• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Halsizlik (soğuk algınlığı?

Rion

Yeni Üye
Daha önce bir kuşumu bayramda kaybettiğim için bu bayram gitmeden bir veteriner kontrolü yapmak için kuşumu veterinere götürmüştüm. Dönerken sanırım otobüste bulunan klimadan etkilendi. Halsizliği var geldiğinden beri yem yemedi. Dışkıları değişken. Hareketsiz de değil kafesten çıkmak için çırpınıyor o nedenle kafam çok karışık ama güç kaybı var gibi. Normalde kendini öptürmeyen kuşum hem öptürüyor hem kafasını kaşıtıyor. Davranışları değişti sürekli yanımda olmak istiyor. Veterinerimiz 20'sine kadar kapalı. Bir tavsiyeniz var mı? Ayakları sıcak gibi duruyor sıcak bir yerde mi tutmalıyım? Veterinerimize de yazacağım ama cevap gelir mi bilmiyorum. Tavsiyelerde bulunursanız sevinirim. 🙏🏻IMG_20240615_235045.jpg

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arabadaki klimalar maalesef çok tehlikeli. Direkt hasta yapıyor. Kafesi sıcak bir yerde tutunuz vücut ısısı düşmesin. Yarın kekik çayı verin. Takip edin yemeden içmeden kesilmesin. Soğuk algınlığı ise çabuk toparlar. Böyle zamanlarda gervit ve entrobac çok fayda sağlıyor. Takviyeleriniz varsa onları da ihmal etmeyin. 🌸

Rion

Yeni Üye
Arabadaki klimalar maalesef çok tehlikeli. Direkt hasta yapıyor. Kafesi sıcak bir yerde tutunuz vücut ısısı düşmesin. Yarın kekik çayı verin. Takip edin yemeden içmeden kesilmesin. Soğuk algınlığı ise çabuk toparlar. Böyle zamanlarda gervit ve entrobac çok fayda sağlıyor. Takviyeleriniz varsa onları da ihmal etmeyin. 🌸
Gervit ve entrobac var. Gerçekten bilemedim iki kuşla gittim. Birinde hiçbir şey yok maalesef bu kuşum etkilendi. Durumu acilse diye çok endişeleniyorum. Kabarması yok ama güç kaybı var sanki. Az önce altına ne olur ne olmaz yumuşak bir bez koymuştum karanlıkta düşmesin diye. O sırada kafesten kaçtı odada bir iki tur attı koymaya çalışırken yine kaçtı ama elime alıyorum güçsüz geliyor kafasını elime dayayıp kendini bırakıyor gibi. Yine bayramda çaresiz kalmaktan korkuyorum. 😢