• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gaga tasi yavru muhabbet kus yer mi

selishhh

Yeni Üye
Yavru muhabbet kusu gaga tasi cok yiyiyor ona zarar veririmi? Koymak gerekiyormu.

Hem gaga tasi hem mineral blok koydum ama sadece gaga tasi ni kullaniyor

muhemmed12

Yeni Üye
Merhabalar gaga taşı yemesi iyidir ama gaga taşı yerine kalamar kemiği alırsanız daha iyi çunku kalsiyum ihtiyacını karşilar gaga taşı ise alçidan yapilmiş

selishhh

Yeni Üye
Merhabalar gaga taşı yemesi iyidir ama gaga taşı yerine kalamar kemiği alırsanız daha iyi çunku kalsiyum ihtiyacını karşilar gaga taşı ise alçidan yapilmiş
Ben kalamar kemigi kendini kesmesin diye cikartim cunku yeni aldik ve kafesde kendini yerden yere vuruyordu ama gaga tasini koyunca onu sevdi cok yemeye basladi ondan korktum bisey olur mu diye. Quik markasinin gaga tasi beyaz ustunde cicek deseni var bu zararlimidir? Cikartim kafesten kus onu aramaya basladi umarim uzulmez cikartim diye simdilik

selishhh

Yeni Üye
Gaga taşı alçıdan ise evet zararlıdır, Arkadaşımızın bahsettiği gibi kalamar kemiği daha iyi olur
Ben kalamar kemigi kendini kesmesin diye cikartim cunku yeni aldik ve kafesde kendini yerden yere vuruyordu ama gaga tasini koyunca onu sevdi cok yemeye basladi ondan korktum bisey olur mu diye. Quik markasinin gaga tasi beyaz ustunde cicek deseni var bu zararlimidir? Cikartim kafesten kus onu aramaya basladi umarim uzulmez cikartim diye simdilik

selishhh

Yeni Üye
IMG20240320232248.jpg

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba, elinizdeki ürün hangi marka içiniz rahat etsin istiyorsanız Mammamia sade gaga taşı alabilrsiniz içerisinde direkt kalamar kemiği parçacıklarını görebiliyorsunuz. Ben buna ek olarak Versele Laga Prestige Sepia kalamar kemiği ve Versele Laga Orlux Pick Blok 350 gr lık olandan kullanıyorum hepsini ihtiyacı kadar tüketiyor. Hatta kafesinde yok ise Versele laga grit kumunu mutlaka alın içine de versele laga colombine vita alıp ikisini karıştırıp Kum+mineral yapıp kafesinde ayrıca bir kaba koyun sürekli kafesinde dursun.