• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gökkuşağı ispinozum öldü

Kuşumu hem kendi yetersiz bilgim ve ihmalim hem de yanlış bilgisiz veterinerler yüzünden çok acı bir şekilde kaybettim. Buraya uzunca yazarak içimi dökmek, olanlara yorumumu katmadan anlatmak istiyorum, amacım kesinlikle kendimi teselli ettirerek temize çıkarmak ya da linçleterek bir şekilde vicdanımı rahatlatmak veya suçu kendi üstümden başkasına atmak değil. Sadece benim hatalarımdan, yanlışlarımın sonucunda hayatını kaybeden kuşum vasıtasıyla bir kişinin dahi olsa kendisine bir pay çıkarabilmesini istiyorum.

Lütfen şuan aramızda benim gibi daha önceden hiç kuş bakmamış, bi sebeple kendisine kısa süreli emanet edilen kuşları özellikle de hasta, sakat diye kıyamayıp ben bakarım derken bin kere düşünün. Komşumuzun bakacaksınız sizde dursun yoksa ben başkasına vereceğim dediği dişi erkek bir çift kuşların biri hasta sakat diye kıyamayarak sahiplendik şuan keşke bizim gibi kuşlar hakkında bilgisiz, tecrübesiz birileri değil de kuşlardan anlayan biri baksaymış diyorum.

Aile evinde de olsa sorumluluğun sadece kendinize kalacağını, tek başına olduğunuzu, kendiniz araç kullanamıyorsanız veterinere gidilmesi gerektiği vakitte hemen götürtebileceğiniz birini bulma konusunda çok sıkıntı yaşayacağınızı bilin.
Çünkü bir hayvanı sadece sevmek, severek yemini-suyunu vermek, her gün kakasını temizlemekle olmuyor(muş). Gerektiği anda hayvana müdahale ettirmek için veterinere ulaştırabiliyor olmak da önemli hatta çok daha önemli (imiş). Maalesef ben yaşadığım semtte uzaktaki ilgi alanı kuşlar olan veterinere götürebilmek için hem çok geç kaldım hem de sorunlar yaşadım. İlla kişisel araç mı lazım toplu taşıma yok muydu diyenler olabilir çok doğal. Kuşlar zaten çok hassas en ufak şeyden etkilenip stres olmaya çok yatkın hayvanlar olduğu için, bizim sahip olduğumuz ispinoz türü kuşlar da normal kuşlara göre temas sevmeyen, temas halinde hemen strese giren hayvanlar olmasından dolayı bir de havadan etkilenir sıcak, rüzgar çarpar düşüncesiyle bir de üstüne hasta bir hayvanı en az 2 toplu taşıma aracı değiştirerek uzak mesafe veterinere ulaşmak tercihlerim arasında olmadı maalesef. Keşke olsaymış çok pişmanım. Ama gerektiğinde mahalle veterinerlerine toplu taşımayla gittim tabi ki çok yakın olduğu için.

İlgi alanı özellikle kuşlar olmayan, kuşlardan neredeyse sizden bir tık daha iyi anlayan veterinerlere gitmek, aksi bir şey söylemediyse bir şey olmadığını sanmak kuşlara çok zarar verici bir şey(miş çok acı bir şekilde anladım). Bu sayfadaki kuşlar hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların büyük bölümü bile bence normal bir veterinerden çok çok daha fazla bilgiye sahip.
Biz daha önceden mahallemizde iki ayrı veterinere gittik. Birinde erkek kuş aşırı tüy döküyor, dişi olan o dökmüyor bize geldiğinde hasta,sakattı kafa tüyleri döküktü, kanadı kısaydı, şimdi kanat yapısı bozuk çıktı, kafasındaki tüyler daha çok çıktı ama hala çıkmayan tüyler var deyince bu sorunun üstünde dermatolojik bir hastalık vs olarak durmadı hiç.erkek için mevsimsel mevsim geçişlerinde olur dedi, dişiye de artık öyle kalmış çıkmaz gibi bir şey söyledi, Suyuna vitamin damlatın vs. dedi ek takviye vs bir şey söyleyip önermedi.
İkinci başka veterinere ise bayram öncesinde dişi kuşun bizde durduğu süreç boyunca sol kanat yapısı bozuktu şimdi 2 kanadı düz bir şekilde düşük duruyor diye götürdüm. Hayvanın kanadının altında şişlik oluşmuş olduğunu gördük, veteriner eliyle kontrol etti kırık olabilir dedi. Ben 2 kere gerekliyse film de çekelim dememe rağmen hayvan çok küçük ve hassas boştan yere strese sokmayalım, hem kırık varsa da sadece kırık var diyeceğim çok küçük bir kuş olduğu için de yapacak bir şey pek olmaz zaten dedi. Suyuna damlatmamız için vitamin bi de ağzına damlatmamız için ağrısını geçirmesi için damla ilaç verdi bir hafta kullanın dedi. Ayrıca kilosunu da sordum hayvan uçmadı için bana bana sanki kiloluymuş gibi geliyor diye yok bi problem yok normal dedi. Ne bileyim bana da sonuçta hayvan doktoru olan biri öyle deyince bir bildiği var diyerek o an söyledikleri mantıklı geldi peki dedim. Bayrama 1 gün kala kontrol için gittiğimizde kanadındaki şişlik geçmişti. Ben de hayvanın gündüzleri normalde uyumadığını ama bu süreçte uyuduğundan biraz halsiz olduğundan bahsettim. Veterinerde bu süreçte güçsüz kaldığı için güç topluyordur dedi takip edin olmazsa tekrar bakarız dedi. Sonra araya bayram tatili girdi. Bayram tatili bitikten ve bayram sonrasında başka veterinerler araştırdım. Hatta bu siteye kayıt olduğum ilk gün Ankara için veteriner önerisi istemiş sonra da 26 haziranda gökkuşağı ispinozumun sesi çıkmıyor diye de bir konu başlığı da açıp süreç içerisinde olanlardan orda da bahsetmiştim. Sonrasında 27 hazirandan beri kuşumuzu hem ailecek hem de ben şahsi olarak istemeyerek de olsa acı nedenlerle son zamanlarında ihmal ettik, sebepler çok geçerli bile olsa bu gerçeği değiştiriyor maalesef ve sonunda dün sabah kaybettik.

Kaybetmemizden 2 gün önce kakasında öğütülmemiş yem gördüm daha önceki kakalarında böyle bir şey gördüğümü hatırlamıyorum. Bilmiyorum belki de ben fark edemedim o kadar yoğun yoktu belki de ben onları yerken döktükleri yem sanarak önemsemedim belki de şuan kafamda hiçbir şey net değil. O günün akşamında dışardan geldiğimde kuşun hep olduğundan değişik bir şekilde olduğunu gördüm. 24 saat açık kuştan anlayan veterinerler aradım çoğu biz anlamıyoruz şu anlar ama o da kapalıdır dedi. Sonra kardeşim kendisi ben götürürüm diyip aldı kendisi bir veterinere götürdü. Keşke engel olabileymişsin ona mahalleye yakında 3. Bir başka veterinere götürmüş o veteriner bu hayvanın yumurtası var demiş. Bi kutuya antibiyotik gibi bir şey karıştırıp bunu sabah akşam verin suyuna da multi vitamin damlatın demiş göndermiş. Orda hayvana hiçbir ek besin takviyesi falan yapmamış ne biliyim kursaktan besleme deri altından ilaç falan yapılabiliyorsa öyle bir şey yapmamış. O şey yumurtaysa onun muhtemelen yumurta sıkışması yaptığını ve yumurtanın doğal olarak çıkmaması halinde müdahale ile çıkarılması gerektiğini yoksa hayvanı kaybedebileceğimize dair bir şey söylememiş. O ilacı vitamini verip göndermiş. Sonra sabah yumurta sıkışması olabilirmiş yumurtayı çıkarabilir misiniz diye aradığım 4. Veteriner getirin çıkartırız dedi. Gittiğimizde hayvanı elle kontrol etti bu yumurta yapışmış zorlarsak hayvan ölür, isterseniz zorlarız ama siz bilirsiniz dedi. Açıkçası bende o veterinere o an güvenmedim ve tamam yapmayın dedim. Bu arada bu veterinerlerin hiçbiri röntgen film vs. çekmedi. Aynı günün öğle sonuna doğru artık bir şekilde SON kuş veterinerine bir şekilde götürtmeyi başardım. O veteriner biz daha söylemeden hayvanı tarttı, hayvanın dış görünüşüne bakarak bu hayvanın dermatolojik sorunları var dedi, film de çekelim isterseniz dedi ne gerekiyorsa siz bilirsiniz yapın dedik. Bu arada hayvana popo kısmından bir ilaçta yaptı. Hayvanın filmini çekti yumurta sandığımız şeyin pek yumurta gibi durmadığını ama yumurtaysa eğer çıkarmayı deneyebileceğini söyledi. Bizde deneyelim dedik. Veteriner biraz uğraştı ama olmadı bu yumurtaya benzemiyor dedi hayvan zorlanırken tabi iyice gücü vs gitti. Hayvanı yoğun bakıma alalım dedi tamam dedik. Ancak güzel kuşumu sabah kaybettik maalesef. Kuşu almaya gittiğimizde veteriner otopsi yapalım mı onun ne olduğunu öğrenmek için ister misiniz dedi. Ben de hem veteriner için bir tecrübe olabilir düşüncesiyle hem de kulun başına ne getirdiğimiz öğrenmek smacıyla tamam dedim. Meğer güzel kuşum mantar sebebiyle yediği yemleri sindirememeye başlamış yemler hep midesinde birikmiş. Bunu duymak beni mahvetti, kahroldum. Kuş öncesinde de son ana kadar da hala yem yemeye çalışırken meğerse an be an ölüme yaklaşıyormuş. Biz iyi yiyor karnını doyuruyor diye düşünürken hayvan aç duruyormuş. Bu sebeple iyice bağışıklığı gücü düşmüş. Çok suçlu ve sorumlu hissediyorum. Kendimi affedebileceğimi hiç sanmıyorum.
Keşke bu veterinerlere güvenmeseymişim hiç diyorum. O filmi çektirmekte ısrarcı olsaymışım hayvan doktoru nede olsa vardır bir bildiği demeden bu veterinerin bir şey bildiği yok deseymişim. Çünkü artık son aşamada zor güç götürmeyi başardığım kuş veterineri hayvanın dermatolojik problemleri olduğunu, filmini çekip ciğerinde kalbinde problemi olduğunu söyledi, hayvanı tartıp kilosuna baktı daha önce hiçbiri kilosuna bile bakmamıştı şimdi düşününce aklıma geliyor. Hayvanın iyice kötüleşmesi son 3-4 günlük bir süreç ama bu dermatolojik kalp ciğer problemlerin son 3-4 günlük ya da bir aylık bir süreçte olduğunu düşünmüyorum bu hayvan belkide bize geldiği andan beri bu problemlere sahipti, hayvan bi şekilde bu güne kadar geldi kanadındaki sıkıntı iyice bağışıklığını düşürüp bu sorunların patlak vermesine en sonunda da hayvanın ölümüne sebebiyet verdi. Bilmiyorum bu konuda kendimi çok sorumlu, ihmalkar ve suçlu hissediyorum. Dolaylı ya da dolaysız bir şekilde bir canlının ölümüne sebebiyet vermiş olmak, o ihtimal beni mahvediyor.

Tüm bu süreç içinde hiç mi elinize alıp kontrol etmediniz sadece uzaktan mı izlediniz hayvanı diye düşünenler olabilir. Bizim sahip olduğumuz ispinoz kuşları kafesin içindeki yemliği alırken bile kendini kafesin içinde ordan oraya vuruyor aşırı stres oluyor. Bu sebeple zaten hergün alttaki peçeteyi değiştirerek hayvanları strese soktuğum için de ben gerekmedikçe elime almamaya çalışıyordum. Bu sebeple ne yazık ki bazı şeyleri anlayamadığım, farketemediğim için çok üzülüyorum.

Sonuç olarak, nefes olabilirim düşüncesiyle bir cana bakmayı düşünürken istemeden de olsa o canın sonu olabiliyorsunuz. Bu nedenle lütfen daha önceden hiç tecrübeniz, bilginiz yoksa, çevrenizde maddi-manevi destek olacak kişiler yoksa böyle bir işe kalkışırken defalarca kez tekrar tekrar düşünün. Kesinlikle en ufak şeyde geç kalmadan, takip edeyim bekleyeyim demeden kuşlardan iyi anlayan özellikle ilgi alanı kuşlar olan veterinerlere gidin.

Günay Cabbarova

Yeni Üye
Merhaba. Öncelikle başın sağolsun. Nasıl acı bir şey olduğunu anlıyorum. Bu gün az kalsın bende aynı şeyle üzleşiyordum. Kendim Azerbaycanda, Bqkıda yaşıyorum. Benimkisi bir erkek muhabbet kuşu. Bir gün zoomarkete giderken görüb almışdım. Kafesin bir köşesinde duruyordu. Bütün kuşlar tarafından dışlanmışdı ve hasta,halsizdi. Sırf ölücek diye satıcı bile umursamıyordu. Çok ucuza aldım. Sadece kafes parası falan ödedim. Lakin bu zamana kadar inanın bir kuş almayı asla düşünmezdim. Eve getirdiyimde 1 ses bile çıkarmıyordu. 2ci gün televizyonun sesine ses vermiş ve kardeşim videonu bak ötüyür diye bana gönderdim. O sevincimi size anlatamam. Çok zayıf,hangi veterinere götürsem bu kuş cansız, sağlam diyil diyor. Görsez o kadar dinamik ki, ele almak mümkün diyil. Başka kuşlar gibi diyil. Bazen kuşmu yoksa aslanmı bilemiyorum. Zamanla benden çok annem sevdi. Şuan görseniz annem o kadar söz öyretdiki. Artık o kadar çok konuşuyor ki, valla susmuyor. Başqaları gibi robot gibi diyil insan gibi söylüyor sözleri. Bu gün tam 2ci defa ölümden döndü.
İlkinde ilk getirdiyim yılın yeni yıl bayramında hastalandı. Soğuk algınlığıydı. Qafasıyla qaqasının yanında tüyler tamamen dökülmüşdü. Yaşadığım şehirde 1 tane bile veteriner kuşlara bakmıyor. Hey yere götürdüm zavallını her bir veterinere. Hiç bir veteriner kuşlarla alakalı hiç bi şey anlamıyordu. Bütün doktorlar tüy dökümünde ola bilir merak etme dedi. Oysa zamanla zayıflayıb elden düşdü. Bir doktor toz verdi burnuna tökmek için. Keşke yapmasaysdım. Bir burnu tıkandı. Hayla sadece 1 burnuyla nefes alıyor. Malesef diyerini açamadık çok küçük ve çok dinamik,rahat durmuyor diye. Tam geç kaybedicem derken ablam bir doktor buldu. Zar zor götürdük. Allah razı olsun adam iyne yapdı iştahı açılsın diye. O iyneden sonra yemek yemeye başladı. Her gün doktora iyne için götürüyordum. Azerbaycan parasıyla tam 1000 manatdan çok harcadım. Tahmin bile edemezsiniz herkes yeni yıl tatil diye kutluyor, tatile köye yurtdışına gidiyordu. Bense veterinere. Bütün param taksiye, doktora, ilaca gidiyordu. Borc borc üstüne valla. Amma Allaha bin şükür hayata tutundu.
Dün yine hastalandı. Saat 5de kalkdı. Sırf cumartesi iş yok uyumak istiyordum diye oynatmadım onu. Bu aralar işde her kes tatilde diye 3 kişinin işini görüyorjm. O yüzden 2 haftadır sadece max 3 saat uyuya biliyorum. Tüylü oyuncağını koydum yanına sussun diye. Keşke yapmasaydım. Uyandığımda halsizdi. Yemiyor yem kusuyor kafasının safa solaarkaya yukarı haraket etdirib kusuyordu. Su bile içmiyordi. Yem yemek istediği zamanda öğürüyor geri kaytarıyordu. Tam bir an oyuncağın tüyünü kusduğunda dünyam başıma yıkıldı. Doktoruna telefon etdim Türkiyeye tatilegitmiş. Tanıdığı bütün doktorlarda tatilde. Diğer hiç bir doktor muhabbet kuşu küçük tedavisi zor ve bilmiyorlar diye kabul etmediler. Başqa diger doktorda su içsin başı aşağı masaj edin kaytarsın dedi. Tam bir gün boğazına su döküb kusması için zorladım. Halbuki ne saçma ve hata yapmışım. Bu gün internetden bir doktor buldum bu kuşlara bakan. Görsez adam bugün kasabasına tatile gidiyordu. Adama telefonda o kadar yalvardımki, yani o sözler nqsıl benden çıktı inanmadım. Halbuki her zaman öyle konuşan insanlara salak gibi bakardım. Ama yinede doktor insaflı çıktı tam bir buçuk saat beni bekledi. Allah razı olsun ondan. Telefonda biraletle çıkarırızdemişdi. Oysa bu baktığında mümkün diyil ileride dedi. Bu yüzden antibiotik ve iştah açmak içinde vitamin falan verdi. Boğazına her ikisinden biraz dökdü. O ana kqdar dışkısı hiç olmamışdı zavvallımın. Zaten kursağındada bütün yemi kuşmus sadece tüy kalmışdı. İlacdan sonra kakasını yapdı. Sonra biran yemeye başladı. Bu defa hiş öğürmeden yedi. Bir az zaman sonra kendine geldi. Dün hiç kknuşmayan yemek yemeyen uçmayansadece uyuyordu. Bu günse kafesden çıkmak için atdı. Yine aynanın karşısında konuşmaya başladı. İnşallah nazarım deymez daha iyi olmaya başladı. Yine Allah dua ediyorum. Belki sağalmamışdır diye. Bilmiyorum içimde hayla korku var.
Amma dün ve bu gün beni görseniz. İnsan bir kuş için bu kadar ağlarmı. Bu kadar kötü olurmu. Anlamıyorum yoksa benmi abartdım. Sanki canımdan can gidiyordu. Allah sanki elimi kolumu bağlamışdı. Göz yaşlarımı hiç tutamamışdım. Halbuki ben kendim ölümle yüzleşdiğimde, amelliyat olduğumda umramda bile olmamışdı. Biranda noldu anlamadım. Sanki hayatım elimden alınmışdı. Doktorun yanında takside bile kendimi tutamıyordum. Eve geldiğimde o yemek yediğinde kusmadan yemesini görünce nasıl sevinfim hiç kimse bilemez. Annem ablam hayla bana salak gibi bakıyor. Oysa nasıl kendime hakim olmadığımı bilmiyorum. Belki vicdanımmı beni rahat bırakmıyordu. Şimdi bolca yedi. Elimle bakdığımda kursağında baya yem olduğunu gördüm. Dinamikliyi geri geldi. Amma hayla yorgun zavallım. Uyuyor yine. İnşallah iyileşir ve daha kötüye gitmez yine.
2 gün önce kendime çok istediğim bir şeyi almaya kıymamışdım. Oysa 2 gün taksiye doktorda hiç umursamadım. Köpeğim hastalıncada böyle olmuşdum. Şunu anladım. Bazı insanlar Evcil hayvanlara değer o kadar veriyor ki bazen kendi hayatımızdan çok değerli oluyor. . Busadece evcil hayvanlarını çok seven anlar. Lütfen benim kuşum için dua edin iyleşsin. Çünki şu an tek bir duaya bile çokmihtiyacı var.
Allah hiç kimseye evcil hayvan kaybetme acısını vermesin İnşAllah
Birdaha başınız sağolsun

Merhaba. Öncelikle başın sağolsun. Nasıl acı bir şey olduğunu anlıyorum. Bu gün az kalsın bende aynı şeyle üzleşiyordum. Kendim Azerbaycanda, Bqkıda yaşıyorum. Benimkisi bir erkek muhabbet kuşu. Bir gün zoomarkete giderken görüb almışdım. Kafesin bir köşesinde duruyordu. Bütün kuşlar tarafından dışlanmışdı ve hasta,halsizdi. Sırf ölücek diye satıcı bile umursamıyordu. Çok ucuza aldım. Sadece kafes parası falan ödedim. Lakin bu zamana kadar inanın bir kuş almayı asla düşünmezdim. Eve getirdiyimde 1 ses bile çıkarmıyordu. 2ci gün televizyonun sesine ses vermiş ve kardeşim videonu bak ötüyür diye bana gönderdim. O sevincimi size anlatamam. Çok zayıf,hangi veterinere götürsem bu kuş cansız, sağlam diyil diyor. Görsez o kadar dinamik ki, ele almak mümkün diyil. Başka kuşlar gibi diyil. Bazen kuşmu yoksa aslanmı bilemiyorum. Zamanla benden çok annem sevdi. Şuan görseniz annem o kadar söz öyretdiki. Artık o kadar çok konuşuyor ki, valla susmuyor. Başqaları gibi robot gibi diyil insan gibi söylüyor sözleri. Bu gün tam 2ci defa ölümden döndü.
İlkinde ilk getirdiyim yılın yeni yıl bayramında hastalandı. Soğuk algınlığıydı. Qafasıyla qaqasının yanında tüyler tamamen dökülmüşdü. Yaşadığım şehirde 1 tane bile veteriner kuşlara bakmıyor. Hey yere götürdüm zavallını her bir veterinere. Hiç bir veteriner kuşlarla alakalı hiç bi şey anlamıyordu. Bütün doktorlar tüy dökümünde ola bilir merak etme dedi. Oysa zamanla zayıflayıb elden düşdü. Bir doktor toz verdi burnuna tökmek için. Keşke yapmasaysdım. Bir burnu tıkandı. Hayla sadece 1 burnuyla nefes alıyor. Malesef diyerini açamadık çok küçük ve çok dinamik,rahat durmuyor diye. Tam geç kaybedicem derken ablam bir doktor buldu. Zar zor götürdük. Allah razı olsun adam iyne yapdı iştahı açılsın diye. O iyneden sonra yemek yemeye başladı. Her gün doktora iyne için götürüyordum. Azerbaycan parasıyla tam 1000 manatdan çok harcadım. Tahmin bile edemezsiniz herkes yeni yıl tatil diye kutluyor, tatile köye yurtdışına gidiyordu. Bense veterinere. Bütün param taksiye, doktora, ilaca gidiyordu. Borc borc üstüne valla. Amma Allaha bin şükür hayata tutundu.
Dün yine hastalandı. Saat 5de kalkdı. Sırf cumartesi iş yok uyumak istiyordum diye oynatmadım onu. Bu aralar işde her kes tatilde diye 3 kişinin işini görüyorjm. O yüzden 2 haftadır sadece max 3 saat uyuya biliyorum. Tüylü oyuncağını koydum yanına sussun diye. Keşke yapmasaydım. Uyandığımda halsizdi. Yemiyor yem kusuyor kafasının safa solaarkaya yukarı haraket etdirib kusuyordu. Su bile içmiyordi. Yem yemek istediği zamanda öğürüyor geri kaytarıyordu. Tam bir an oyuncağın tüyünü kusduğunda dünyam başıma yıkıldı. Doktoruna telefon etdim Türkiyeye tatilegitmiş. Tanıdığı bütün doktorlarda tatilde. Diğer hiç bir doktor muhabbet kuşu küçük tedavisi zor ve bilmiyorlar diye kabul etmediler. Başqa diger doktorda su içsin başı aşağı masaj edin kaytarsın dedi. Tam bir gün boğazına su döküb kusması için zorladım. Halbuki ne saçma ve hata yapmışım. Bu gün internetden bir doktor buldum bu kuşlara bakan. Görsez adam bugün kasabasına tatile gidiyordu. Adama telefonda o kadar yalvardımki, yani o sözler nqsıl benden çıktı inanmadım. Halbuki her zaman öyle konuşan insanlara salak gibi bakardım. Ama yinede doktor insaflı çıktı tam bir buçuk saat beni bekledi. Allah razı olsun ondan. Telefonda biraletle çıkarırızdemişdi. Oysa bu baktığında mümkün diyil ileride dedi. Bu yüzden antibiotik ve iştah açmak içinde vitamin falan verdi. Boğazına her ikisinden biraz dökdü. O ana kqdar dışkısı hiç olmamışdı zavvallımın. Zaten kursağındada bütün yemi kuşmus sadece tüy kalmışdı. İlacdan sonra kakasını yapdı. Sonra biran yemeye başladı. Bu defa hiş öğürmeden yedi. Bir az zaman sonra kendine geldi. Dün hiç kknuşmayan yemek yemeyen uçmayansadece uyuyordu. Bu günse kafesden çıkmak için atdı. Yine aynanın karşısında konuşmaya başladı. İnşallah nazarım deymez daha iyi olmaya başladı. Yine Allah dua ediyorum. Belki sağalmamışdır diye. Bilmiyorum içimde hayla korku var.
Amma dün ve bu gün beni görseniz. İnsan bir kuş için bu kadar ağlarmı. Bu kadar kötü olurmu. Anlamıyorum yoksa benmi abartdım. Sanki canımdan can gidiyordu. Allah sanki elimi kolumu bağlamışdı. Göz yaşlarımı hiç tutamamışdım. Halbuki ben kendim ölümle yüzleşdiğimde, amelliyat olduğumda umramda bile olmamışdı. Biranda noldu anlamadım. Sanki hayatım elimden alınmışdı. Doktorun yanında takside bile kendimi tutamıyordum. Eve geldiğimde o yemek yediğinde kusmadan yemesini görünce nasıl sevinfim hiç kimse bilemez. Annem ablam hayla bana salak gibi bakıyor. Oysa nasıl kendime hakim olmadığımı bilmiyorum. Belki vicdanımmı beni rahat bırakmıyordu. Şimdi bolca yedi. Elimle bakdığımda kursağında baya yem olduğunu gördüm. Dinamikliyi geri geldi. Amma hayla yorgun zavallım. Uyuyor yine. İnşallah iyileşir ve daha kötüye gitmez yine.
2 gün önce kendime çok istediğim bir şeyi almaya kıymamışdım. Oysa 2 gün taksiye doktorda hiç umursamadım. Köpeğim hastalıncada böyle olmuşdum. Şunu anladım. Bazı insanlar Evcil hayvanlara değer o kadar veriyor ki bazen kendi hayatımızdan çok değerli oluyor. . Busadece evcil hayvanlarını çok seven anlar. Lütfen benim kuşum için dua edin iyleşsin. Çünki şu an tek bir duaya bile çokmihtiyacı var.
Allah hiç kimseye evcil hayvan kaybetme acısını vermesin İnşAllah
Birdaha başınız sağolsun
Teşekkür ederim vakit ayırıp siz de yazdığınız için. Allah maddi,manevi yardımcınız olsun, Kuşunuza şifa versin inşallah. Bir canlının bir şekilde hayatını kaybetmesinde payınızın olduğu düşüncesi çok büyük bir yük Allah size de bir başkasına da yaşatmasın. Kuşunuz ile ilgili daha önce buradaki bilgi arkadaşlardan öneri tavsiye almadıysanız onlardan tavsiye alabilirsiniz. Çünkü buradaki çoğu insan normal bir veterinerden kuşlar hakkında daha bilgili. Tekrar teşekkür ederim acil şifalar dilerim🙏🏻🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊kayıplarınız için başsağlığı diliyorum ve tekrarı yaşanmamasını temenni ediyorum 👍Veterinerlerin branşları var egzotik bakanlar kanatlıdan anlarlar bu yüzden öncesinde sorarak götürmek gerekir. Olmuş ve ölmüş e çare yok hepsi bize tecrübe oluyor bu yüzden size tavsiyem yeni bir can sahiplenmenizdir🙏 sağlıklı günler dilerim😊

Arkadaşlar öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊kayıplarınız için başsağlığı diliyorum ve tekrarı yaşanmamasını temenni ediyorum 👍Veterinerlerin branşları var egzotik bakanlar kanatlıdan anlarlar bu yüzden öncesinde sorarak götürmek gerekir. Olmuş ve ölmüş e çare yok hepsi bize tecrübe oluyor bu yüzden size tavsiyem yeni bir can sahiplenmenizdir🙏 sağlıklı günler dilerim😊
teşekkür ederiz 🙏🏻🙏🏻

Üst Alt