reverse
Aktif Üye
Merhaba, grit kumlarla ilgili araştırma yaparken bir yazıya denk geldim ve papağan türleri için grit kumun (hatta sanırım genel olarak kumların) zararlı olduğunu belirtmişler.
Yazıdan anladığım kadarıyla finch, kanarya vs gibi kuşların zayıf öğütme kasları ve kursaklarının büyük bir çıkışa sahip olduğu için bu kuşların kuma ihtiyaç duyduğu ancak papağan türlerinin güçlü öğütme kaslarına ve küçük çıkışa sahip oldukları için kumların burada mahsur kalması gibi bir ihtimalden bahsediyor.
Daha iyi ingilizce anlayabilecek birisi yazıyı daha iyi inceleyebilir belki.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bende bir forpus papağanı var ve grit kumu duymadan önce almış olduğum ince beyaz renkli bir kum var ve kuşun ara sıra gidip bunu çıt çıt yediğini görüyorum. Tabi ki bu durum kumun zararsız veya zararlı olduğunu göstermez.
Biraz konuyla ilgili tartışmak iyi olabilir.
Burada da yine aynı görüşü destekleyen bir yazı var:
Yazıdan anladığım kadarıyla finch, kanarya vs gibi kuşların zayıf öğütme kasları ve kursaklarının büyük bir çıkışa sahip olduğu için bu kuşların kuma ihtiyaç duyduğu ancak papağan türlerinin güçlü öğütme kaslarına ve küçük çıkışa sahip oldukları için kumların burada mahsur kalması gibi bir ihtimalden bahsediyor.
Daha iyi ingilizce anlayabilecek birisi yazıyı daha iyi inceleyebilir belki.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bende bir forpus papağanı var ve grit kumu duymadan önce almış olduğum ince beyaz renkli bir kum var ve kuşun ara sıra gidip bunu çıt çıt yediğini görüyorum. Tabi ki bu durum kumun zararsız veya zararlı olduğunu göstermez.
Biraz konuyla ilgili tartışmak iyi olabilir.
Burada da yine aynı görüşü destekleyen bir yazı var:
Ekli dosyalar
-
445.1 KB Görüntüleme: 10
Moderatör tarafında düzenlendi: