• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmeyen Kuru Dışkı

muhabbet2000

Aktif Üye
Çok sık konu açmaya başladım kusura bakmayın ihtiyacım olmasa açmazdım.

Sorun şu: Tamamen sağlıklı ve hareketli görünen muhabbet kuşum kendisini aldığımdan beri -1 ay oldu- %90 oranda kuru dışkı yapıyor, nadiren %10 oranda normal dışkı yaptığı oluyor. 5 gün suyuna entrobac kullandım, hiçbir şey değişmedi, Çok su içtiğini görmüyorum, ona bağlamak istiyorum ama emin değilim. Yeşillik denedim yiyemiyor/kopartamıyor. Gün içinde bol bol uçuyor, hareketli.
Dün ishal olan diğer kuşumla beraber veterinere götürdüm, ishal olanı muayene ettirdim bunun sorununu söylemeyi unuttum 🫢
Sizce kendi haline bırakmalı mıyım? Yoksa yapabileceğim bir şey var mı?

Diğer kuş hasta, bir önceki konuyu onunla ilgili açmıştım, o kuş iyiye gidiyor gibi,

Ekli dosyalar

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Dışkılar normal duruyor aslında, siyahlık kameranızdan kaynaklı mı?

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Yok hocam %90 oranda siyah yapıyor. Dokunduğunuzda kupkuru çıtır çıtır bir yapısı var. %10 oranda bazen normal yapıyor.
Dışkılar kuruyunca siyaha yakın renk alır, yaptığı gibi güncel haliyle de paylaşırsınız o şekilde de bir görelim. Bu kuşunuzun başka problemi de yok demişsiniz, zeolit tozu kullanıyor muydunuz? Dışkıda koku var mı?

muhabbet2000

Aktif Üye
Dışkılar kuruyunca siyaha yakın renk alır, yaptığı gibi güncel haliyle de paylaşırsınız o şekilde de bir görelim. Bu kuşunuzun başka problemi de yok demişsiniz, zeolit tozu kullanıyor muydunuz? Dışkıda koku var mı?
Zeolit tozu kullanmıyorum. Dışkıda koku yok.

muhabbet2000

Aktif Üye
Dışkı yapar yapmaz çektim buyrun hocam. Kuru değil ve koyu yeşil bu seferki.

Dışkısı genelde kıtır kıtır, kuru ve yapışkan

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkılar problemli durmuyor. Videosunu da atabilir misiniz. Genel hâlini de görelim. Zaten dışkılar katı, kıvamlı olmalı ve dışkı suyu yada lekelenme bırakmamalı. Yani ilk attığınız dışkılar sorunlu değil. Kabızlık oluyorsa bir miktar kara lahana yaprağı verin. Genel halinde yeme içmesinde keyfinde neşesinde sorun yoksa korkulacak bir durum yoktur. Ama yine videosunu görelim.

muhabbet2000

Aktif Üye
Dışkılar problemli durmuyor. Videosunu da atabilir misiniz. Genel hâlini de görelim. Zaten dışkılar katı, kıvamlı olmalı ve dışkı suyu yada lekelenme bırakmamalı. Yani ilk attığınız dışkılar sorunlu değil. Kabızlık oluyorsa bir miktar kara lahana yaprağı verin. Genel halinde yeme içmesinde keyfinde neşesinde sorun yoksa korkulacak bir durum yoktur. Ama yine videosunu görelim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Videosuda videoda ki gösterdiğiniz dışkılar problemli değil. Sağlıklı duruyor. İştah azalma kabarıklık durgunluk gibi durumlar olursa konunuzu güncelleyin. Endişe edeceğiniz bir durum görmüyorum.

Üst Alt