• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Göz nezlesi acil

İHTİYAÇLI

Yeni Üye
  1. Arkadaşlar kuşum gözünde fark ettiğim kadarıyla göz nezlesi var. Şuan bir sıkıntı yok 2 gün önce de yoktu zaten ama biraz kilo vermiş uygunsa Neo Kort damla kullanacağım.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun net bir videosunu streamble.com üzerinden atabilir misiniz? Göz çevresi de net ciksin

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Neo kort u kullanmayın. Ama önce arkadaşımızın dediği gibi göz daha net çıksın. Ve yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyin bir bakalım.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kullanmanız gerektiğini hissediyorsanız bize neden soruyorsunuz? Terramycin sürebilirsiniz veya gentagut göz damlası alın sabah 1, akşam 1 damlatın.

cissyntbox

Yeni Üye
Neokort kullanmayin, steroidli damlalar ileri vadede goze zarar verebiliyor. Enfeksiyon dusunuyorsaniz yukarida dendigi gibi gentagut ya da terramycin kullanmak daha dogru bir yaklasim olur.

İHTİYAÇLI

Yeni Üye
Kullanmanız gerektiğini hissediyorsanız bize neden soruyorsunuz? Terramycin sürebilirsiniz veya gentagut göz damlası alın sabah 1, akşam 1 damlatın.
Reçeteli olduğu için ve şehirden uzakta olduğum için yazdıramadım şuan Neo Kort kullandım size sormamın nedeni Neo Kortun yeterli olup olmayacağını umarım yeterli olur.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Reçeteli olduğu için ve şehirden uzakta olduğum için yazdıramadım şuan Neo Kort kullandım size sormamın nedeni Neo Kortun yeterli olup olmayacağını umarım yeterli olur.
Aslı hanım kullanmayın dediyse üstüne söz söylemiyorum ben size reçetesiz yapabileceğinizi söyledim bu da yeterlidir umarım. Ayrıca ılık çay demiyle gözüne pansuman yapabilirsiniz 👍

İHTİYAÇLI

Yeni Üye
Aslı hanım kullanmayın dediyse üstüne söz söylemiyorum ben size reçetesiz yapabileceğinizi söyledim bu da yeterlidir umarım. Ayrıca ılık çay demiyle gözüne pansuman yapabilirsiniz 👍
Çaresizlikten kullanmak durumunda kaldım çay ile gözünü ferahlattım bile kaşıma yeni başladı sayılır ama şiddetli değil sesi hala yüksek iştah ve solunumda da sıkıntı yok dışkısı da iyi gibi bu umarım iyileşir keşke daha önceden teramisin ve göz damlası alıp önlem alsaydım

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çaresizlikten kullanmak durumunda kaldım çay ile gözünü ferahlattım bile kaşıma yeni başladı sayılır ama şiddetli değil sesi hala yüksek iştah ve solunumda da sıkıntı yok dışkısı da iyi gibi bu umarım iyileşir keşke daha önceden teramisin ve göz damlası alıp önlem alsaydım
Geçmiş olsun, siz de bilemezdiniz üzmeyin kendinizi. Şimdi tedavi edilebilir durumda merak etmeyin.

İHTİYAÇLI

Yeni Üye
Geçmiş olsun, siz de bilemezdiniz üzmeyin kendinizi. Şimdi tedavi edilebilir durumda merak etmeyin.
Anlık olarak kaşımayı gözünü durdurdu keyifle ötüyor şuan karnını falan kalıyor en fazla az önce darı koydum keyifle yedi en azından Neo kortu seyrelterek 2-3 gün vereceğim. Şişlik yok kızarıklık var göz kapağı biraz inceldi çay sürdüğüm için yanma yok gibi suyuna nefes açıcı ile solunum yolu destekleyici koydum ve elmalı yumurtalı Mama vereceğim şimdi umarım iyileşir kafesleri de temizledim umarım iyileşir.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkı resmini paylaşabilir misiniz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
ilk sorduğumda normaldi ama bir anda buna döndü
Kuşunuzda enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. Veterinere götürseniz iyi olur üst solunum yolu enfeksiyonu var gibi gözüküyor yemeden içmeden kesilmeden ilaç tedavisi başlarsa iyi olur

İHTİYAÇLI

Yeni Üye
Kuşunuzda enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. Veterinere götürseniz iyi olur üst solunum yolu enfeksiyonu var gibi gözüküyor yemeden içmeden kesilmeden ilaç tedavisi başlarsa iyi olur
Baytril tavsiye etti telefondan ama hala erken olduğunu düşünüyorum solunum olarak iyi durumda vitaminli sudan içtikten sonra topralandı gözü kapalı uyuklayarak ötüyor şuan şuan yakındaki bir arkadaştan aminasol temin edeceğim yarın.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Baytril tavsiye etti telefondan ama hala erken olduğunu düşünüyorum solunum olarak iyi durumda vitaminli sudan içtikten sonra topralandı gözü kapalı uyuklayarak ötüyor şuan şuan yakındaki bir arkadaştan aminasol temin edeceğim yarın.
Baytril yerine doksisilin içeren antibiyotik daha iyi olur.

Üst Alt