• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmeyen tekrar eden hareketler

metaias

Yeni Üye
Merhabalar öncelikle bundan yaklaşık bir ay önce kuşumun yaptığı ağız açıp kapatma hareketi sebebiyle yine buraya yazmiştım zeloit tozu ve ense damlası zimec önermiştiniz onları aldım aynı zamanda bir veterinere goturmustum ve hicbir test yapmadan kursak mantarı diye mikostatin vermişti. Bu sürec icerisinde 10 gün zeloit ve 2 doz 10 gün arayla ense damlasini uyguladim durum biraz duzelmisti fakat 1 hafta once yine tekrarladi maalesef. Şimdiki hareketler ise şu sekilde bu hareketleri düzenli bir sekilde şu sirayla yapiyor; önce kafesin sanki tavanina uzaniyormus gibi yukari uzanip boğuk boğazdan bir ses çikariyor sonra ayağıyla ağzını kaşıyor tüneğe eğilip ağız acip kapatma hareketi yapiyor, bunun haricinde de surekli olarak aşagi yemlige inip 1 adet yem alıp sanki ağzinda sanki gevis getiriyomus gibi yemi alip tunege egilip agiz acip kapatma hareketini yapiyor kafesin icerisindeyjen neredeyse hic durmadan bu hareketleri yapiyor suan. Ve ense damlası yapılmiş olmasina ragmen bu hareketi yapmaya baslamasiyla birlikte cok ve agresif bir sekilde kasiniyor da, ayrica neredeyse her yem yemesinden sonra da kum yiyor. Kuşun suanlik tek problemi bu hareketi devamli yapmasi ve duzgunce yemini yiyememesi baska herhangi bir sorunu yok ucuyor konusuyor. Disaridayken de bu harekti yapmiyor ozellikle bunun icin kafese girip 1 dakika sirayla bu hareketleri tekrarlayip geri disari cikiyor.Yani bunu sanki bir ihtiyacmis gibi sadece kafese bunu yapmak icin girip cikiyor. Kafasteki her seyi dezenfekte ettim degistirebilecegim seyleri degistirdim topundandir belki diye topu kafesin disina aldim ama yok bir sey degismedi. Normalde gecen sefer kursak mantarindan supheleniyordum ama hayvanda ne kusma var ne ogurme hareketi var ne de agizda koku var bu sebeple acaba trikomonas mi diye dusundum.Siz ne düşünuyornusuz yardimci olursaniz cok sevinirim. Bir veteriner bulmuştum gecmez ise oraya da bir goturecektim ama hem biraz uzak kaliyor hem de evde de bir baska hastamiz olmasi sebebi ile goturemedim maalesef😔
Dışkı resmi ve videolari ekledim. Ayrica şuan 45 gram ağırliğı ama niyeyse benim gozume kilolu bir kuşun aksine sanki zayifmiş gibi geliyor.

Watch unnamed | Streamable yemi de bu sekilde secerek yiyor ve hemen kum yemeye gidiyor.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ağız kenarında, için de yada dilinde beyazlık yada pamukçuk gibi bir şey var mı uygun bir ara dikkatlice kontrol edermisiniz. @Demet bükay

Üst Alt