorum bunun bir zararı olur mu acaba ?

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim cevabınız için 😊. Kuşlarıma her zaman dikkat ediyorum cereyanda kalmamaları için özellikle banyo sonrası.

Sultan papağanım yeşilliği çok sevdiği için ona neredeyse her gün salatalık yada marul veriyorum bunun bir zararı olur mu acaba ?
Sultan konusunda etiketlediğim arkadaşlarım daha iyi yardımcı olacaktır ancak veteriner tavsiyesi ile muhabbet için ben haftada 3 defa veriyorum yine de tabi ki ölçüyü kaçırmamak lazım. @Demet bükay @İhsan Z. @Mustafa27 @Semiha S.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hava akımına kalmıyorsa banyonun zararı olmaz. Salatalık ve marul hergün vermeyin haftada en fazla iki kez verin ikiside ishal yapan sebzelerden. Değişik mevsim sebze ve meyveleri ile çeşitlendirmeniz uygun olur.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhabalar.
bu aralar hava aşırı sıcak olduğu için kuşuma her gün spreyleme yöntemiyle su sıkıyorum zararı olur mu acaba ?
Merhaba, hava akımı olmazsa problem olmaz, ben her gün respiratory turbo takviyeli su ile 2-3 kez spreyleme yapıyorum, ama tam yaş olmasın yani banyo yaptırır gibi değil de biraz ıslanması yeterli:) malûm çok sıcak