• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

hasta güvercin

gamze arat

Yeni Üye
merhaba. sabah yerde uçamayan bir güvercin buldum. veterinere götürdüm. yabani güvercin dedi. röntgen çekmedi ama kanatlarını açıp baktı sağlam. dıştan bakınca da bi problem yok gibi kanadında. ağzının içine baktı. akıntısı var dedi. hava keselerinde de problem varmış biraz. solunum yolu enfeksiyonu için tedavi başlattı. bir iğne yaptı. yedi gün kadar da ben ağızdan ilaç vereceğim. karton kutuya sıcak su dolu şişe koydum orda bakıyorum. bulgur ıslattım, mercimek pirinç, yulaf vs bi karışım yaptım. biraz da muhabbet kuşu yemi döktüm şimdilik biraz yemiş sanırım azalmış tabaktakiler. kuşun kaldığı odada ısıtma yok. 15 16 derece yaklaşık. kuş üşür mü bu sıcaklıkta? bir de muhabbet kuşlarım var. güvercinle temas ettikten sonra ellerimi iyice yıkıyorum ama kuşlar güvercinin olduğu odaya girip çıkıyorlar. akşam aynı odada uyuyacaklar. hastalığı kuşlarıma bulaşır mı acaba hava yoluyla falan? yaptığım kutu uygun mu şimdilik? başka önerisi olan varsa sevinirim...

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evine alman onun için yeterli ısı demektir zaten derecenin önemi yok. Temas olmadığı müddetçe hastalık bulaşmaz güvercini kutudan çıkarma kuşlarını kutuya yaklaştırma. Kendin de mümkün mertebe temas etme

gamze arat

Yeni Üye
Evine alman onun için yeterli ısı demektir zaten derecenin önemi yok. Temas olmadığı müddetçe hastalık bulaşmaz güvercini kutudan çıkarma kuşlarını kutuya yaklaştırma. Kendin de mümkün mertebe temas etme
çok teşekkür ederim ilginiz için.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Buğday veya karışık yeminden temin ediniz onlardan yerse daha çabuk toparlar bide mineral alıp verin petshoptan

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Zamanında benim balkon güvercinler için yuva olmuştu... Eddi ile Büdü'nün ne çok yavruları olmuştu...

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Ev ısısı onlar için yeterli siz üstünüze düşeni fazlasıyla yapmışsınız maşaallah. iyileşip kısa zamanda uçacaktır temas edince ellerinizi yıkayın yeter muhabbetkuşlarınıza da bir şey olmaz

gamze arat

Yeni Üye
Aynı olay geçen iki hafta da başıma geldi
Kedi kovalamış ve yorgun düştüğü için ucamiyordu
Oğlum getirdi
Buğday ve su koyduk buna benzer bir Yuva yaptık
Sabah bir baktım tavuk gibi içeri girdi
Avizeye kondu indirdim pencereyi açtım ve uçtu Gitti
Baya toparlanmışti
Bulunduğu yer gayet güzel
Isıda baya iyi bence inşallah yarına birşeyi kalmaz
benim kuş tam yürüyemiyor. dün çok strese girmesin diye uğraşmadım ama sabah yürüttüm biraz bi ayağında sorun var. ya kırık ya da felç gibi bişey var tek tarafında. tekrar götüreceğim veterinere. umarım iyi olur sizin kuş gibi..

Üst Alt