• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Gut hastalığı

melisssbird

Aktif Üye
Muhabbet kuşumu veterinere götürdüm maalesef gut hastalığı çıktı ilaç kullanıyorum ama çok uyukluyor. Kuşunda gut hastalığı yaşayan var mı? Ağrı çekmesini istemiyorum hayat kalitesini nasıl arttırabilirim? Ve bu soruyu hic sormak istemiyorum ama sizce iyi bakılırsa kaç yıl daha yaşayabilir? 😞

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba hekiminiz size kuşunuzun nasıl besleneceğini kuşunuza neler vermeniz gerektiğini söylemiştir illaki. Sizin konunuzu hatırlıyorum. Beslenme düzenine fazlasıyla dikkat etmeniz gerekiyor. En azından teşhis belli ve tahminim ona göre bir tedavi görüyor şuan. Ama kaç yıl yaşayacağını sağlıklı bir kuş için bile yorum yapamayız.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, eğer böbreklerinde sorun yoksa iyi bir diyetle yaşayabilir ☺ Proteinli besinleri çok vermeyin, sebze verin, meyve vermeyin 🌸

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Peki gut ile bumblefoot karıştırılabilir mi başka birisi bumblefoot demişti
Bunu daha önceki konunuzda ben demiştim ama ben gut yada türevi bumblefoot dedim. Yani ikisinden biri. İkisi de ayaklarda belirti gösterdiği için türevi dedim. Gut ta daha çok eklem yerlerinde şişlikler meydana gelir bumblefoot ta ise ayakta iltihaplı yara nasır şeklinde görülebilir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Peki gut ile bumblefoot karıştırılabilir mi başka birisi bumblefoot demişti
Gut daha çok ürün asit birikmesine bağlı küçük beyaz siğiller şeklinde kendini belli eder, bumblefoot nasırdır ama ilerlediğinde içerisinde bakteriler birikir ve yara, oyuk şeklinde ayak tabanında kendini belli eder

melisssbird

Aktif Üye
Gut daha çok ürün asit birikmesine bağlı küçük beyaz siğiller şeklinde kendini belli eder, bumblefoot nasırdır ama ilerlediğinde içerisinde bakteriler birikir ve yara, oyuk şeklinde ayak tabanında kendini belli eder
Ayak tabanında nasır gibi bir şey var aslında ayakları sanırım bu yüzden şişiyor iltihaplı gibi.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ayak tabanında ilk başta nasır gibi bir şey çıktı sonra ayaklari şişmeye başladı
Sizin kuşunuzda yağlanmadan dolayı kist yada lipom vardı diye hatırlıyorum. Bu da aslında gut hastalığının altında yatan sebeplerden biri. Bumblefoot ile gut dengesiz beslenme kaynaklı gut fazla protein yüklemesi, karaciğer hasarı yada az su tüketimi vs bumblefoot ise a vitamini eksikliği, enfeksiyon gibi nedenler. Ayakta şişlikler varsa gut tur büyük ihtimalle.

melisssbird

Aktif Üye
Ayağında ki ölü doku düşmesi için karamerhem iyi gelir mi zararı olur mu? Bana bumblefoot gibi geldi çünkü beyaz siğil çok göremedim. Ayak tabanında ilk önce sari sert nasır şeklinde çıktı.