• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Göz nezlesi tedavisi

mert10

Aktif Üye
Herkese günaydın ve iyi günler. Çift muhabbet kuşlarımdan birisi göz nezlesi olmuş. Tedaviyle ilgi gentagut göz damlası ve terramycn göz kremi kullanmam gerektiğini öğrendim bu ilaçları gün içinde nasıl vermem gerekir ve diğer kuşa da vereyim mi kafesi haftada 1 sıfırdan temizlememe rağmen bu kuş nasıl göz nezlesi olmuş olabilir bilgilendirirseniz sevinirim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Göz ne durumda görebilir miyiz.

mert10

Aktif Üye
Diğer gözünde hiç çapaklaşma yok

Buluttt

Aktif Üye
Teramycin krem sürün 1 hafta boyunca hiçbirşeyi kalmaz fakat kafesini tüneklerini suluklarını sirkeli şu ile bir güzel temizleyin dikkat edin lütfen kuşları ayırın. (Teramycin kremi yatarken yatmadan önce uygulayın.)

mert10

Aktif Üye
Teramycin krem sürün 1 hafta boyunca hiçbirşeyi kalmaz fakat kafesini tüneklerini suluklarını sirkeli şu ile bir güzel temizleyin dikkat edin lütfen kuşları ayırın. (Teramycin kremi yatarken yatmadan önce uygulayın.)
Teşekkür ederim hocam kuşlar iyice çift olmuştu ayırsam kötü olmazlar di mi yan yana mı koyayım kafesleri gentagun göz damlasını kullanmaya gerek yok mu o zaman

Buluttt

Aktif Üye
Gentagut damlasını tam olarak bilmiyorum insternetten bilgi alabilirsin çifti ayır ama birbirini görecek şekilde ayırabilirsiniz.Birde tünekteki bir videoyu streamable üzerinden atabilir misiniz kuyruğu gözükecek şekilde.

mert10

Aktif Üye
Gagalarının etrafının turuncu olma sebebi havuç rendeleyip verdim onlara ondan

Buluttt

Aktif Üye
Tamamdır sadece göz nezlesi başka bir sıkıntısı yok gibi gözüküyor.

mert10

Aktif Üye
Kafeslerini de ayırdım hocam dediğiniz gibi gentagut damlasını ikisini de her gözlerine bir damla verip terramycn de göz kenarına gagaya ve ayaklarına sürüp ayırdım iki kafesi de tekrardan sirkeli suyla temizledim kafeslerine yerleştirdim günde 1 kere mi yapacağım terramycn ve damlayı hocam

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gentagutu sabah 1, akşam bir damla şeklinde damlatın. Gece yatmadan da teramycin göz çevresine sürebilirsiniz. Geçmiş olsun🙏