• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

gut hastalığı

neslia

Yeni Üye
Arkadaşlar 9 yaşındaki muhabbet kuşumun ayaklarında beyaz kabarcıklar çıktı eklem gutunun belirtisiymiş ve her geçen gün büyüyor ve artıyor. Ayaklarının üzerine basamıyor, halsiz. çok üzülüyorum. Veteriner günde birer damla aminosol ve karaciğere etki eden antibiyotik verdi ama düzelme yok şu an. Herhangi bir bilgisi olan var mı lütfen yardım edin çok kötüyüm :(

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Lütfen fotoğraf ekler misiniz? Bu güzel foruma hoşgeldiniz.

Bahar Y.

Müdavim
Arkadaşlar 9 yaşındaki muhabbet kuşumun ayaklarında beyaz kabarcıklar çıktı eklem gutunun belirtisiymiş ve her geçen gün büyüyor ve artıyor. Ayaklarının üzerine basamıyor, halsiz. çok üzülüyorum. Veteriner günde birer damla aminosol ve karaciğere etki eden antibiyotik verdi ama düzelme yok şu an. Herhangi bir bilgisi olan var mı lütfen yardım edin çok kötüyüm :(
Aramıza hoşgeldiniz :)
Ayaklarının fotoğrafını görebilir miyi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Krem kullaninda kullanmasına o öyle kremle düzelmez malesef 😔 peynir ve yoğurt 🙄 birde tuz ☹ karaciğer ve böbrek röntgeni şart eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa Versele laga avichol karaciğer koruma temin ediniz ve entrobac probiyotik

neslia

Yeni Üye
Gerçekten çok üzgünüm zarar vereceğini bilmiyordum😭 Antalya'da kuşlardan anlayan kimse bulamadım herhangi bir bilginiz var mı? Dediklerinizi alıyorum şimdi😭😭

neslia

Yeni Üye
Krem kullaninda kullanmasına o öyle kremle düzelmez malesef 😔 peynir ve yoğurt 🙄 birde tuz ☹ karaciğer ve böbrek röntgeni şart eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa Versele laga avichol karaciğer koruma temin ediniz ve entrobac probiyotik
Gerçekten çok üzgünüm zarar vereceğini bilmiyordum😭 Antalya'da kuşlardan anlayan kimse bulamadım herhangi bir bilginiz var mı? Dediklerinizi alıyorum şimdi😭😭

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Alacaklarıniz ağrısını ve sindirimini düzenler ama bir ilaç yerine geçmez ki zaten kuşunuzun yaşı var bu yüzden Antibiyotik de kaldıramaz Antalyada Akdeniz hayvan hastanesi oranın en büyük veteriner kliniği orada röntgen çektirin sonucunu bizimle paylaşın hocalarımıza gösterelim yardımcı olalım 👍

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Greenvet apasyl, avichol , sedechol kullan. Peynir yoğurt insan yemekleri bu kuşlar için çok zararlı karaciğerleri sindirim sistemi kaldırmaz ve çanuk hasta olmaya sebebiyet verir bunlardan birini temin ettiğinde güncelleyelim. Bir süre sade yem dışında hiçbirşey verme katkısız (karışım olmayan) yem alman iyi olur. İçeriğindeki nijer ve diğer tohumlarda Karaciğeri yormasın daha fazla. Düzelince eski yemlerinden yiyebilir. Başka türlü de veteriner hemin bulman dahada iyi olur kuşlardan anlayan

neslia

Yeni Üye
Greenvet apasyl, avichol , sedechol kullan. Peynir yoğurt insan yemekleri bu kuşlar için çok zararlı karaciğerleri sindirim sistemi kaldırmaz ve çanuk hasta olmaya sebebiyet verir bunlardan birini temin ettiğinde güncelleyelim. Bir süre sade yem dışında hiçbirşey verme katkısız (karışım olmayan) yem alman iyi olur. İçeriğindeki nijer ve diğer tohumlarda Karaciğeri yormasın daha fazla. Düzelince eski yemlerinden yiyebilir. Başka türlü de veteriner hemin bulman dahada iyi olur kuşlardan anlayan
Avichol ve sedochol sabah sipariş ettim yemi akşam babam getirecek, yarın sabah da veterinerde böbrek ve karaciğer röntgeni cektirecegim. Kuşlardan anlayan bir veteriner gelecek yarın dendi sabah görüştüğümde. Umarım işe yarar sonuçları sizlerle de paylaşırım yardımlarınız için çok sağ olun

Murat Halisdemir

Müdavim
fazla protein tuz bunlar kuşlar aşıldımı hastalık sebebidir gut hastalık çok nadir görülür kuşlarda ama genelde daha çok peynir yemesi tuzlu şeyler tüketmesi meyve sebze hafta 1 gün ver %30 protein fazla tüketim kuşa zararlı söyleyim İNŞALLAH iyleşir ama beslenmeye dikkat et kuşun
herşey yedirme kuşa kuş bu sonuçta peynir insana bile çok fazla yarıyo protein olarak kuşta tavan yapar

neslia

Yeni Üye
Bir çok yazı yazılmış ama özetleyeyim.Gut hastalığı kısaca anlatayım.Vücut boşluğuna alınan protein parçalanır aminoasite sonra kullanılır.Bu parçalanmada, ürik asit çıkar böbreklerce idrarla uzaklaştırır. Bazen anormal protein katalizlenmesi veya böbrekler yüksek dozaj ürik asit süzmede sorun yaşar fazlası ya tendon, eklem vb yada iç organda(karaciğer,dalak) depolanır.

Sizinki eklemlerde olan sinovyal gut yani eklem, tendonda bu ürik asit fazlasının kristalleşmesiyle oluşan yumrular,tabiki karaciğer dalak ve kalp bakmak gerek.

Peki neden olur ;

Birçok sebebi var aşırı protein, aşırı D vitamini veya ilaçlar olabilir bazen de kalıtsal olur.Atalarından gelen genlerden kaynaklanır.Eklem sıvısı ve röntgenle tanı konuşabilir.Sizinki gut büyük ihtimalle zaten sinovyal gut.

Tedavisi

İyi bir diyet protein çok azaltma, A vitamini takviyesi ve bir süre D vitamininden uzak durma.
İyi bir kanatlı uzmanı denetimi olmalı.
Cevap için çok sağ olun🙏🏻

neslia

Yeni Üye
Bugün veterinere tekrar götürdüm antibiyotiğe devam etmemi söyledi bir de aminosol kesip onun yerine günde bir damla K vitamini ver dedi. Röntgen çektirdim herhangi bir kristalleşme göremedim organlarda olsa parlaklık olurdu dedi ama röntgeni bana vermediler. Ayaklarında da açılan yaralara biokadin sür dedi. Cevaplardan tatmin olamadım İzmir'deki bir kuş hastanesini aradım k vitamini verme ilacı kes suya D3 damlat ama kuşu burada görmemiz gerek dedi. Arkadaşlar yorumunuz ne herkes farklı bir şey söylüyor ne yapacağımı şaşırdım çok üzgünüm 😭
@Ronay Ayk. @Fearm2 @Furkanmurat @Şehmus BAKIR @Bahar Y. @Rodiena