• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Gervit-W Vitamin Dışkının Rengini Değiştirir mi?

getherenowhere

Müdavim
selamlar, kuşlarıma bugün gervit vitamin verdim. kuşumun birinin dışkısı hafif sarımtırak oldu. gervitle alakası var mıdır? şu an fotoğraf atamam telefonum yanımda değil ama genel olarak gervit sarı olduğu için dışkıda sarılık yapar mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Vitaminden sonra dışkı değişikliği olabiliyor ama temiz peçete üzerine yapmış olduğu birkaç dışkı ve kuşun videosunu görelim ona göre yorum yapalım 👍 Daha önceki konulardaki kuşunuzu veteriner e götürdünüz mü? Onu merak ettim aynı kuştan mı bahsediyorsunuz?

getherenowhere

Müdavim
Vitaminden sonra dışkı değişikliği olabiliyor ama temiz peçete üzerine yapmış olduğu birkaç dışkı ve kuşun videosunu görelim ona göre yorum yapalım 👍 Daha önceki konulardaki kuşunuzu veteriner e götürdünüz mü? Onu merak ettim aynı kuştan mı bahsediyorsunuz?
evet aynı kuştan bahsediyorum. kuşum hemen hemen tamamen iyileşti, yemeğini de yiyor, suyunu da içiyor, arkadaşıyla oynuyor arada, dışkısı yeşil ve kıvamlı. neden böyle oldu bilmiyorum ama çok peçete yiyordu. ızgarayı peçetenin üzerine koymak aklıma gelmemişti. araya dışkı da karışıyordu haliyle. ne kadar peçeteyi çeksem de bir yolunu bulup yiyordu. bir buçuk haftadır ızgara yukarıda. yiyemiyor peçete. daha iyi durumda şu an. probiyotik ve vitamin veriyorum haftada bir kere. yakında virkon s alıp tamamen dezenfekte edeceğim her şeyi. tek problem kuşum vahşileşti. normalde elime hemen gelirdi, yanımdan ayrılmazdı vs. şimdi en azından bana karşı yabani, daha sessiz durumda bilemiyorum. sorduğunuz ve cevabınız için teşekkürler, telefona geçtiğimde yanıt vereceğim fotoğrafla

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
evet aynı kuştan bahsediyorum. kuşum hemen hemen tamamen iyileşti, yemeğini de yiyor, suyunu da içiyor, arkadaşıyla oynuyor arada, dışkısı yeşil ve kıvamlı. neden böyle oldu bilmiyorum ama çok peçete yiyordu. ızgarayı peçetenin üzerine koymak aklıma gelmemişti. araya dışkı da karışıyordu haliyle. ne kadar peçeteyi çeksem de bir yolunu bulup yiyordu. bir buçuk haftadır ızgara yukarıda. yiyemiyor peçete. daha iyi durumda şu an. probiyotik ve vitamin veriyorum haftada bir kere. yakında virkon s alıp tamamen dezenfekte edeceğim her şeyi. tek problem kuşum vahşileşti. normalde elime hemen gelirdi, yanımdan ayrılmazdı vs. şimdi en azından bana karşı yabani, daha sessiz durumda bilemiyorum. sorduğunuz ve cevabınız için teşekkürler, telefona geçtiğimde yanıt vereceğim fotoğrafla
Tamam kuşun videosunu ve dediğim şekilde dışkı görelim öyle yorum yapalım 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

getherenowhere

Müdavim
Dışkılar bozuk ve kuşun göğüste yağlanma var gagada kararma bu yüzden karaciğer yağlanma olduğunu düşünüyorum 👍 eğer fazla su tüketiyorsa böbrekler de zedelenmiştir bunlar sadece gözle analizim yani emin olmak için röntgen şart. Kuşun yeminde fazla yağlı tohum var diyet yem hazırlanabilir
abi kuşumun son hali bu. tüy dökümünde. birkaç kere öğürüyor boş olarak. halsiz. çok fazla su içmiyor. ne yapabilirim tohum için? diyet olarak ne önerirsiniz? bu akşam sizden alım yapacağım hangi yemi alsam diyet yem gönderebilirsiniz?

IMG20240206135737.jpg

Üst Alt