• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Galiba Kuşum İshal

rilish26

Müdavim
İyi geceler sanırsam kuşum ishal oldu galiba ishal bu oluyor öğlen falan dışkısı iyiydi ama gece vakti böyle oldu. Bu aralar kafese alışması için biraz fazla dal darısı vermiş olabilir onla alakası olabilir mi ya da korktuğu bir oyuncak var ona alıştırmaya çalışıyorum yaklaşınca ürküyor ancak tüm oyuncaklara öyle alıştırdım korkuyordu ondan olabilir mi? Kuşum yaklaşık 4 aylık falan ne yapabilirim acaba? Röhnfried entrobac kullanıyorum. Durumu gayet iyi aslında bugün oynadı uçtu baya ama akşama doğru bir tık durgunlaştı.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşun beslendiğinden eminmisiniz. Kuş ishalden ziyade aç. Yemesini takip edin yemiyorsa kursaktan besleyin. Yiyor gibi yapıp yem kırıyor olabilir. Yemeye çalışması sizi aldatmasın emin olun yediğinden.

rilish26

Müdavim
Kuşun beslendiğinden eminmisiniz. Kuş ishalden ziyade aç. Yemesini takip edin yemiyorsa kursaktan besleyin. Yiyor gibi yapıp yem kırıyor olabilir. Yemeye çalışması sizi aldatmasın emin olun yediğinden.
Yani dal darısını götürüyor az önce aldım önünden

rilish26

Müdavim
Boşalmış ki dışarı çıkınca elimden de yedi az

rilish26

Müdavim
Elimle yem verdim yedi şimdi biraz da dal darısı verdim baya aç gibi yedi normalde kafesinde de yiyordu yemleri kabukları atıyorum her gün aynı şekilde dal darısı da yedi aslında baya peçete koydum şimdi bekliyorum

rilish26

Müdavim
Yedikten sonraki diskisi normal gibi. Niye kafestekini yemedi ki bu uc kagitci elinden verince yedi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşa 15 dk yumurtayı haşalıyıp sarısını ayırın beyazını rendeleyip içine havucuda rendeleyip verin. Eğer ondan yemezse çok vakit kaybetmeden haşlanmış yumurta sarısını ezip içine biraz mısır unu katın saıcak suyla yoğurt kıvamına getirip ılık olsun kaşıkla yedirin

rilish26

Müdavim
Kuşa 15 dk yumurtayı haşalıyıp sarısını ayırın beyazını rendeleyip içine havucuda rendeleyip verin. Eğer ondan yemezse çok vakit kaybetmeden haşlanmış yumurta sarısını ezip içine biraz mısır unu katın saıcak suyla yoğurt kıvamına getirip ılık olsun kaşıkla yedirin
Son attığım dışkı sorunsuz gibi biraz yedikten sonra kendisi havuçtan nefret ediyor yeme kamufle edip veriyorum havuçları çıkartıp yere atıyor yumurta denemedim henüz baya korkak bir kuş yeni alışma süreci uzun sürüyor.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuş aç yem yemiş ama yetersiz. Tek yumurta koysanız da olur ama yemesi lazım

rilish26

Müdavim
Kuş aç yem yemiş ama yetersiz. Tek yumurta koysanız da olur ama yemesi lazım
Dediğim gibi baya bir normal yem + olarak dal darısı yedi son dışkıdan önce normalde dal darısını aralıksız gömerdi doyduğunu düşünüyorum çünkü yaklaştırınca yememeye başladı

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dediğim gibi baya bir normal yem + olarak dal darısı yedi son dışkıdan önce normalde dal darısını aralıksız gömerdi doyduğunu düşünüyorum çünkü yaklaştırınca yememeye başladı
Eğer yemeye devam ederse sıkıntı yok. Ama dışkı bu şekile geri dönerse siz benim dediğimi verebilirsiniz

rilish26

Müdavim
Eğer yemeye devam ederse sıkıntı yok. Ama dışkı bu şekile geri dönerse siz benim dediğimi verebilirsiniz
Son dışkıyı attım yorumlara zaten sorun yok gibi dediğim gibi dal darısı biraz daha uzattım yedi biraz ve saldı sonra normal yemini de yemiyor şu an baya bir yedi 1 dala yakın dal darısını gömdü bir de 2 çipçik denebilecek kadar yem neden böyle yaptı ki yemi de var kafeste gidip yemek yerine etrafta bir şeyden falan mı korktu acaba güvendiği için elimden yiyor zaten de anlam veremedim ilk defa böyle yapıyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Videoda TV sesi bir hayali yüksek.srüekli bu ses varsa korkuyor olabilir

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bazen kuşların bu şekilde idrar atması normal. Ama süreklilik arz ederse ya açtır yada başka sebepler vardır. Son attiğiniz foto sıkıntılı durmuyor. Yemesini içmesini sık sık kontrol edin. Yediğinden emin olun. Gözlemleyin farklı bir durumla karşılaşırsanız yazarsınız 🙏🏻

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba, ilk attığınız dışkı muhtemelen korku dışkısı. Kuşlar bir şeyden korktuğunda bu şekilde sıvı dışkı yapabilir. İkinci sebebi de aç olduklarında böyle dışkı yaparlar. 2.dışkı iyi. Muhtemelen bir şeyden korktu o an. Yemesini ve dışkıları takip edelim. Emin olana kadar da dal darı vermeye devam edin. Sorun olmadığına emin olduğunuzda sık vermeyin ki alışkanlık yapmasın. Bu sefer normal yem kırmak zor gelebilir

rilish26

Müdavim
Merhaba, ilk attığınız dışkı muhtemelen korku dışkısı. Kuşlar bir şeyden korktuğunda bu şekilde sıvı dışkı yapabilir. İkinci sebebi de aç olduklarında böyle dışkı yaparlar. 2.dışkı iyi. Muhtemelen bir şeyden korktu o an. Yemesini ve dışkıları takip edelim. Emin olana kadar da dal darı vermeye devam edin. Sorun olmadığına emin olduğunuzda sık vermeyin ki alışkanlık yapmasın. Bu sefer normal yem kırmak zor gelebilir
Yeni bir oyuncak aldım genel olarak yeni oyuncaklardan korkuyor ancak yedikten sonra düzeldi aç olduğunu düşünüyorum ama nasıl oluyor anlamadım dışarıda gezdı 5-6 saat dal darısı verdim ondan sonra kafesine dal darısı koydum aldığım küçük yemliğe onu da yedi yalnız arkadaş söyledikten sonra dedim açıkmış olabilir normal yediği yemi verdim bir avuç kadar yedi sonra dal darısı uzattım onu da büyük bir iştahla yedi anlamadığım zaten yemliği var kafeste onu yemek yerine aç kalması beni endişelendirdi aslında.