• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gaga taşı yapımın da salyangoz ve deniz kabuğu kabukları.

laye

Yeni Üye
Dostlar merhaba gaga taşı yaparken midye kırığı kullanılıyor. Benim merak ettiğim midye dışında deniz tarağı yahut diğer deniz kabukları kullanılır mı? Bir de içi boş salyangoz kabuklarının bir faydası var mıdır, olur mu?

Gaga taşını daha zengin hale nasıl getire bilirim.

Yapımda
Alçı, yumurta kabuğu, kalamar kemiği, sade soda, midye kabuğu, kuş kumu, şurup, ve bazen lav kırığı kullanıyorum.

Güvercinlerim için özel kum alıyorum ve içinde tuğla kırığı da mevcut. Bu güvercin kumu, muhabbet kuşlarının gaga taşı yapımın da kullanıla bilir mı?

Teşekkürler

Ahmed

Müdavim
Bence çok klasikten şaşmamak lazım , Sizin şuanki karışımınız yeterince iyi gibi kanımca

reverse

Aktif Üye
Merhaba, daha önce de görmüştüm alçı kullanıldığını. Bildiğimiz alçı zararlı değil mi kuşlar için? Kimyasal bir şey değil mi bu?
Ayrıca şurup dediğiniz nedir onu da öğrenebilir miyim rica etsem?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, daha önce de görmüştüm alçı kullanıldığını. Bildiğimiz alçı zararlı değil mi kuşlar için? Kimyasal bir şey değil mi bu?
Ayrıca şurup dediğiniz nedir onu da öğrenebilir miyim rica etsem?
Kuşlar doğada çamur, istridye kabuğu da yiyor alçı zarar vermez sebebi ise taşlıklarının olması. Taşlıkta öğütüm yaparken destek oluyor. Şurup dedikleri de muhtemelen pekmezimsi bir şey