• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gagasız kuş

Kukuli

Yeni Üye
Merhaba benim muhabbet kuşum geleli 3-4 ay olucak nerdeyse ve geldiğinden beri gagası değişikti altı sarımsı beyaz üstü değişik bir yeşildi ve pütürlüydü kırık vardı üstünde bu kırık kısa altındaki gaga uzundu iyice uzadı ve ben bunu kestim tırnak makası ile eşitledim birlikte uzasın die uzadı da ama bu sefer aşırı değişik oldu küt de olduğu için yem yiyemez oldu tırnak makası ile kesmeye çalıştım olmadı evdekiler makas ile keselim dediler ve yaptılar ama biraz zorlama ile baya dipten ele geldi gaga şuan durumu bu ( fotoğraf koydum) ne yapmam gerek mama aldım ama yiyemiyor onu bile nasıl karnını doyururum

Kukuli

Yeni Üye
Götürdük mama verdiler ama şırınga ile vermeye çalışıyoruz kuş izin vermiyor zorluyorum ağzından atıyor oldukça zor şuan durumu

erenunl

Müdavim
Götürdük mama verdiler ama şırınga ile vermeye çalışıyoruz kuş izin vermiyor zorluyorum ağzından atıyor oldukça zor şuan durumu
Kursak beslemesi olabilir anca kursağına indirip yapıyorsunuz tecrübeniz yoksa bir tanıdığınıza falan yaptırabilirsiniz

Kukuli

Yeni Üye
Hiç denemedim ve çevremde bilen biri olduğunu sanmıyorum acaba şırıngayı zorla ağzına sokup yedirmeye çalışsam olur mu

Bahar Y.

Müdavim
Çevreyle olacak iş değil sizin öğrenmeniz lazım, sürekli bir durum olacak çünkü en azından gaga uzayana kadar

erenunl

Müdavim
Hiç denemedim ve çevremde bilen biri olduğunu sanmıyorum acaba şırıngayı zorla ağzına sokup yedirmeye çalışsam olur mu
Yüzü size dönük bir şekilde sizin sol tarafınıza doğru verin bende hiç yapmamıştım kendim öğrendim deneyerek ki gagasının uzaması zaman alacak gibi duruyor umarım başarılı olursunuz

Bahar Y.

Müdavim
İnternette var besleme videoları, çok zor bişey değil gibi görünüyor sadece sol tarafa götürdüğünüzden emin olun, elle besleme aparatını sağdan sokup sola götürün çapraz şekilde yani, emin olmadan mamayı basmayın, umarım toparlar kısa sürede ama bende uzun sürede uzayacağını düşünüyorum, protez gaga tarzı bişey yapmışlar Cevriye diye bir kuşa, fakat bütün klinikler yapmaz onu maalesef ki, aslında baya mantıklı bir durum geldi bana, en azından kuş yemesini içmesini kendi başına sağlayabiliyor

Kukuli

Yeni Üye
Kuşçuya götürdüğümüz zaman sert kısımların kaldığını ortadaki dokunun deforme olduğunu söyledi alt gaga vs duruyor sadece biraz uzadığı zaman kendi işini görebilirmiiş
Zaten gaga içten çürümüştü ve işlevsel değildi pek şırınga ile beslemeye çalışıyorum hala Aparatı kullanabilir miyim emin değilim o yürek galiba bende yok.