• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gece korkusu ve kanat kanaması + kopması

permanent

Müdavim
Çırpınışlarına uyandık siyah beyaz kuşum kanadını kanatmış Rif ampül sürdüm yarasına pamuk ile diğer kuşumun da kanadı kopmuş minnacık kalmış bir taraf uçabilir mi bu şekilde kanadı çıkar mı yeniden? Ve siyah kuşum yatmadan önce de bu şey kafesteyken kafasını soktu sıkıştı gene biz kurtardık acaba derdi ne olabilir? Sarı kuştan en az 4 tüy kopmuş

permanent

Müdavim
Kopanlar bu şekilde uçlarında kan yok gördüğüm kadarıyla kırmızılık ise Rif.

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Sultanlarda gece korkusu daha çok oluyor diye biliyorum.Camdan yansıyan araba ışığına bile stres olabiliyorlar.Kuşlarınızın ortamı nasıl veya şehrinizde artçı depremler oluyor mu?Kanatlıoil formmix yağı edinebilirsiniz.Tüyleri takviyeyle desteklemiş olursunuz.Bt amin verebilirsiniz.Kanatlıoili şırıngaya çekin,iğnesini çıkarın plastik başlıkla ağızlarına birer damla damlatım.Ciğerine kaçırmamanız lazım.Bunun dışında geceleri genel bir huzursuzluk hakimse,kaşıntı vs. varsa ense damlası uygulamanızı önerebilirim

permanent

Müdavim
Sultanlarda gece korkusu daha çok oluyor diye biliyorum.Camdan yansıyan araba ışığına bile stres olabiliyorlar.Kuşlarınızın ortamı nasıl veya şehrinizde artçı depremler oluyor mu?Kanatlıoil formmix yağı edinebilirsiniz.Tüyleri takviyeyle desteklemiş olursunuz.Bt amin verebilirsiniz.Kanatlıoili şırıngaya çekin,iğnesini çıkarın plastik başlıkla ağızlarına birer damla damlatım.Ciğerine kaçırmamanız lazım.Bunun dışında geceleri genel bir huzursuzluk hakimse,kaşıntı vs. varsa ense damlası uygulamanızı önerebilirim
İlk defa böyle oluyor genel huzursuzluk bir kaç kez olmuştur. Artçı deprem olmuyor üstleri de kapalı ışık gördüklerini sanmıyorum ama belki diğer kuşumda boyunluk var o çarptıysa vs korkmuş olabilirler parazit için damla yapacaktım ama açık yara varken yapılmaz diye biliyorum kanadındakı yara açık yara sayılır mı kanama yok şuan

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gece üstlerini tam kapatmayın. Karanlık sultanlar için uygun değil. Ortamı loş ışıklı bırakın.

permanent

Müdavim
Gece üstlerini tam kapatmayın. Karanlık sultanlar için uygun değil. Ortamı loş ışıklı bırakın.
Teşekkürler bundan sonra öyle yapayım. Kendini kaşıyor bu kadar kaşımıyordu normalde bir anda başladı bu parazit midir acaba ense damlası yapayım diyorum ama yarası problem olur mu