• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Genellikle uyuyor ve kafese girmek istiyor

Sbk

Aktif Üye
Hastalık Belirti Tarihi
24 Mar 2022
Kullanılan İlaç
Yok
Merhaba sultan papağanımı 3 gün önce aldım aldığında stresten dolayı biraz ishal olmuştu ama geçti. ama bugün çıkarttıkça kafese girmek istedi ve genellikle uyuyor kafasını arkaya çevirip . Şırıngayla beslemem gerektiğini söylediler ama beslerken çırpındığı için biraz zorlanıyorum ayrıca yem de kırıyor mamayla beslemeye devam etmeli miyim papağanımın 3 4 aylık olduğunu söylediler şimdiden teşekkür ederim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eğer kendisi az yiyorsa kursağı boşsa elle beslemeniz gerekir. Ve 3 gün kafesten çıkarmak için çok erken bir süre 😔

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Feyza hanımın dediğine kesinlikle katılıyorum 1hafta 10 gün sonra salarsiniz. Çünkü 3 günlük kuş size alisamayacagi için birde bulunduğu ortam ona yabancı geleceği için elinizde asla durmaz çırpınır kaçar korkuyla ve yön bilemediği için cam kapı gibi yerlere çarpıp kendine zarar verebilir can havliyle. Öncelikle hem kafesini benimsemesi lazım hemde bulunduğu ortamı. Size alismadan dışarı salmayin kuşunuzu, sabah akşam kursak kontrolü yapın boş ise elinize alın kursagi doldurun

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Stresten dolayı yapıyor olabilir biraz zaman tanıyın ve bulunduğu ortam çok soğuk olmasın

Sbk

Aktif Üye
Bulunduğu ortamı sıcak tutmaya özen gösteriyorum ama evde bir süre bulunmadığım zaman eve geldiğimde beni görünce kafesten çıkmak için ötüyor ve direkt kapısına geliyor açınca da direkt elime ya da üstüme konuyor bana alıştığını düşünmüştüm genel anlamda benden korkarak kaçmıyor elimde göğsümde geziniyor elimi uzattığımda ilk başta ısırmaya çalışıp sonra hemen elime çıkıyor kaçmıyor .

Üst Alt