• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Grit kum kullanımı

AhmetYesevi

Yeni Üye
Merhabalar. Muhabbet kuşum için grit kum almıştım ama kimileri bu kumun kullanımının zararlı olduğunu, tıkanıklık yapacağını söylüyor. Diğer kısım ise kullanılması noktasında fikir belirtmiş. Kullanılmazsa kursak mantarı olacağı söyleniyor, kullanılırsa da tıkanıklık yapacağı söyleniyor. Bu noktada bilgilendirme yapabilir misiniz? Grit kum olmazsa olmaz mıdır? Kuşum bunu yemezse ciddi kursak sorunlarıyla karşılaşır mı? Aldığım grit kumun markası gold wings. İçeriğine baktığımda tuz yer aldığı yazıyor. Tuz ve şeker kuşlar için zararlı değil midir?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar. Muhabbet kuşum için grit kum almıştım ama kimileri bu kumun kullanımının zararlı olduğunu, tıkanıklık yapacağını söylüyor. Diğer kısım ise kullanılması noktasında fikir belirtmiş. Kullanılmazsa kursak mantarı olacağı söyleniyor, kullanılırsa da tıkanıklık yapacağı söyleniyor. Bu noktada bilgilendirme yapabilir misiniz? Grit kum olmazsa olmaz mıdır? Kuşum bunu yemezse ciddi kursak sorunlarıyla karşılaşır mı? Aldığım grit kumun markası gold wings. İçeriğine baktığımda tuz yer aldığı yazıyor. Tuz ve şeker kuşlar için zararlı değil midir?
Merhaba fotoğraf paylaşır mısın lütfen göreyim mineralli mi grit mi

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
İçini görebilirmiyiz

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Gritli kuş kumu bu kullanabilirsiniz. Ben suluk tercih tercih ediyorum siz yemliğide koyabilirsiniz. Sindirimi kolaylaştırır

AhmetYesevi

Yeni Üye
Gritli kuş kumu bu kullanabilirsiniz. Ben suluk tercih tercih ediyorum siz yemliğide koyabilirsiniz. Sindirimi kolaylaştırır
Ancak içindekiler kısmında tuz yazıyor. Tuz bu hayvanlar için risk oluşturmuyor mu? Ayrıca kullanmasam bir risk olur mu? Kafeste kalamar kemiği, gaga taşı ve mineral blok yer alıyor. Bunlar, grit kumun görevini üstlenebilir mi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ancak içindekiler kısmında tuz yazıyor. Tuz bu hayvanlar için risk oluşturmuyor mu? Ayrıca kullanmasam bir risk olur mu? Kafeste kalamar kemiği, gaga taşı ve mineral blok yer alıyor. Bunlar, grit kumun görevini üstlenebilir mi?
Tekrar merhaba tuza da ihtiyaçları var, tabiki yapay olmaması gerekli😊
Tercihim bu iki marka gayet memnunum

AhmetYesevi

Yeni Üye
Tekrar merhaba tuza da ihtiyaçları var, tabiki yapay olmaması gerekli😊
Tercihim bu iki marka gayet memnunum
Anladım teşekkür ederim. Elimdeki bittiğinde önerdiklerinizi deneyeceğim.

Şu an kumu paketin üzerinde önerildiği şekilde yemin içine atarak kullanacağım değil mi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Anladım teşekkür ederim. Elimdeki bittiğinde önerdiklerinizi deneyeceğim.

Şu an kumu paketin üzerinde önerildiği şekilde yemin içine atarak kullanacağım değil mi?
Rica ederim, Hayır o şekilde değil yemlik veya suluk içinde ayrı şekilde kullanın

Üst Alt