• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gut hastalığından şüpheleniyorum

ehaf

Yeni Üye
17042164839906651227362516870667.jpg17042167228634299344843709780354.jpg muhabbet kuşumun ayağı incildigi için veterinere götürdüm iki ay önce Krem verdi kullandım su an ayağı iyi hareketleri gayet güzel yalnız ayağındaki morluk ve derisinin kırmızıligi geçmedi kortizonlu krem olduğu için de fazla kullanmak istemedim acaba gut hastalığı olabilir mı çok yem yiyor çok su içiyor eski neşesi hiç yok konuşmayıda bıraktı kafesi sürekli açık olduğu halde dışarı çıkmıyor bizimle iletişimi yoq denecek kadarıyla az

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 57301Ekli dosyayı görüntüle 57302 muhabbet kuşumun ayağı incildigi için veterinere götürdüm iki ay önce Krem verdi kullandım su an ayağı iyi hareketleri gayet güzel yalnız ayağındaki morluk ve derisinin kırmızıligi geçmedi kortizonlu krem olduğu için de fazla kullanmak istemedim acaba gut hastalığı olabilir mı çok yem yiyor çok su içiyor eski neşesi hiç yok konuşmayıda bıraktı kafesi sürekli açık olduğu halde dışarı çıkmıyor bizimle iletişimi yoq denecek kadarıyla az
BtAmin forte verin lütfen. Birde Ema sendromu İnternet üzerinden bakın, olabilir

ehaf

Yeni Üye
Btamin forteyi kullanıyorum yarım suluk üç damla şeklinde kullanıyorum kullanımı hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz bilgi sahibi iseniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Btamin forteyi kullanıyorum yarım suluk üç damla şeklinde kullanıyorum kullanımı hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz bilgi sahibi iseniz
Yarım suluğa 8 damla verin lütfen 8 saat dursun sulukta

ehaf

Yeni Üye
Teşekkür ederim ema sendromunu inceledim kusumda bu belirtiler yoq

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşunuz Gut teşhisi koymuşsunuz,
Eklemlerde iltahaplanma da yok neye göre gut dediniz🤷
Gut 2 çeşittir
Viseral Gut muhabbet kuşlarının iç organlarında meydana gelen bir rahatsızlıktır. En yaygın olan çeşidi; viseral gut çeşididir. Rahatsızlık, en çok dalak ve karaciğerde üratlar birikmesi ile oluşmaktadır.

Visseral gut rahatsızlığının en yaygın nedeni böbrek yetmezliğidir. Böbrek yetmezliği oluşan muhabbet kuşlarında, visseral gut rahatsızlığına rastlamak daha çok mümkündür.
Muhabbet kuşu gut hastalığı eklem gut çeşidi, tek görülen bir rahatsızlık değildir. Genellikle viseral gut rahatsızlığı görünen muhabbet kuşlarında, eklem gut rahatsızlığı da görülmektedir.

Üratların biriktiği bölgeler arasında; ayak parmakları ve eklemler yer almaktadır. Birikme sonucunda ayak parmaklarında şişmeler meydana gelir ve şişmelere bağlı ağrılar oluşur. Bu ağrılar kuşunuzu rahatsız edecek ve daha zor hareket ederek rutinine devam etmesine neden olur.

Eklem gutuna neden olan unsurlar arasında ise diyet sırasında tercih edilen fazla protein alımı yer alabilmektedir. Kuş üzerinde görülecek davranışlar şu şekildedir:

• Yeşil ishal görünmeye başlar
  • Su tüketiminde azalma
  • Fazla gürültü çıkarmaya başlar
  • Bakımsız ve donuk tüyler
  • Nemli hafif ıslak burun
  • Depresif haller

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun tünekte bir videosunu ekler misiniz

Doğacı

Eski Forumcu
Ekli dosyayı görüntüle 57301Ekli dosyayı görüntüle 57302 muhabbet kuşumun ayağı incildigi için veterinere götürdüm iki ay önce Krem verdi kullandım su an ayağı iyi hareketleri gayet güzel yalnız ayağındaki morluk ve derisinin kırmızıligi geçmedi kortizonlu krem olduğu için de fazla kullanmak istemedim acaba gut hastalığı olabilir mı çok yem yiyor çok su içiyor eski neşesi hiç yok konuşmayıda bıraktı kafesi sürekli açık olduğu halde dışarı çıkmıyor bizimle iletişimi yoq denecek kadarıyla az
Çok yiyip çok su içmesi karaciğer/böbrek sorunu ile alakalı olabilir. Röntgen çektirir misiniz