• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

HALSİZLİK iştahsızlık

serkan027

Yeni Üye
KUŞUM 5 GÜNDEN BERİ HALSİZ VE İŞTAHSIZ DÜNE KADAR İSALİ VARDI3 GÜNDEN BERİ İSALŞURUBU VERİYORUM SANKİ DIŞKISI BİRAZ DÜZELDİ GİBİ DÜNDEN BERİ DE YUMURTA VERİYORUM AMA HALEN HALSİZ TÜYLERİ KABARIK BAŞKA NE YAPMAM GEREKİYO BU PAYLAŞTIĞIM FOTODAKİ İLAÇLAR ELİMDE MEVCUT BUNLARDAN HANGİSİNİ KULLANIRSAM FAYDALI OLUR BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Fotoğraf yok

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tek konudan ilerleyelim 🖐🏻 diğer konularınızı kilitliyorum. Kuşunuzun streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde güncel dışkı fotosu alalım. Temiz beyaz peçeteye yada kağıda olsun. Verdiğiniz takviyelerin ilaçların fotoğrafını ekleyin.

serkan027

Yeni Üye
KUŞUM 5 GÜNDEN BERİ HALSİZ VE İŞTAHSIZ DÜNE KADAR İSALİ VARDI3 GÜNDEN BERİ İSALŞURUBU VERİYORUM SANKİ DIŞKISI BİRAZ DÜZELDİ GİBİ DÜNDEN BERİ DE YUMURTA VERİYORUM AMA HALEN HALSİZ TÜYLERİ KABARIK BAŞKA NE YAPMAM GEREKİYO BU PAYLAŞTIĞIM FOTODAKİ İLAÇLAR ELİMDE MEVCUT BUNLARDAN HANGİSİNİ KULLANIRSAM FAYDALI OLUR BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM

serkan027

Yeni Üye
Bu ilaçları da ek olarak versem faydası olur mu veya hangisini vermeliyim lütfen bilgi verirseniz sevinirim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkı iyi görünmüyor. Andazol bir iç parazit ilacıdır. Bu kafaya göre verilmez tedaviye başlamadan önce kuş hazirlanir gerekli takviyeler verilir ondan sonra iç parazit ilacı uygulanır ve tedavi sonrasında tekrar takviyeler uygulanır. Yemesi içmesi nasıl. Şimdilik yem haricî farklı bir şey vermeyin. Ama öncesinde multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin ediniz. Probiyotik kullanımından sonra dışkı da düzelme olacak mı. Bir bakalım eğer dışkı da değişim olmazsa ona göre bir tedavi uygulanır.

serkan027

Yeni Üye
elimle birşeyler verdiğimde az da olsa yiyo ama onun harici yemesi içmesi iyi değil

serkan027

Yeni Üye
Yani vermiş olduğum ishal ilacını vermeye devam edeyim mi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yemesi içmesi iyi değilse besleme maması ve aparatı temin edip kursaktan beslemeniz gerekebilir. Yada elinizde aparat ve mama yoksa geçici olarak evinizde mama yapıp şırıngayla besleyin. İyice kaynamış yumurta sarısı 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alıp tok yutması açısından içine biraz mısır unu ekleyin ve ılık suyla yoğurt kıvamına getirin. Siringaya 2 ml kadar çekip ağızdan az az vermeye çalışın. Peki bu ilacı nereden temin ettiniz kanatlı uzmana gidip mi size verdi. İlaçları kesip yukarda arkadaş fotoğrafını attı o ikisini temin ediniz. Ama kanatlı uzman görüp dışkı tahlili olsa iyi olur. İmkanınız yoksa yardımcı olmaya çalışırız. 🙏🏻

Son düzenleme:

serkan027

Yeni Üye
Bu ilacı daha önce babam muhabbet kuşu besliyordu ondan kalan bi ilaç hatta bu fotolarını attığım ilaçların hepsi

serkan027

Yeni Üye
Peki mısır unu yerine normal un koysak olmaz mı

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu ilacı daha önce babam muhabbet kuşu besliyordu ondan kalan bi ilaç hatta bu fotolarını attığım ilaçların hepsi
Anladım. Siz gervit ve entrobac temin ediniz. Bunun yanında zeolit tozu da alınız. Doğal bir tedavi yöntemidir. Bir hafta on gün kadar zeolitli besleme yapılmalı bu yavruya. Hayır mısır unu olsun. İmkanınız yoksa sadece haşlanmış yumurta sarısı da verilebilir suyla karıştırıp. Tok tutması açısından mısır unu ekliyoruz. Ürünleri temin ettikten sonra bu konu altına güncelleme yapınız nasıl kullanılması gerektiğini söyleyelim. Durumu kötüye giderse hiç zaman kaybetmeden kanatlı uzmana başvurunuz.

serkan027

Yeni Üye
Dünden beri zaten günlük yukurta haşlayıp veriyorum dün koymuş olduğum yumurtanın hepsini bitirmişti ama bugünki koyduğumu fazla yemedi bi de patates haşlamıştım bunun iyi geldiğini duymuştum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dünden beri zaten günlük yukurta haşlayıp veriyorum dün koymuş olduğum yumurtanın hepsini bitirmişti ama bugünki koyduğumu fazla yemedi bi de patates haşlamıştım bunun iyi geldiğini duymuştum
Dediğim gibi eğer iştahtan tamamen kesildiyse mama yapıp o şekilde besleme yapınız. Ürünleri de en kısa zamanda temin ediniz. Petshoplarda satılmıyor internet ortamında var bilginize. Mamaist.com sitesinden alabilirsiniz. 🖐🏻

serkan027

Yeni Üye
Buna acil müdaedilmesi lazım ama petshoplarda yoksa internetten almamız gelmesi uzun sürer

Doğacı

Eski Forumcu

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Hocam kanatlı veteriner önermek isterseniz Serkan kardeşimiz sanırım Gaziantep de yaşıyor burda puanı epey yüksek bir veteriner var kanatlılara da bakıyormuş
8:30-19:00 Gaziantep Veteriner - Arkadaşım Veteriner Kliniği
IMG_20231001_131053.jpg

Doğacı

Eski Forumcu
Hocam kanatlı veteriner önermek isterseniz Serkan kardeşimiz sanırım Gaziantep de yaşıyor burda puanı epey yüksek bir veteriner var kanatlılara da bakıyormuş
Kanatlı alanında ihtisas sahibi mi? Kanatlılara bakmak aranan kriter değil,kanatlı alanında uzman olması aranan kriter.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Üst Alt