• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

gagada ve tırnaklarda kanama, karaciğer sorunu

home99

Yeni Üye
Selam herkese, kuşumda 4 ay önce denge kaybı ve halsizlik gözlemleyince veterinere götürdüm. tahlil yapıldı mantar olduğu ortaya çıktı. 40-50 gün kadar ağızdan ilaç verdim. tedavi olmuştur diyerek ilacı bırakmıştık ancak tahlile götürdüğümde yine mantar çıktı. Tekrar 30 gün kadar ilaç verdim. Tahlile götürdüm ve temiz çıktı.

Ancak sanırım mantarın ve ilaçların etkisiyle karaciğeri çok zayıfladı. Dışkısı çoğu zaman sulu, gagası sürekli kenarlardan ortaya doğru kanıyor ve çok hızlı uzuyor, tırnaklarında da kanama var. Eklediğim fotoğraflardan görebilirsiniz.

Veterinerden bunun için karaciğer desteği aldım ancak verdiğim ilaçlar ağızdan damlatma olduğu için kuşum artık iyice tiksindi. 3 damla vermem gerekiyor ancak ilk damlayı verdiğimde hemen öğürmeye başlıyor, kusmaktan kursağında yem kalmıyor.
Probiyotik hep veriyorum, haftada 3 gün multivitamin veriyorum, haftada 1 yumurtalı, havuçlu, ıspanaklı mama veriyorum.

Karaciğerine iyi gelecek ve tedavi edecek ilaçlar, vitaminler arıyorum.
'Greenvet apasyl, avichol , sedechol' tavsiyelerini gördüm. Sizlerden de öneri bekliyorum.

home99

Yeni Üye
Öncelikle ilacı kesin 40-50 gün ilaç kullanımını inşallah veteriner önermemiştir. Kuşun karaciğer gitmiş ve veteriner sadece mantar var diyor. Kanatlı uzmanına gitmenizi öneririm. İlaç 4-5 gün kullanılır max üstüne vitamin probiyotik kullanılır. Siz birde ağızdan iki ay. Şuan imkan varsa bir röntgen çektirin. Avichol ya da sedachol temin edin. Alınca kullanım tavsiye ederiz.
teşekkürler cevap için, ilaç dediğim veterinerin karışım yapıp verdiği küçük 5ml şişe içerisindeydi. günde 3 kere 3 damla şeklinde veriyordum.(dolu dolu damlalar veremiyordum yutamadığı için) şimdi avichol sipariş ediyorum. röntgen çektirebileceğim bir yer bulursam gideceğim.

home99

Yeni Üye
avichol ve sedochol, her ikisinden de aldım. kullananlar varsa ne sıklıkta ve 100ml suluğa ne kadar katmalıyım ? aynı kafeste yaşayan sağlıklı bir kuşum daha var. ona da zararı olmayacak şekilde.
yardımlarınızı bekliyorum

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Düzeltme*
Şuan için sürekli önünde yem bulunması yanında verilen ek gıdalar art arda verilen vitaminler de karaciğeri ve böbreği yorar. Karaciğer destekleyicilerin insan ürünlerinde olduğu gibi içinde deve dikeni, enginar gibi bitkilerin ekstraktları var. Bence multivitamin yerine probiyotik ve lif oranı yüksek Glisemik değeri düşük sebzeleri veya tohumların karışımı mama verin yanında karaciğer destekleyicisi kullanırsınız. Veterinerden aldığınız mantar için ilacın ve karaciğer destekleyicinin içeriği hakkında bilginiz var mı?

Ürün prospektüslerinde;
Avichol, litre başına 2 kapak yazıyor. 100 ml suluğa 1 kapağın 5 te 1 iolacak şekilde koyulabilir.
Sedochol, litre başına 10 ml yazıyor. 100 ml suluğa 1 ml olabilir fakat güvercinlere göre verildiğinden 0.5 ml vermek daha sağlıklı olur.
Kafanızın karışmaması için şırınga kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ne tahlili yapıldı ve ne temiz çıktı tahlil sonuçlarını bizimle paylaşırsanız sizin için kanatlı uzmanına yollarım 👍 verilen ilaçlar neydi ki o kadar uzun süre verildi 🙄

home99

Yeni Üye
Düzeltme*
Şuan için sürekli önünde yem bulunması yanında verilen ek gıdalar art arda verilen vitaminler de karaciğeri ve böbreği yorar. Karaciğer destekleyicilerin insan ürünlerinde olduğu gibi içinde deve dikeni, enginar gibi bitkilerin ekstraktları var. Bence multivitamin yerine probiyotik ve lif oranı yüksek Glisemik değeri düşük sebzeleri veya tohumların karışımı mama verin yanında karaciğer destekleyicisi kullanırsınız. Veterinerden aldığınız mantar için ilacın ve karaciğer destekleyicinin içeriği hakkında bilginiz var mı?

Ürün prospektüslerinde;
Avichol, litre başına 2 kapak yazıyor. 100 ml suluğa 1 kapağın 5 te 1 iolacak şekilde koyulabilir.
Sedochol, litre başına 10 ml yazıyor. 100 ml suluğa 1 ml olabilir fakat güvercinlere göre verildiğinden 0.5 ml vermek daha sağlıklı olur.
Kafanızın karışmaması için şırınga kullanabilirsiniz.
anladım teşekkürler, aldığım ilaçların hiçbirinin içeriğini bilmiyorum, veteriner mantar için karışım yapıp veriyor. son gittiğimde karaciğere destek olabilecek bir ilaç var mı dediğimde vermişti, 1 kere verdim bir daha vermedim zaten onu da. bugün suyuna sedochol koydum yarım suluğa 10 damla. 2-3 gün vermeyi düşünüyorum, ardından haftada bir, zaten çok su içmiyorlar havalar soğuk olduğu için.

home99

Yeni Üye
Ne tahlili yapıldı ve ne temiz çıktı tahlil sonuçlarını bizimle paylaşırsanız sizin için kanatlı uzmanına yollarım 👍 verilen ilaçlar neydi ki o kadar uzun süre verildi 🙄
kursak ve dışkı tahlili yapıldı, üniversiteden gelen uzman bir hocanın incelediği söylendi. sanırım çıkan hastalık megabacteriosis. elimde tahlil sonuçları yok. şöyle ki; gittiğim veteriner, başka bir veterinere gönderiyor tahlil yaptırmak için, çıkan sonuçlara göre ilaç veriyor. verilen ilaçlar hakkında bilgim yok, veteriner karışım yapıp verdiğini söyledi.

Üst Alt