• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmeyen ishal durumu

1muhabbet1

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal
Değerli arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım.
Takribi 1, 1 buçuk aydır dişi muhabbet kuşumda sulu ishal durumu var. Ara sıra pis kokuluda olmakta. Kuştan anlayan veteriner yok en son "kontil" denildi onuda yaptım ama nafile. Bu süreçte gerwit bt amin forte entrobac çeşitli petshop vitaminleri de kullanıldı. En son aldığım tavsiye flagyl şurup ama reçetesiz temin edemedim sağlık ocağı çocuk olmaz ise yazamam dedi. Onu tedarik edemedim. Patates ve muza kadar denedik sonuç alamadık. Kimisi kursak mantarı kimisi bağırsak paraziti diyor. Kuşun iştahında neşesinde problem yok. Görüşlerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

Grpet

Müdavim
Üretici
ağır derecede ic parazit bana görede kontil iş görmediyse daha iyi bir ürün kullanın tavsiyem wormac yada worm ex gibi bir ürün deneyin ama varsa veterinere gösterin yok demissiniz

1muhabbet1

Yeni Üye
ağır derecede ic parazit bana görede kontil iş görmediyse daha iyi bir ürün kullanın tavsiyem wormac yada worm ex gibi bir ürün deneyin ama varsa veterinere gösterin yok demissiniz
Veterinerler çok anlamıyor tavsiye üzerine son olarak kontil denedik ama nafile. Bahsettiğiniz ürünü nereden alabilirim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Değerli arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım.
Takribi 1, 1 buçuk aydır dişi muhabbet kuşumda sulu ishal durumu var. Ara sıra pis kokuluda olmakta. Kuştan anlayan veteriner yok en son "kontil" denildi onuda yaptım ama nafile. Bu süreçte gerwit bt amin forte entrobac çeşitli petshop vitaminleri de kullanıldı. En son aldığım tavsiye flagyl şurup ama reçetesiz temin edemedim sağlık ocağı çocuk olmaz ise yazamam dedi. Onu tedarik edemedim. Patates ve muza kadar denedik sonuç alamadık. Kimisi kursak mantarı kimisi bağırsak paraziti diyor. Kuşun iştahında neşesinde problem yok. Görüşlerinizi bekliyorum teşekkür ederim.
Merhaba, dışkıda en az iki çeşit hastalık görüyorum. 1-iç parazit, 2- e coli ya da koksidiyoz başlangıcı. Net anlayabilmemiz için öncelikle 3 gün boyunca entrobac kullanalım. Entrobacın bozulmamış olduğundan emin olun. Yarım suluğa, mercimek tanesi kadar koyarak, günlük hazırlayalım. Su şişe suyu olsun, arıtma-çeşme değil. 4.gün akta beyaz kağıt açalım ve sade su içmişken akşam birikmiş dışkıları paylaşınız. Ona göre sorunu tespit ederek ne yapacağımıza karar vereceğiz. Ayrıca 4.gün kuşun durumunu gösteren video da ekleyelim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkıda bende hastalık gördüm ecoli dışkısina benzettim lakin kuşun ben tünekte videosunu görebilirmiyim 👍nerede ikamet ediyorsunuz