• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Garip mırıldanma sesi

BehlülAndFiko

Yeni Üye
Merhaba sitede yeniyim ney nasıl sorulur pek bilmiyorum foto ve video paylaşıcam kuşumda 2 gün önce başlayan garip bir mırıldanma sesi var ağzını açmadan içten gelen ses neyden kaynaklı oldu bilmiyorum solunum sıkıntısı çekiyormu anlayamadım
Yem yiyor uçuyor yanındaki kuşla oynuyor avizeye çıkıp tünekliyor ve uçarken sanki kanatlarının altından gıcırdama sesi geliyor ama tünekleriğinde masum “ıhm ıhm” diye ses geliyor
Kuşuma vitamin desteği veriyorum 1gün var 2gün yok şeklinde yatırırken onları örtüyorum Hatay soğuk çünkü kapalı yem ve dal darı veriyorum arada sırada maydonoz marul meyve falan sadece bu sesin nerden geldiğini bi sorunu varmı bilmek istiyorum foto ve video paylaşıcam
Video paylaşamıyorum Apple sınırlamış sadece foto atabiliyorum video atabileceğim bir şekil varmı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hoşgeldiniz Video bekliyoruz ve peçete üzerine yapmış dışkıları görelim

BehlülAndFiko

Yeni Üye
Merhaba kuşun bulunduğu oda sıcak mı üşüdüğünden dolayı hasta olmuş olabilir video için Streamable üzerinden oraya video yüklüyorsunuz çıkan linki yapıştırıp buraya atıyorsunuz ona göre daha net yorum yapılır☺☺
1. Videoda çok kısık şekilde nıfs nıfs diye bir ses geliyor sesi biraz yüksek açarsanız daha net iyi anlarsınız peçete fotosu atsam anlamak zor aynı kafeste 2kuşum var
Bu 1. Video
Bu 2.video

BehlülAndFiko

Yeni Üye
Hoşgeldiniz Video bekliyoruz ve peçete üzerine yapmış dışkıları görelim
1. Videoda çok kısık şekilde nıfs nıfs diye bir ses geliyor sesi biraz yüksek açarsanız daha net iyi anlarsınız peçete fotosu atsam anlamak zor aynı kafeste 2kuşum var
Bu 1. Video
Bu 2.video
Kuşları kendi odamda yatırıyorum kafeslerini bir örtü ile sarıp hava alacakları delik bırakıyorum ışık almıycak bir köşede kalorifere çok yakın olmuycak şekilde yatırıyorum

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Bu 1. Video
Bu 2.video
Kuşları kendi odamda yatırıyorum kafeslerini bir örtü ile sarıp hava alacakları delik bırakıyorum ışık almıycak bir köşede kalorifere çok yakın olmuycak şekilde yatırıyorum
Watch Ses örnek | Streamable Aynı bu sesten bahsediyorsunuz ya gerçekten aşırı fazla durmadan aralıksız 5 10 dk uçması lazım ya da hastalanmış solunum rahatsızlığı var kanatlı uzmana gidiniz ve kaç gündür bu ses var ?

BehlülAndFiko

Yeni Üye
Watch Ses örnek | Streamable Aynı bu sesten bahsediyorsunuz ya gerçekten aşırı fazla durmadan aralıksız 5 10 dk uçması lazım ya da hastalanmış solunum rahatsızlığı var kanatlı uzmana gidiniz ve kaç gündür bu ses var ?
Dediğiniz sesle benziyor tek fark tonları sizinki sultan papağanı olduğu için farklı olabilir
Yılbaşı gecesi yatırdığımda böyle bi durum yoktu sabahı farkettim şuan mesela yemini yedi gagasını gıcırdatıyor

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Dediğiniz sesle benziyor tek fark tonları sizinki sultan papağanı olduğu için farklı olabilir
Yılbaşı gecesi yatırdığımda böyle bi durum yoktu sabahı farkettim şuan mesela yemini yedi gagasını gıcırdatıyor
Belki çok uçtuğundan dolayıdır. Bir gün daha bekleyin hala devam ediyorsa şiddetli götürün. Benimki bu haldeyken iyileştiydi çok şükür 1 günde

Üst Alt