• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gece kuşların üstünü örtmek

cicikuş çitto

Aktif Üye
Gece soğuk olduğundan kafese sıcak su torbası koyup kafesin üstünü örtüyorum, kuşların nefes alabilmesi için bukadar açıklık yeter mi yoksa biraz daha açıklık bırakmalımıyım

Ekli dosyalar

auaz

Yeni Üye
yani tabiki açın gerçekten çok çok aşırı soğuk olmuyorsa bu şekilde yapmayın kuşlar için kafesler bile yeterince klostrofobik bir alan böyle kapatarak daha bunaltırsınkz birde sıcak su torbası koymuşsunuz sıcaktan gider hayvanlar valla bence soğuksa oda, ki soğukta bırakmayın sıcak bir ortama alın çünkü ölürler genede için rahat etmezse sadece üstüne koyabilirsiniz bezi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Odanın sıcaklığı kaç derece

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Gece soğuk olduğundan kafese sıcak su torbası koyup kafesin üstünü örtüyorum, kuşların nefes alabilmesi için bukadar açıklık yeter mi yoksa biraz daha açıklık bırakmalımıyım
Merhaba 😊
Evim şuan 25 derece kuşlarımın üzeri örtük
Pike ile 3 kafesimde örtük,
Kolostrofobi olmazlar😊
Kuşlar hava kararınca uyuyor, gün aydınlanınca uyanıyor
Kışın yaklaşık 10 saat
Yazın ise 8 saat
Evlerimizde malesef biz uyuyana kadar uyanıklar😔
Uyku düzeni bozulan can dostlarımız ertesi gün huzursuz ve gün içinde (bizler şekerleme diyoruz) uyumaya çalışıyorlar
Stres, bağışıklık düşüklüğü, huzursuzluk ve sinir sistemi gerginliği oluyor

Bunu için akşamları erken uyutun lütfen, ben örtme, etrafını kapatma taraftarıyım
Işıksız ortamda (karanlıkta) çok rahat uyurlar😊🤲
Sabaha karşı soğuk oluyor, aniden elektrik kesilip kombiler durabilir buda peteklerin soğumasın sebep olur
Ben üşürsem örtünürüm ama onlar üşür😔🤲
Tedbirli olmak her zaman iyidir😊🤲
Sabah açarsınız endişe etmeyin alışıklarsa sorun olmaz😊🥰🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sıcak su torbasını içinden çıkarın duvar tarafına yerleştirin, dış taraftan, havayı kurutur birtek o olmamış😊

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende kendi fikrimi söyleyim. Bu kadar kafesin kapatılmasına tasvip etmiyorum. Bana fenalık geldi bu kafesi görünce sıkıntı bastı. Onların üstündeki tüyleri kürkleri gibidir. Tüyleri onları soğuğa ve sıcağa karşı korurlar. Allah onları o şekilde yaratmış. Benim bu zamana kadar kafesi örtme gibi bir alışkanlığım olmadı. Evinizin soğuk olduğunu düşünüyorsanız illa bir şey örtecekseniz üstten tülbent gibi bir şeyle de kapatabilirsiniz. Onları etkileyen ani hava değişimidir. Ve hava akımına maruz kalmalarıdır.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bende kendi fikrimi söyleyim. Bu kadar kafesin kapatılmasına tasvip etmiyorum. Bana fenalık geldi bu kafesi görünce sıkıntı bastı. Onların üstündeki tüyleri kürkleri gibidir. Tüyleri onları soğuğa ve sıcağa karşı korurlar. Allah onları o şekilde yaratmış. Benim bu zamana kadar kafesi örtme gibi bir alışkanlığım olmadı. Evinizin soğuk olduğunu düşünüyorsanız illa bir şey örtecekseniz üstten tülbent gibi bir şeyle de kapatabilirsiniz. Onları etkileyen ani hava değişimidir. Ve hava akımına maruz kalmalarıdır.
Ablacım merhaba, fikrin benim için çok kıymetli 🥰
Haklısın tüyleri korumalı dışarda - 10 da kalanlar var😔🤲doğaları neye alışıksa öyle giderler🥰
Sen bebekten örtmedin alıştı, ben bebekten örttüm sürekli örtmezsem kabarıyor😔
Çok rahatım şuan uyuyorlar hepsi😊😊😊
Hele tüysüzümü örtmezsem ayaklar buz oluyor
Tüyü yok ki üşümesin annesinin kuzusu🥰

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Benimde Battaniyelerim Var Yavrularima Özel. Bende Gece Kalkitigimda Hep Bakarım Odamın Işısina Göre Üsumesinler Diye. Bende Bebekliklerinden Beri Hep Sıcakta Büyüttüm. Soğuğu Bilmiyorlar ve Hasta Olurlar Diye Üzerini Örterim. Alıştırmakla İlgili Biraz Sanirim 🥰🌸

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Konum kocaeli gözüküyor istanbul benzeri bir havaya sahip sıcak su torbası yerine sadece örtüde yeterli olacaktır gece cam vs açılmıyorsa evde ısıtma kapalı ise siz bile üşüyorsanız sıcak suya başvurun çünkü sabaha kadar soğuyacak ve sürekli ısı değişimine sebebiyet verecektir ve Allah korusun ki sıcak su torbaları patlayabiliyor tehlikeli ürünler onun yerine elektrikli teraryum ısıtıcıları mevcut onlardan tercih edebilirsiniz.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Bende böyle örtüyorum gece lambası da yakıyoruz çok karanlık olmuyor veya gece korkarlarsa(rüya görüyorlar heralde) biraz ışık olduğu için etrafı görebiliyorlar geri uyumaya devam ediyorlar. Üşümesinler yeter ki bende Demet ablanın dediği gibi küçüklüklerinden böyle alıştırdım üstlerine örtü atılmazsa bağırırlar 😊 örtüyle güvende hissediyorlar tahminimce ve uyku zamanı geldiğini anlıyorlar hemde içim rahat oluyor üşümedikleri için, uyumadan önce de odayı ısıtıyorum sabah-gece yarısı soğuk oluyor.

Üst Alt