• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

hasta sultan papagani

pikachuece

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarik Durma
Yememe Icmeme
Ishal
Surekli uyku hali
Kuyrugu dusuk
Kendine bakim yapmiyor
Hastalık Belirti Tarihi
6 Şub 2023
Kullanılan İlaç
Antibiyotik Vitamin Probiyotik ve Immunmod
Kusum iki gundur sadece uyuyor ve arada bilekligimle oynuyor asla yemiyo su icmiyor ve normalde asiri enerjik surekli oten bir kustu veterinere goturduk ilaclar verdi suya damlatmak icin onu da anca biraz biraz agzina siringayla uyguladik. Dışkısı da basta ishaldi simdi fotografini koyucam yardim eder misiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Kuşunuzun streamable.com dan videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Dışkı çok iyi durmuyor. Ayrıca kuşunuza elle besleme yapmanız da gerekebilir. Mama yapıp besleme aparatı varsa kursaktan besleyiniz YouTube de örnekleri var ordan bakarak uygulayın. Besleme aparatınız yoksa mamayı şırıngayla az az ağızdan vermeye çalışın. Peki veteriner ne teşhisi koydu da antibiyotik verdi ve antibiyotiğin içeriği nedir.

pikachuece

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Kuşunuzun streamable.com dan videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Dışkı çok iyi durmuyor. Ayrıca kuşunuza elle besleme yapmanız da gerekebilir. Mama yapıp besleme aparatı varsa kursaktan besleyiniz YouTube de örnekleri var ordan bakarak uygulayın. Besleme aparatınız yoksa mamayı şırıngayla az az ağızdan vermeye çalışın. Peki veteriner ne teşhisi koydu da antibiyotik verdi ve antibiyotiğin içeriği nedir.
ishal ve dusuk seviyede solunum enfeksiyonu dedi
bu sekilde uyuyor sadece bilekligimi gosterdigimde hicbir sey olmamis gibi kemiriyor (fotograf2) garip bir sekilde mama icin de bogaza kacma tehlikesinden korktuk

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlk fotoğrafta halsiz görünüyor fakat bu belirleyici olmaz. Siz kuyrukta gözükecek ve net bir şekilde kuşunuzun videosunu ekler misiniz dediğim site üzerinden.

pikachuece

Yeni Üye
İlk fotoğrafta halsiz görünüyor fakat bu belirleyici olmaz. Siz kuyrukta gözükecek ve net bir şekilde kuşunuzun videosunu ekler misiniz dediğim site üzerinden.

Streamable Video
bu sekilde agzi da birak acik ordan nefes aliyor sanirim link koydum

bir de diskisi yemek yemediginden bembeyaz ve sivi oldu

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotiğin kaçıncı günü acaba. Kuşunuz halsiz duruyor. Gittiğiniz veteriner eğer kanatlılardan anlayansa antibiyotik kullanmaya devam ediniz. Ben solunum problemi olduğunu videodan pek anlayamadım açıkçası. Halsiz bir kuş gördüm. Yemek yemezse daha da halsiz düşebilir. İyice haşlanmış yumurta sarısı mısır unu ve suyu yoğurt kıvamına getirin siringa yardımıyla ağızdan az az bu mamayı vermeye çalışın. Antibiyotik bittikten sonra üç gün üst üste probiyotik takviyesi vermeyi unutmayınız.

pikachuece

Yeni Üye
Antibiyotiğin kaçıncı günü acaba. Kuşunuz halsiz duruyor. Gittiğiniz veteriner eğer kanatlılardan anlayansa antibiyotik kullanmaya devam ediniz. Ben solunum problemi olduğunu videodan pek anlayamadım açıkçası. Halsiz bir kuş gördüm. Yemek yemezse daha da halsiz düşebilir. İyice haşlanmış yumurta sarısı mısır unu ve suyu yoğurt kıvamına getirin siringa yardımıyla ağızdan az az bu mamayı vermeye çalışın. Antibiyotik bittikten sonra üç gün üst üste probiyotik takviyesi vermeyi unutmayınız.
Henuz 2.gun oldu yarin tekrar veterinere goturup mama karisimi vermeyi daha uygun gorduk cunku baya bi kaciyor inatci ama yine de zorla yedi birkac parca yem. probiyotigi de suyuna karistirdik simdi karistirmamamiz mi gerekiyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kursaktan uzman gözetiminde beslenmesi evet daha sağlıklı olur. Probiyotik takviyesi antibiyotik tedavisi bittikten sonra üç gün üst üste uygulayın.