• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gaga taşını çok yeme

cimennnn

Tutkulu
Herkese merhaba,
Benim psikopat kızım da şu aralar gaga taşını deli gibi yemeye başladı. Bu bir sıkıntı oluştur mu? En sevdiği şey de taşı kafasını taşına koyar, taşıyla konuşur eder alsam küser diye de almak istemiyorum. Ama ne zaman taşı böyle yese dışkıları da beyazlıyor normal olarak ne yapmamı önerirsiniz? Neden bu kadar çok yemeye başlamış olabilir?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Herkese merhaba,
Benim psikopat kızım da şu aralar gaga taşını deli gibi yemeye başladı. Bu bir sıkıntı oluştur mu? En sevdiği şey de taşı kafasını taşına koyar, taşıyla konuşur eder alsam küser diye de almak istemiyorum. Ama ne zaman taşı böyle yese dışkıları da beyazlıyor normal olarak ne yapmamı önerirsiniz? Neden bu kadar çok yemeye başlamış olabilir?
Gagasını törpülüyordur, kalamar kemiği mi gaga taşı peki? Öyleyse kalsiyum ihtiyacını karşılıyordur yesin 🙂

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Herkese merhaba,
Merhaba 🌸 Kontrol Edin Popoda Şişliği Var mı? Genelde Böyle Durumlarda Yumurta Olur🤗

cimennnn

Tutkulu
Gagasını törpülüyordur, kalamar kemiği mi gaga taşı peki? Öyleyse kalsiyum ihtiyacını karşılıyordur yesin 🙂
Kalamarı da yiyor ama gaga taşı kadar değil. Şu yaklaşık 1 haftadır deli gibi gaga taşı kemirip yiyor. Kalsiyum karşılaması için ıspanak versem bu kadar çok yemeyi bırakır mı sizce?

cimennnn

Tutkulu
Merhaba 🌸 Kontrol Edin Popoda Şişliği Var mı? Genelde Böyle Durumlarda Yumurta Olur🤗
Aman Allah korusun çok şükür şişlik falan yok inşallah da olmaz olursa ben büyük ihtimalle kalpten giderim 😒😒 zaten başına ne geldiyse yumurtlamadan geldi daha yeni yeni düzelmişken bir yumurta vakasını o kaldırır da ben kaldırabilir miyim bilemiyorum 🙄

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Aman Allah korusun çok şükür şişlik falan yok inşallah da olmaz olursa ben büyük ihtimalle kalpten giderim 😒😒 zaten başına ne geldiyse yumurtlamadan geldi daha yeni yeni düzelmişken bir yumurta vakasını o kaldırır da ben kaldırabilir miyim bilemiyorum 🙄
Allah Korusun Tabii ki De. 🤗 Benim Kızımdan Biliyorum 1.5 Ayda 7 Kizginlik Yumurtası Yaptı. İlkini Operasyon İle Aldirmistim. Kontrol Edin. Kötü Düşünmeyin Hemen🌸

cimennnn

Tutkulu
Allah Korusun Tabii ki De. 🤗 Benim Kızımdan Biliyorum 1.5 Ayda 7 Kizginlik Yumurtası Yaptı. İlkini Operasyon İle Aldirmistim. Kontrol Edin. Kötü Düşünmeyin Hemen🌸
Benim ki 3 sene boyunca yumurtladı sonunda karaciğer yağlanması, yağlanma ve popoda fıtık oluştu fıtık cerrahi işlemle alındı, kilo sorunu 10 gr verdi şuan karaciğer yağlanması var mı yok mu bilmiyoruz onu veterinere gidince öğrenicez. Şimdi bir yumurta krizi cidden bana kafayı yedirir büyük ihtimalle 😂 kontrol ettim bir şişlik yok inşallah da olmaz 😔

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba ablacım 🥰🤲
Gaga taşı, kalamar kemiği bunlar yumurta hazırlığı, çok tüketti ise çıkarabilirsin dışkı da beyaz olabilir korkma, yumurta olursa da yapacak bir şey yok 🤲🐦

cimennnn

Tutkulu
Merhaba ablacım 🥰🤲
Gaga taşı, kalamar kemiği bunlar yumurta hazırlığı, çok tüketti ise çıkarabilirsin dışkı da beyaz olabilir korkma, yumurta olursa da yapacak bir şey yok 🤲🐦
Dışkı da olan beyazlama normal gelmişti o kadsr tüketmeye ama şuan cidden ağlamamak için kendimi zor tutuyorum cidden yumurta hazırlığı mi yapıyor yani ama bir kur vs yok daha yeni uçmaya başladı bunun sevincini yaşıyodum ben ya keyfi kemiriyor olamaz mı belki can sıkıntısından kemiriyordur

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Benim ki 3 sene boyunca yumurtladı sonunda karaciğer yağlanması, yağlanma ve popoda fıtık oluştu fıtık cerrahi işlemle alındı, kilo sorunu 10 gr verdi şuan karaciğer yağlanması var mı yok mu bilmiyoruz onu veterinere gidince öğrenicez. Şimdi bir yumurta krizi cidden bana kafayı yedirir büyük ihtimalle 😂 kontrol ettim bir şişlik yok inşallah da olmaz 😔
Allah Şifa Versin. Umarım Sonuçları Temiz Cikar Prensesin 🌸🤗 Bende Çok Üzüldüm Bu Durumdan ama Yapacak Bir Şey Yok İçgüdüsel olarak Yapiyorlar. Bir Takip Edin,Kontrol Edin Siz Yine de 🤗

cimennnn

Tutkulu
6 yaşına giricek hala yumurtlama derdinde mi ya cidden çıldırıcam sonunda kafayı yediricek bana ya 😒

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dışkı da olan beyazlama normal gelmişti o kadsr tüketmeye ama şuan cidden ağlamamak için kendimi zor tutuyorum cidden yumurta hazırlığı mi yapıyor yani ama bir kur vs yok daha yeni uçmaya başladı bunun sevincini yaşıyodum ben ya keyfi kemiriyor olamaz mı belki can sıkıntısından kemiriyordur
Güldürdün beni😊💓
Calsiyum eksikliği de olabilir, korkma hemen🤲😊 Uçsun bol bol yürüsün😊🤲
Dikkati dağılsın
Şöyle düşün Allah korusun Calsiyum almazsa yumurta içinde kalsa tövbe tövbe 😔😔
Yesin ve varsa yumurtlasın sağlıkla sıhhatle ablacım 💓

cimennnn

Tutkulu
Güldürdün beni😊💓
Calsiyum eksikliği de olabilir, korkma hemen🤲😊 Uçsun bol bol yürüsün😊🤲
Dikkati dağılsın
Şöyle düşün Allah korusun Calsiyum almazsa yumurta içinde kalsa tövbe tövbe 😔😔
Yesin ve varsa yumurtasını sağlıkla sıhhatle ablacım 💓
İnşallah kalsiyum eksiligidir valla başka birşey düşünmek istemiyorum inşallah bir sürprizle karşılaşmam 😊 taş kalmaya devam mı etsin?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İnşallah kalsiyum eksiligidir valla başka birşey düşünmek istemiyorum inşallah bir sürprizle karşılaşmam 😊 taş kalmaya devam mı etsin?
Yediği çoksa çıkarabilirsin yarısını yemişti benim dişim bembeyaz dışkıladı, korkudun Şehmus aradım ve abla taşı çıkar demişti😊 geçen sene
Çok fazla yedi ise çıkar yok didiyorsa dursun 1 hafta 10 güne belli olur
Sırt fotoğrafını atar mısın

Üst Alt