Merhaba daha önce muhabbet kuşlarıma diş iç dış parazit uygulaması yaptırmadım.
Daha önce erkek muhabbet kuşu değişen dışkı başlıklı konudaki muhabbet kuşumu veterinere götürdüm triflucan başladik iç parazit uygulaması yapıldı.
Veterinere Öbür kuşlarım için sorduğumda şuan gerek yok denildi.
Zeytini yeşil ise daha önce forumda da bu konu hakkında konu açmişligim oldu.karaciğer yağlanması sebebi ile ana kanat düşmesi için çoğu kez veterinere götürdüm ne yaptıysam tam bir çare olmadı bu bir döngü şeklinde herzaman.bugün gene tekrarladı bu durum.bu durumu düzeltemeyecegim kanısındayım
Evet bu kusumunda yaklaşık bir senedir dışkısı uzun ince sulu fakat herhangi bir şekilde hastalık belirtisi yok (akrobatik şenşakrak)kafeste tek yaşıyor .
Sadece birkaç gündür suyu fazla tüketiyor.onu da bir kere vet hekime patel ayak şikayeti ile götürdüm en sağlıklı duruş ve yapıya sahip olan o dedi.(En çok da onun için iç parazit yapılmalıdır merak ediyorum.)
Bu patel ayak sıkıntısı içinde birkaç takviye verildi onları kullandım.(Dışkı durumu bu takviyelerden öncede uzun ince sulu idi) şuan düzelme olduğu için kullanmiyoruz.
Bu dışkılar ise üstteki muhabbet kuşlarıma ait:
Şuan bu dışkılarda üste belirttiğim sebepler için parazit uygulaması gereklimidir.
Veya iç parazit uygulaması her daim düzenli olarak yapılması gereken birşey midir?
Düşüncelerinizi bekliyorum.