• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

gerçekten acil uzun yazacağım lütfen yardım

furkan er

Aktif Üye
Merhaba herkese iyi akşamlar dilerim buraya sürekli soru soruyorum çok teşekkürler herkes çok yardımcı oluyor ama şimdiki sorum biraz acil ve önemli Benim kuşum 3 aylıkken geldi bana tahlilsiz oğlum ilk önce ayağını incitti o geçti biraz hasta oldu dışkısı poposuna yapışıyordu sonra o da geçti şimdi tüy dökme dönemine girdi fakat gerçekten çok halsiz mutsuz gözüküyor bende tüy dönemindendir diye düşünüp çok üstüne düşünmedim ama yinede aldığım üretimhaneciye sordum bir anda bana dış parazit olabilir ölümcül falan dedi haliyle çok korktum ne olduğunu nereden anlayacağım genelde hep tünekte duruyor hareketsiz ama kuş sesi açarsam çok hareketleniyor yani hasta olsa onlara da çok enerjik olmazdı diye düşünüyorum lütfen uzun detaylı açıklama yapabilirseniz çok mutlu olurum ne olabilir ciddi mi durumu sizce parazit olabilir mi? ya da beni mi sevmiyor mutlu değil? tüy döneminden olabilir mi? detaylar (çok kaşınması yok arada silkelenip tüylerini düzeltiyor günde 3 defa civarı. yemek yemesi iyi gibi iştahsız değil dışkısı biraz siyah ama dışkıda beyaz kısımda var) lütfen bütün sorularıma cevap verin çok endişeliyim onun için elimden geleni yapıyprum ama üst üste hep bir şey oldu artık çok yoruldum şimdiden çok teşekkür ederim (düzenli her gün kafes temizliği yapıyorum) çok nadir dışkı yediğini gördüm ama önlem alıyorum me zaman görsem

Seyda112

Paylaşımcı
Parazit olsa uyuz gibi sürekli kaşınır diye düşünüyorum. Kafesine gece ince beyaz bir bez örtün(4 bir tarafina değil) sabah bakın bakalım bit tarzı ufak parazit yapışmış mi

furkan er

Aktif Üye
Parazit olsa uyuz gibi sürekli kaşınır diye düşünüyorum. Kafesine gece ince beyaz bir bez örtün(4 bir tarafina değil) sabah bakın bakalım bit tarzı ufak parazit yapışmış mi
zaten kafes altı ızgarasının altında peçete koyuyorum orda görünür müydü? tüy değişiminden dolayı bu kadar fazla halsizlik normal mi acaba

cimennnn

Tutkulu
zaten kafes altı ızgarasının altında peçete koyuyorum orda görünür müydü? tüy değişiminden dolayı bu kadar fazla halsizlik normal mi acaba
Dış parazit benim bildiğim kadarıyla tuneklerde vs bile görülüyo yani parazit olsa bence anlardınız veya görürdünüz. İç parazit demiş olabilir belki onun için de dışkı resmi olması gerekiyo koyarsanız yardımcı olurlar. Tüy döneminde halsiz olabiliyorlar

furkan er

Aktif Üye
Dış parazit benim bildiğim kadarıyla tuneklerde vs bile görülüyo yani parazit olsa bence anlardınız veya görürdünüz. İç parazit demiş olabilir belki onun için de dışkı resmi olması gerekiyo koyarsanız yardımcı olurlar. Tüy döneminde halsiz olabiliyorlar
şuanda uyuyor ışığı açıp uyandırmak istemem yarın paylaşsam yardımcı olabilir misiniz? çok teşekkür ederim gerçekten çok endişeliyim İnşallah kuşum çok sağlıklı olur hep

cimennnn

Tutkulu
Yardımcı olabileceğim birsey olursa elimden geldiğince olurum yarın paylaşın ben olamasam da olabilecekleri etiketleriz görmelerini sağlarız. İnşallah hepsinin tüyleri kadar sağlıklı ömürleri olur inşallah.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İç ve dış parazit yaptırabilirsin mesela vilmectin temin edebilirsiniz 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
sizce parazit var mı kesin olmadan tedavi etmeye calismak doğru mudur veterinere götürmek istiyorum ama bu soğukta cikarirsam donar hasta olur diye goturmuyorum ama derseniz ki ciddi olabilir götüreceğim
İç ve dış parazit yaptırmakta bir sorun yok ki yani senede iki defa da olsa yapılarsa süper olur 👍 kanatlı uzmanına götürün onlar yapıyor zaten

furkan er

Aktif Üye
sizce parazit var mı kesin olmadan tedavi etmeye calismak doğru mudur veterinere götürmek istiyorum ama bu soğukta cikarirsam donar hasta olur diye goturmuyorum ama derseniz ki ciddi olabilir götüreceğim
Yardımcı olabileceğim birsey olursa elimden geldiğince olurum yarın paylaşın ben olamasam da olabilecekleri etiketleriz görmelerini sağlarız. İnşallah hepsinin tüyleri kadar sağlıklı ömürleri olur inşallah.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sadece dışkı fotoğrafı ile bir yere varamayız genel durumu da etken ne gibi sorunları var kusma nefes alırken ses çıkarıyor mu mesela. Kursak bölümünde şişlik varmı

furkan er

Aktif Üye
Sadece dışkı fotoğrafı ile bir yere varamayız genel durumu da etken ne gibi sorunları var kusma nefes alırken ses çıkarıyor mu mesela. Kursak bölümünde şişlik varmı
cok hareketli değil durgun arada sırada tünekleri dolaşıyor o kadar ama başka kuş sesi duyduğunda enerjisi yerine geliyor iştahı gayet iyi nefes alırken ses cikarmiyor arada sırada hapşırıyor tek sorunu durgunluk sanırım ama üretimci bi anda bana parazit olabilir ölebilir diyince sizin gibi bilgili insanlara sormak istedim yoksa ben hiç anlamam hastalıklardan dışkısı sağlıklı gözüküyor mı kendisinide atabilirim duruşunu falan yardımcı olur mu anlamada

furkan er

Aktif Üye
kusma olmadı hiç ama kusar gibi 3-4 kere hareket yaptığını gördüm esniyor gibiydi ama krndini kusturmaya calisir gibi bi halide vardı