• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Halsizlik Az Haraket Etme

Cerens

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kafer dibinde yatma az haraket etme cok kısık sesle ötme
Hastalık Belirti Tarihi
20 Ocak 2022
Kullanılan İlaç
Vitaform toz Avi-ast solunum sistemi düzenleyici
Merhaba 8-9 yaşlarınbir muhabbet kuşumgar surekli kafes tabınında oturuyor ve ötmüyor normalde en ufak ses e bile tepki verir asla susmazdı hafif de ishal gibiydi veterinere danışarak 6 gündür vitaform kullanıyorum ishal durumu 2. Gün bitti ama ama diger belirtirle değişmiyor sadece kafesi açarsak bizinle çok az oynayıp geri dönüyor bir de kuyruğunu tuhaf tutyor Avi-ast solunum sistemi düzenleyici kullanmamı önerdiler daha önce böyle bir durum yaşayan varmi lütfen yardımcı olun Ekli dosyayı görüntüle 17390Ekli dosyayı görüntüle 17391

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkı çok karışık ve net değil ama kuş yemiyorsa Tahanin dediği gibi elle besleme yapmanız gerekiyor.. altına kağıt havlu koyun dışkı resmi görelim net cevaplar verelim 👍

Cerens

Yeni Üye
Süreklı ayni yerde oturduğu için tuvaletini de oraya yapıyor sürekli o yüzden böylesimdi temizleyip atacağım bir de nefes alırken minik bir ses çıkartıyor buraya video yükleyemedim ama tık tık sesi gibi tuhaf veterinerle tekrar konuştum bana kuşunuz biraz yaşlı dedi bubunla bir alakası olabilir mi

FatihB.

Tutkulu
Süreklı ayni yerde oturduğu için tuvaletini de oraya yapıyor sürekli o yüzden böylesimdi temizleyip atacağım bir de nefes alırken minik bir ses çıkartıyor buraya video yükleyemedim ama tık tık sesi gibi tuhaf veterinerle tekrar konuştum bana kuşunuz biraz yaşlı dedi bubunla bir alakası olabilir mi
streamable.com dan video yükleyebilirsiniz 🙂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Vik vik gibi bir ses ise solunum rahatsızlığı olabilir ama ustalar daha net bilgi verir fotoğraflaro görünce. :)

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Vik vik gibi bir ses ise solunum rahatsızlığı olabilir ama ustalar daha net bilgi verir fotoğraflaro görünce. :)
Vik vik diyince aklıma geldi, kuşlar kafesten çıkıp 2-3 tur attıktan sonra vikviklerler mi? Mavişte normalde bişi yok, sadece fazla uçtuğunda oluyor ve kısa sürüyor 5-10 saniye. Normal kabul etmiştim ama emin olmak istiyorum ☺

FatihB.

Tutkulu
Vik vik diyince aklıma geldi, kuşlar kafesten çıkıp 2-3 tur attıktan sonra vikviklerler mi? Mavişte normalde bişi yok, sadece fazla uçtuğunda oluyor ve kısa sürüyor 5-10 saniye. Normal kabul etmiştim ama emin olmak istiyorum ☺
Bence normaldir kuş yoruluyor hızlı hızlı nefes alıyor. İnsanlarda öyle çok koşunca durduğunda sesli şekilden şekilde nefes alırlar ya 🙂

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bence normaldir kuş yoruluyor hızlı hızlı nefes alıyor. İnsanlarda öyle çok koşunca durduğunda sesli şekilden şekilde nefes alırlar ya 🙂
Aynen insanda da oluyor diye normal kabul ettim ben de ama solunumla ilgili güçlük vs. belirtisi olsa haberim olmayacak diye sormak istedim. Sağolun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence biz bir video görelim hep birlikte değerlendirelim👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Streamable com dan ekleyiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani yaşlandığım ve gözlerim az gördüğü doğrudur ama bu kadar da değil bu kuş dişi ve yaptığı hareket kuluçka hazırlığı yakınlarda kuşçu yok mu bir götürseniz popoyu kontrol etsin

Cerens

Yeni Üye
Yani yaşlandığım ve gözlerim az gördüğü doğrudur ama bu kadar da değil bu kuş dişi ve yaptığı hareket kuluçka hazırlığı yakınlarda kuşçu yok mu bir götürseniz popoyu kontrol etsin
Yok tabiki siz oyle söylediyseniz doğrudur ama 8 senedir baktığım için biraz şaşırdım peki ben bu kuşa ilaç verdim veteriner verdi hatta bu kuş için sorun yaratır mı

Üst Alt