• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! gagada kahverengi izin sebebi nedir?

casper123456

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
8 Eki 2025
Merhabalar, kuşumun gagasının üzerinde kahverengi bir iz çıktı, ne olduğunu anlamadım, daha önce akar tedavisi görmüştü ayaklarında ve ceresinde kabuklanmalar vs olmuştu şimdi ise gagasında kahverengilik oluştu. Acaba mantar olabilir mi? Bu gördüğünüz görsel 9 gün öncesine ait. Güncel halini video olarak atıyorum (videodaki kırmızılıklar kırmızı biber yediği için :D). Yorumlarsanız sevinirim çünkü burada kuş veterineri bulunmuyor.
video: Watch unnamed | Streamable

(4 kuş yan yana kalıyorlar, 2 tanesi 3 aylık, 1 tanesi 6 aylık ve beyaz olan kuşum ise 3 yaşlarında. Hepsi birlikte aynı kafeste eylülden beri kalıyorlar fakat 10 gündür falan beyaz kuşumun gagasında bu lezyon görünüyor. Diğerlerinde hiçbir şey yok.)

(8 ekim 2025'e ait ilk lezyonun görüldüğü resim ektedir.)

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar, kuşumun gagasının üzerinde kahverengi bir iz çıktı, ne olduğunu anlamadım, daha önce akar tedavisi görmüştü ayaklarında ve ceresinde kabuklanmalar vs olmuştu şimdi ise gagasında kahverengilik oluştu. Acaba mantar olabilir mi? Bu gördüğünüz görsel 9 gün öncesine ait. Güncel halini video olarak atıyorum (videodaki kırmızılıklar kırmızı biber yediği için :D). Yorumlarsanız sevinirim çünkü burada kuş veterineri bulunmuyor.
video: Watch unnamed | Streamable

(4 kuş yan yana kalıyorlar, 2 tanesi 3 aylık, 1 tanesi 6 aylık ve beyaz olan kuşum ise 3 yaşlarında. Hepsi birlikte aynı kafeste eylülden beri kalıyorlar fakat 10 gündür falan beyaz kuşumun gagasında bu lezyon görünüyor. Diğerlerinde hiçbir şey yok.)

(8 ekim 2025'e ait ilk lezyonun görüldüğü resim ektedir.)
Merhaba maşallah SüphanAllah çok güzel 😊🤲🤲
Büyük ihtimalle delmiş orayı uzadıkça aşağı inmiş
Kokusuz vazelin sürebilirsiniz, mantar olduğunu düşünmüyorum
Vazelin mantara da iyi gelir😊
Geçmiş olsun 😊

casper123456

Yeni Üye
İçimi rahatlattınız, teşekkür ederim.:love:
Çok narinler ve hemencecik bir yerlerine bir şey oluyor minik bebeklerin peki delme işini nasıl yapıyorlar acaba bilginiz var mı? Ona göre belki önlem alabilirim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İçimi rahatlattınız, teşekkür ederim.:love:
Çok narinler ve hemencecik bir yerlerine bir şey oluyor minik bebeklerin peki delme işini nasıl yapıyorlar acaba bilginiz var mı? Ona göre belki önlem alabilirim.
Rica ederim geçmiş olsun 🥰🤲Kafesin kapı yayı batabilir, yemlik köşesi batar, uçarken darbe alır vs vs