• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmeyen ishal

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tugbaa3

Yeni Üye
Kuşumun ishali 1 aya yakındır geçmiyor veteriner ateşlenip bağırsak enflasyonu var dedi vil floks verdi ekstra vitamin ve probiyotik de kullanmamı söyledi antibiyotik kullanırken probiyotik vermeli miyim?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotik verilirken probiyotik verilmez, siz sadece antibiyotik verin antibiyotik kullanımı bittikten sonra probiyotik verirsiniz 🙏

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotik kullanılırken probiyotik verilebilir. Bazen antibiyotikler dışkıda yem ishal vs bağırsak florasını sarsabiliyor. Bunu dengelemek için probiyotik kullanılır. Antibiyotik bitimi üç gün probiyotik devam edilip sonra kesilir. Bende kullanmıştım. Hekiminiz kullanın dediyse kullanın. Ayrıca çift konu açmışsınız lütfen tek konu üzerinden devam edin.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotik kullanılırken probiyotik verilebilir. Bazen antibiyotikler dışkıda yem ishal vs bağırsak florasını sarsabiliyor. Bunu dengelemek için probiyotik kullanılır. Antibiyotik bitimi üç gün probiyotik devam edilip sonra kesilir. Bende kullanmıştım. Hekiminiz kullanın dediyse kullanın. Ayrıca çift konu açmışsınız lütfen tek konu üzerinden devam edin.
Enroflaksosinle verilmez abla verilse de bir işe yaramaz zaten boşuna yükleme yapmış olursun sadece, enroflaksosinle bakteri veriyorsun probiyotikle de bakteri veriyorsun bağırsak probleminde sorunu çözemez 🙏

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Enroflaksosinle verilmez abla verilse de bir işe yaramaz zaten boşuna yükleme yapmış olursun sadece, enroflaksosinle bakteri veriyorsun probiyotikle de bakteri veriyorsun bağırsak probleminde sorunu çözemez 🙏
Enroflaksosin etken maddeli antibiyotik kullanmıştım. Sonrası dışkıda yem olmaya başladı ve antibiyotik ile birlikte probiyotik desteği sağladık sorun çözüldü. 👍🏻 tecrübe ile sabit.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Enroflaksosin etken maddeli antibiyotik kullanmıştım. Sonrası dışkıda yem olmaya başladı ve antibiyotik ile birlikte probiyotik desteği sağladık sorun çözüldü. 👍🏻 tecrübe ile sabit.
Peki abla sen bilirsin benimki de tecrübe ve eğitimle sabit. Seninki yararlı bakteri azalması. İshal tedavisi görüyor, ikisi ayrı şeyler. Antibiyotiğin etkisi azalır.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Peki abla sen bilirsin benimki de tecrübe ve eğitimle sabit. Seninki yararlı bakteri azalması. İshal tedavisi görüyor, ikisi ayrı şeyler. Antibiyotiğin etkisi azalır.
Antibiyotiğin emilimini azaltan gaga taşı grit kum mineral blok vs. Antibiyotik kullanılırken bunlar kafesten çıkarılır. Ama antibiyotik kullanılırken probiyotik verilemez diye bir kural yok. Aksine antibiyotiğin hasarlarını yan etkilerini azaltır. Florayi dengeler. Artık konu sahibi nasıl uygun bulursa o şekilde uygular.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Peki abla bir şey demeyeceğim aynen. Antibiyotik bakteridir, probiyotik de ama sen bilirsin daha da uzatmak istemiyorum.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşumun ishali 1 aya yakındır geçmiyor veteriner ateşlenip bağırsak enflasyonu var dedi vil floks verdi ekstra vitamin ve probiyotik de kullanmamı söyledi antibiyotik kullanırken probiyotik vermeli miyim?
Kafanız karışmaması ve kuşunuz için eğer probiyotik kullanacaksanız da antibiyotik alımından en az 1-2 saat sonra probiyotik kullanın 🙏

Tugbaa3

Yeni Üye
Hemen dönüş alabilmek için 2 konu açtım yem olarak ne verebilirim peki sade ak darı veriyorum ek takviye vermeli miyim veteriner ilacı bugün suyuna 1 damla damlat bir iki gün sonra tekrar damlat dedi probiyotik vitamin de verebilirsin dedi çok fazla ilaç yüklemiş olur muyum acaba

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hemen dönüş alabilmek için 2 konu açtım yem olarak ne verebilirim peki sade ak darı veriyorum ek takviye vermeli miyim veteriner ilacı bugün suyuna 1 damla damlat bir iki gün sonra tekrar damlat dedi probiyotik vitamin de verebilirsin dedi çok fazla ilaç yüklemiş olur muyum acaba
Sade akdarı yeterli olmaz. Diğer konunuzda yazılmış detaylı. Probiyotik ve multivitamin ilaç değil takviyedir. O yüzden çok fazla ilaç yüklemesi yapılmıyor. Aynı suluğa üçünü birden koymayın. Multivitamin i tedavi sonrası birkaç gün sonra verebilirsiniz. Konuyu kilitliyorum. Diğer konunuzdan devam edin.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt