• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hapşırma

xd321

Yeni Üye
Merhabalar,
11 yaşındaki kuşum gün içerisinde çokça hapşırıyor. Günlerdir var. Yemesi içmesi yerinde, hareketliliği de aynı. Ne yapacağımı şaşırdım. Suyuna multivitamin katıyorum.
11 yaşındaki kuşum dışında başka kafeste yaşayan 4 kuşum daha var onlara bulaşmasından da korkuyorum. Yardımcı olabilirseniz güzel olur. Şimdiden teşekkürler

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşun yaşı gereği kanatlı uzman görmesi iyi olur. Kabarıklık mı var yoksa kilo mu tam anlayamadım kuyrukta sekme var. Ama bu sekme neyden kaynaklı onun teşhisi önemli. Yaşı olan kuşa buradan ilaç önermek çok sağlıklı olmaz.

xd321

Yeni Üye
Merhaba kuşun yaşı gereği kanatlı uzman görmesi iyi olur. Kabarıklık mı var yoksa kilo mu tam anlayamadım kuyrukta sekme var. Ama bu sekme neyden kaynaklı onun teşhisi önemli. Yaşı olan kuşa buradan ilaç önermek çok sağlıklı olmaz.
Maalesef kanatlı uzman yok o yüzden ne yapabileceğimi bilemiyorum. Kilosu var kabarıklığı video çekerken uykusu vardı o yüzden olabilir. Yine de yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

xd321

Yeni Üye
çok hapşurma olması ve kuyruk sallanması solunum yolu hastalığı belirtileridir fakat ben veteriner değilim bu sadece bildiklerimi söylüyorum o yüzden %100 teşhis koyamam
Teşekkür ederim, öneriniz var mı? Suyuna multivitamin koyuyorum haftada 1 kere başka yapabileceğim bir şey var mı?

Mehmet Efe Dağlı

Yeni Üye
kekik çayı iyi geilr, hastalığı tamamen geçirmez fakat bi nebze rahatlatır ve ayrıca zaten kekik çayı kuşları için doğal bağışıklık kaynağıdı

Mehmet Efe Dağlı

Yeni Üye
Demek istediğim, kekik çayını suyuna mı katmalıyım yoksa kulak çöpü ile burnuna mı sürmeliyim ya da gün içerisinde bir çay kaşığı falan mı vermeliyim, kekik çayını nasıl kullanmam gerekli?
haftada 1 yada 2 kez bir su bardağıan 1 tatlı kaşığı kekik olacak şekilde kekik çayı yapıp sularına yarı su yarı kekik çayı şeklinde verebilirsin